agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Zafer İnandıklı 12-05-2014 22:08

Bütün ada sayende kokuya boğulacak.

Zafer İnandıklı 12-05-2014 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1282099)
Zafer kardesim, Vatana Millete hayırlı olsun.Büyüyüpte telli duvaklı gelin olsun..
O çok renkliliğin yanında kokusuda bol olsun.
Sabah cektigim fotografi ilave edeyim dedim.:cool:

Adam edip çoğaltalım da hepimizde olsun.
Sevgiler...

Gül-bahar 13-05-2014 02:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1281759)
beyaz katmetli ve sarı olan türlerinden koca bir çalı var. bunları budayayım diyorum ama dalları da boşa gitmesin çelik isteyen varsa göndereyim.

Aydındeniz, annem için bu bitkiden aranıyordum. Çelik'ten de yetiştirilebileceğini öğrenince teklifiniz sevindirdi. Budadınızsa her iki türden çelik isterim.

aydindeniz 13-05-2014 11:49

zafer bey yeni meleğiniz hayırlı uğurlu olsun. sizden aldığım pembe ve kırmızı meleklerim şimdilik gayet iyiler. gökkuşağı meleklerinizi güzel günlerde büyütün inşallah. ilerde paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyeceğiz. iyi günler dilerim.

fatitoo 13-05-2014 12:32

Zafer abi,
Meleklerin borularını yaylaya diksem soğuğa dayanıklı mıdır? Rakım 1200 m. kışın don olabiliyor...

Benol Hazaroğlu 13-05-2014 19:20

Sayın Zafer bey, gökkuşağı melekleri ellerinizde çok sağlıklı büyüyüp, çok çelikler verir inşallah.

tarabyali 18-05-2014 09:12

Engelstrompeten. Brugmansia ULRIKE PREIßEL

1 Eklenti(ler)
BUNUN ISMIDE ( Engelstrompeten. Brugmansia ULRIKE PREIßEL ) bununda güzel bir görünümü var ben bunu iki yil önce türkiyeye getirdim okadar hizmet etmeme ragmen sonuc alamadim yani gelismedi iklim ile ilgili oldugunu düsünüyorum inatlastim bu yil yine getirip son denememi yapacagim

athena -asena 18-05-2014 11:39

Sayın tarabyali inşallah yetiştirirsiniz de bir çelik de bize düşer .

drhegeli 18-05-2014 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1284881)
BUNUN ISMIDE ( Engelstrompeten. Brugmansia ULRIKE PREIßEL ) bununda güzel bir görünümü var ben bunu iki yil önce türkiyeye getirdim okadar hizmet etmeme ragmen sonuc alamadim yani gelismedi iklim ile ilgili oldugunu düsünüyorum inatlastim bu yil yine getirip son denememi yapacagim

Sn tarabyalı, fotoğraftaki bitki, muhtemelen soğuk gruba dahil Brugmansia sanguinea 'nın bir melezi... Aşağıdaki linkte, bu bitkilerin 22 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda çiçek açmayacağı yazıyor. Çiçekleri ayrıca kokusuzdur.

Kaynak : Sanguinea Forms - Brugmansia Growers International

tarabyali 18-05-2014 15:52

Engelstrompete

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1284959)
Sn tarabyalı, fotoğraftaki bitki, muhtemelen soğuk gruba dahil Brugmansia sanguinea 'nın bir melezi... Aşağıdaki linkte, bu bitkilerin 22 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda çiçek açmayacağı yazıyor. Çiçekleri ayrıca kokusuzdur.

Kaynak : Sanguinea Forms - Brugmansia Growers International

Sayin.( drhegeli;1284959]Sn ) cicek acmasi sorun diyil gelismesinde sorun oldu vitaminlerinide buradan getirmeme ragmen olmadi yani büyümedi bir daha deneyecegim saygilar...

Gül-bahar 21-05-2014 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül-bahar (Mesaj 1283157)
Aydındeniz, annem için bu bitkiden aranıyordum. Çelik'ten de yetiştirilebileceğini öğrenince teklifiniz sevindirdi. Budadınızsa her iki türden çelik isterim.

Sayın Aydındeniz, meleklerin borularından en sonunda edinebildik. İlginiz için teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı 21-05-2014 22:46

3 Eklenti(ler)
İyi dileklerini yazan arkadaşlar, teşekkür ederim.
Bu sezon bereketli geçiyor. 11. Yıl toplantımızda çeşit bol olacak inşaallah.

günebakan 22-05-2014 10:59

Bu neeee Zafer abi o turuncu melek ne olmuş öyle nerdeyse kanat takıp uçacak harika görünüyor:)

h_dogan 22-05-2014 22:05

3 Eklenti(ler)
İnternette ve bazı arkadaşların fotoğraflarında bu kadar da çok açar mı ya diyordum. bu sene beni mahcup etti 3. kez açısında çiçeğe doyurdu desem yeridir. Ben de dayanamayıp gece gece fotoğrafını çektim. ;)

Zafer İnandıklı 22-05-2014 22:20

Maaşallah bu kadar çiçeğin kokusu kimbilir nerelere kadar yayılır.

Zafer İnandıklı 22-05-2014 22:26

1 Eklenti(ler)
Sayın Müjgan Yılmaz'a sonsuz teşekkürler.

h_dogan 23-05-2014 07:05

Özellikle akşamları her tarafı sarıyor kokusu. Diğer kokuları da bastırıyor. Dışarıdan gelenler nereden geliyor bu koku diye etrafa bakıyorlar. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1287086)
Maaşallah bu kadar çiçeğin kokusu kimbilir nerelere kadar yayılır.

KAPTANzst 23-05-2014 07:49

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1282059)
Gökkuşağı Burmansia 20 günlük yolculuktan sonra geldi.(Gümrüğe takıldı gidip aldık) Yapraklarının çürümesi dışında pek hasar yok.
Bir saksıda 3 kök olduğu için aşılanmış ya da genleriyle oynanmış gibi varsayımlar da ortadan kalkmış oldu.

Zafer bey Güle güle büyütünüz.
İnşallah bu senede çiçeklerini göreceğiz bunların.

sındırgılı 23-05-2014 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1287186)
Özellikle akşamları her tarafı sarıyor kokusu. Diğer kokuları da bastırıyor. Dışarıdan gelenler nereden geliyor bu koku diye etrafa bakıyorlar. :)

Cok guzeller, Bundan 4-5 sene once pembesinden celik alip buyuttugumde (kokusuda olmayinca) pek hosuma gitmemis idi..
Ama o sarilar yok mu ;
evin girisini simdiden kokutmaya basladilar.
Beyaz katmerliyide, Feniksimi sokup oraya yerlestirdim.Kismet ise bu sene cicegini goruruz..

h_dogan 23-05-2014 15:51

Bende de Zafer abideki katmerli beyazdan var. Kokusu sarı gibi yoğun değil, akşamları yakınına gidip koklarsınız ama sarıyı çok uzaktan da koklayabiliyorsunuz. Hem de mis gibi. :)

Kırmızı olanı henüz yetiştirmedim. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1287320)
Cok guzeller, Bundan 4-5 sene once pembesinden celik alip buyuttugumde (kokusuda olmayinca) pek hosuma gitmemis idi..
Ama o sarilar yok mu ;
evin girisini simdiden kokutmaya basladilar.
Beyaz katmerliyide, Feniksimi sokup oraya yerlestirdim.Kismet ise bu sene cicegini goruruz..

sındırgılı 23-05-2014 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1287374)
Bende de Zafer abideki katmerli beyazdan var. Kokusu sarı gibi yoğun değil, akşamları yakınına gidip koklarsınız ama sarıyı çok uzaktan da koklayabiliyorsunuz. Hem de mis gibi. :)

Kırmızı olanı henüz yetiştirmedim. ;)

Yoğun kokulu diye katmerli beyazı aldım.Sarılardan çelik yapıp her tarafı doldurmak şart oldu.
Sevgili Hemşerim kasab94 bana verdiğin çeliğin çiçekleri kokulu mu ?
Açmak üzere de ..

sakdag 23-05-2014 21:47

Tohumdan yetiştirdiğim bitkim, yarın açacak inşallah. Şimdiden sapıyla beraber 2 karış oldu boyu. Sarı açacak, ancak bu katmerli mi bilmiyorum, diğeri katmerli gibiydi. İlk çiçeğimiz olacağı için merak içindeyim. ;)
Belki sabaha açmış olur kimbilir....

Bir çiçek ne kadar açık kalıyor acaba?

egülnur 23-05-2014 21:50

Hayretler içindeyim vallahi. Bir süre siteye giremedim, ustaların çiçekleri çoşmuş:) Tebrikler. Güle güle koklayın.

h_dogan 23-05-2014 21:57

2-3 gün canlı sonra solmaya başlıyor ama tomurcuklar arkadan geliyor.

sakdag 26-05-2014 21:01

2 Eklenti(ler)
Sarı açacak diye beklerken, beyazımsı açtı çiçeğim, kokusu müthiş, son derece gösterişli bir bitki, favorilerim arasına girdi bile. ;)

Eklenti 496676

Eklenti 496677

aydindeniz 26-05-2014 21:55

benden melek çeliği isteyenlerin çelikleri kargoya verdim. sanırım yarın elinize geçer. beyaz katmerli olanları bir kaç çelik alabildim ama sarıdan sadece bir çelik gönderebildim. iyi yetiştirmeler.

ilksenozturk 27-05-2014 06:37

yapraklarını salyangozlar çok seviyor :( benim bıdığın da tadına bakmışlar.
salyangozlar maşallah hiç yemek seçmiyor.

h_dogan 27-05-2014 09:27

Salyangozlarla beraber kurtlar da seviyor. Yapraklar büyük olunca yiyecek bol oluyor onlar için. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1288606)
yapraklarını salyangozlar çok seviyor :( benim bıdığın da tadına bakmışlar.
salyangozlar maşallah hiç yemek seçmiyor.

h_dogan 27-05-2014 20:17

2 Eklenti(ler)
Gündüz çekimi. :)

pomodoro 27-05-2014 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1288544)
benden melek çeliği isteyenlerin çelikleri kargoya verdim. sanırım yarın elinize geçer. beyaz katmerli olanları bir kaç çelik alabildim ama sarıdan sadece bir çelik gönderebildim. iyi yetiştirmeler.

Sayın aydindeniz,

Çeliklerim bugün elime geçti. Gayet iyi durumdalar. Sardığınız bez kurumamış. Ne kadar teşekkür etsem az. Umarım ben de büyütüp çiçeklerini görebilirim.

Sayın Zafer beyden aldığım Brugmansia çelikleri bana köklü gelmişti. Dolayısıyla hemen ektim toprağa. Şimdi bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim? Hemen ekeyim mi? Yoksa suda köklensin mi? Perlitin içine mi koyayım? Acil yardım!

Tekrar çok çok teşekkürler :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025