agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

smnunal 30-04-2013 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1145933)
selam sayin (smnunal) engelstrompetenlerin, gayet güzel tutmuslar,sanirim istanbuldan gelenlerdir bilemiyorum ama birde ciceklemis hallerini görelim bakalim ben simdilik avrupadayim iki hafta sonra yola cikiyorum benimkiler halan kapali alandalar sizinkiler belkide cicege dönüsmüstür,kolay gelsin....

Sayın tarabyalı,

Resmini yayınladığım melek borazanları sizden gelenlerden köklenme yapanlar. Bu hafta havaların ısınmasıyla hepsini açık havaya çıkardım fakat yer değişiminden dolayı ve bazılarının saksılarının büyüütülmesinden şimdilik büyümeleri yavaşlamış durumda en kısa zamanda uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah bu sene güzel çiçeklerini görme şansına erişiriz. Size bu güzel bitkiyi sahip olmamdaki emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sağlık ve huzur içinde memleketimize kavuşmanız dileğimle Muğladan selamlarımla.

tarabyali 30-04-2013 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1147017)
Sayın tarabyalı,

Resmini yayınladığım melek borazanları sizden gelenlerden köklenme yapanlar. Bu hafta havaların ısınmasıyla hepsini açık havaya çıkardım fakat yer değişiminden dolayı ve bazılarının saksılarının büyüütülmesinden şimdilik büyümeleri yavaşlamış durumda en kısa zamanda uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah bu sene güzel çiçeklerini görme şansına erişiriz. Size bu güzel bitkiyi sahip olmamdaki emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sağlık ve huzur içinde memleketimize kavuşmanız dileğimle Muğladan selamlarımla.

harika cok cok iyi dileklerinizden mutlu oldum bu meleklerin burulari cok cok renk türleri var bu yilda iki rek getiriyorum insallah türkiyenin dört kösesine dagilma imkani olur Bunda benimde katkimin oldugunu tahmin ediyorum ben ona
o bir besaka arkadasina derken buun böyle olduguna inaniyorum saygilar kolay gelsin...

tarabyali 30-04-2013 15:13

neleklerin borulari

[QUOTE=kasap.94;1099626] Sayin(Kasap.94)insallah olur ama bunu siz bayaga ölmesi icin gözden cikarmisa benziyor veyahutta siz deneme amacli yaptiniz ben insatanbulda yasiyorum ama istanbulun en cok soguk semtinde yasiyorum sariyer /tarabyada..ben denedim saksida ama avrupadan seneye geri döndügümde bu sizdeki Cali kismini dahi göremedim kis eritmisti eh ne diyeyim insallah cana gelir kolay gelsin saygilar...

smnunal 30-04-2013 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1147098)
harika cok cok iyi dileklerinizden mutlu oldum bu meleklerin burulari cok cok renk türleri var bu yilda iki rek getiriyorum insallah türkiyenin dört kösesine dagilma imkani olur Bunda benimde katkimin oldugunu tahmin ediyorum ben ona
o bir besaka arkadasina derken buun böyle olduguna inaniyorum saygilar kolay gelsin...

Sayın tarabyalı,

Sizin evlatlarınızdan bu sene enaz 20 arkadaşa çelik sözü verdim. İnşallah sağlıklı gelişirlerde tüm isteyenlere çelik verme ve bu bitkiyi yetiştirme mutluluğuna eriştirirz. Sizin getirmeyi düşündüklerinizde herhalde bana göndermiş olduklarınızdan farklı olacağını düşünüyorum şimdiden sizin getireceklerinizi merak etmeye başladım desem yalan olmaz.

Muğladan saygı ve selamlarımla.

Zafer İnandıklı 01-05-2013 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1135352)
Sayın Zafer İnandıklı,
Budama yaptığınızda ben de çelik isteyebilir miyim?

Adres bilgilerinizi yazın, son kalanı göndereyim.

Zafer İnandıklı 01-05-2013 20:46

1 Eklenti(ler)
Tarabyalı ağabeyimin Kasım ayında verdiği çelikler sera ortamında köklendi.
İkisi pek aceleci biri açtı diğeri sırada.
Sevgili ağabeyim, çok teşekkürler...

sındırgılı 01-05-2013 21:57

Senden aldigim celiklerde dis ortamda yerlerini bayagi sevdiler. Bu sene cicekleri ile bizleri bahtiyar edecekler. Seneye de Buyukada cevresinde celikleri gezecekler.Tesekkurler, Sevgili Zafer.
En kisa surede fotograflarim..

günebakan 02-05-2013 17:56

Ben en çok kırmızı çiçekliyi merak ediyorum Zafer abi :)

athena -asena 03-05-2013 21:08

2 Eklenti(ler)
Baheçedeki meleklerin boruları çiçeği uyanmaya başlamış .

fatitoo 03-05-2013 23:03

Adresimi özelinize yazdım sayın Zafer İnandıklı. Çok teşekkür ederim. İnşallah geç kalmadım...

Enver 04-05-2013 22:29

sayın Athena asena
çelik alma zamanı bizzat akçakocaya gelip çelik almak istiyorum sizden
Bu sene bana gönderdiklerinizi maalesef bir türlü köklendiremedim.

Zafer İnandıklı 05-05-2013 21:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1148230)
Ben en çok kırmızı çiçekliyi merak ediyorum Zafer abi :)

Bunlar kırmızı diyordum ama değil koyu pembe. sonlara doğru da yavru ağzına dönüyor.

Zafer İnandıklı 05-05-2013 22:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili drhegeli kardeşimin gönderdiği çok sayıda tohumdan beşini kurtarabildim.
İnşaallah bunlar elimizde olmayan renklerdir.
Teşekkürler kardeşim.

fatitoo 08-05-2013 14:28

2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı,
Çok çok teşekkür ederim, meleklerin boruları ve tek gecelik gelin çelikler için:)Suya koydum, biraz yol yorgunuydular...

Zafer İnandıklı 08-05-2013 20:52

2 Eklenti(ler)
Yine drhegeli kardeşimin gönderdiği, Burgmansia'nın çok yakın akrabası, beş adet Iochroma australis tohumu kayıpsız çimlendi.
İnşaallah büyütmeyi başarırım da fotoğrafdaki gibi olur.

sındırgılı 08-05-2013 21:46

2 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer Kardesim,
senin verdigin celikler ;

sındırgılı 08-05-2013 21:46

Ciceklendigi zaman da fotograf gonderirim.

Zafer İnandıklı 08-05-2013 22:02

Adam olmuşlar bile. Çiçeklenmeleri yakındır.

sındırgılı 08-05-2013 22:06

Kirmizi ve de senden aldigim pembeler.......
1 ay sonra ciceklerini fotograflarim.

tarabyali 09-05-2013 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1147744)
Tarabyalı ağabeyimin Kasım ayında verdiği çelikler sera ortamında köklendi.
İkisi pek aceleci biri açtı diğeri sırada.
Sevgili ağabeyim, çok teşekkürler...

zafer bey ben yeni gördüm bu engelstrompeten (super spot) hakikaten cok erkenci olmus ama tüm yaz boyunca sizi mutlu edeceginden eminim bende sevindim haftaya bende türkiyeye geliyorum benimkiler ne alemde bilemiyorum haftaya görecegim saygilar

gilan 10-05-2013 07:33

1 Eklenti(ler)
Benim yeni aldığım brugmansia 3 dallı olarak gelişiyor. Hatta yaprak noktalarından da dallanma eğilimi var. Bu şekilde büyümesine izin mi vermeliyim yoksa herhangi bir budama ya da koltuk alma yapmam gerekir mi?
Çelikten üretilmemiş gibi. Altta budanmış kalın bir dal yok.

Eklenti 402120

fatitoo 10-05-2013 10:00

1 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı bey den gelen yavrucaklar da daha kendilerine gelemediler. Dün sabah toprağa diktim çelikleri.ofiste saksı yoktu ben de beklemesinler suda diye bulduğum bir kaba bahçeden toprak koyup çelikleri diktim.saksı biraz küçük oldu ama canlansınlar aktaracağım büyüğe. serin yere koydum ve fazla su vermedim...Başınızı dik tutun kuzularım...İnşallah tutarlar...

Enver 10-05-2013 10:57

Bence bunlar iyice bayılmışlar.
Yapraklandıktan sonra çimlendirmek tutturmak çok zor oluyor.

Zafer İnandıklı 10-05-2013 11:50

[QUOTE=fatitoo;1152375]Sayın Zafer İnandıklı bey den gelen yavrucaklar da daha kendilerine gelemediler. Dün sabah toprağa diktim çelikleri.ofiste saksı yoktu ben de beklemesinler suda diye bulduğum bir kaba bahçeden toprak koyup çelikleri diktim.saksı biraz küçük oldu ama canlansınlar aktaracağım büyüğe. serin yere koydum ve fazla su vermedim...Başınızı dik tutun kuzularım...İnşallah tutarlar...[/QUOTE

Fazla su verin toprağı devamlı ıslak olsun. Tepesinide kesin.

Zafer İnandıklı 10-05-2013 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1152322)
Benim yeni aldığım brugmansia 3 dallı olarak gelişiyor. Hatta yaprak noktalarından da dallanma eğilimi var. Bu şekilde büyümesine izin mi vermeliyim yoksa herhangi bir budama ya da koltuk alma yapmam gerekir mi?
Çelikten üretilmemiş gibi. Altta budanmış kalın bir dal yok.

Eklenti 402120

Bırakın o şekilde büyüsün. İleride daha büyük saksıya almalısınız.

serkan_istanbul 10-05-2013 13:42

1 Eklenti(ler)
benim bitkimde zafer abiden geçen sene almıştım aldığım senede açtı. şimdide tomurcukta. sevgiler.

Tika 12-05-2013 13:53

Bendeki meleklerin borularını bitlendi,bugün baktım yapraklarının altında beyaz minik böcekler var. :( Oysa yaprakları bayağı büyümüştü.Her yaz balkonda bitlenen bitkim oluyor.
İlaçlamıştım;ama yeniden ayaklanmışlar. :( Yeniden ilaç yolu gözüktü.

kopuz 17-05-2013 11:01

mor datura gerçekten çok güzel. Küçük bir çelik göndermeniz mümkünmü acaba

kopuz 17-05-2013 11:19

sarı **** pembe isteyen olursa gönderebilirim.

kopuz 17-05-2013 11:25

beyaz ve mor datura çeliği gönderene minnettar kalırım.resimlerini gösterip hasta ettiniz,bari ilacını da gönderin.lütfeeen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025