agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

iris41 27-12-2012 06:46

Sayın KAPTANzst siz Brugmansiayı kışında actıra biliyorsanız ben artık salondan dışarı cıkarmam varsın kocaman agac olsun .Teşekkürler

KAPTANzst 27-12-2012 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1075997)
Sayın KAPTANzst siz Brugmansiayı kışında actıra biliyorsanız ben artık salondan dışarı cıkarmam varsın kocaman agac olsun .Teşekkürler

GÜnaydın iris41
Her cinsten 1 er tane seraya aldım , Nuhun gemisi gibi:D Ne olur ne olmaz diye. Şu aralar dışardakilerde açmak üzereler ama nakil yaptım. Yerlerini değiştirdiğimden biraz bozuldular. Haftayada kar geliyor hava durumuna bakarsak. Çiçeklenme tam sağlıklı olmayacağı kesin.

egülnur 22-01-2013 21:48

12 ocak toplantısında Sayın Zafer İinandıklı bolca çelik getirmişti.Ben de açgözlülüğümle sahipsiz kalanların tümünü perlit dolu saksısıyla birlikte aldım. Bari geri giderken yükleri hafiflesin diye :) Sellukalar gibi onları da ekip isteklilerle paylaşacağım. Yalnız uygun saksı ve toprak ayarlayamadığım için şimdilik sarı ve pembe karışık birarada duruyorlar.İstanbul 'un Anadolu yakasındakilere iletebilirim.Bu vesileyle Zafer bey e de tekrar teşekkür ederim.

pomodoro 27-01-2013 10:34

12 ocak toplantısında ben de çelik almıştım, hem selluka hem brugmansia. Eve gelirgelmez hemen tüm çeliklerimi ektim. Fakat maalesef brugmansia'ları memnun edemedim. 2-3 gün içinde büzüştüler :( Bu sabah farkettim ki sellukalarımın üstü pıtırcık pıtırcık :) Gözüm gibi bakıyorum. Bir sellukam olsun çok istiyordum. Zafer beye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Acaba brugmansia konusunda ne yanlış yaptım? Toplantıdan önce tanımıyordum bu ağacı. Ama görünce aşık oldum, o kadar güzel ki... Tekrar denemek isterim...

Manifesto 27-01-2013 10:48

Brugmansia sevdiğim bir bitki.Adana şartlarında sıcak yaz ayları hariç yıl boyunca çiçeği eksik olmuyor.

http://g1301.hizliresim.com/15/v/jf1q2.jpg

Bende sadece sarı renklisi var. [...]

Tika 27-01-2013 11:11

Ben de 12 Ocak toplantısında Beyaz Brugmansia çeliği almıştım. (2 tane vardı.YeniGine kendisine almıştı;ama sıcak ortam istediği için bana vermişti.)
İlk olarak suya koydum,diğerine göre daha ince olan çelik çürümeye başlayınca sudan ikisini de çıkardım.Küçük olanı kurtaramadım;ama diğerini kurtardım.
Büyük bir saksıya diktim.Balkon serasına koydum.Filizler vermeye başladı.
Şu an Ankara'dayım,dönünce de umarım iyi bir şekilde bulurum.
Selluka tohumu almamıştım,ama benim balkon seramda olabilirmiş sanırım. :) Bir dahaki sefere belki ondan da alırım. :)

kasap.94 27-01-2013 12:00

melek borazanı

1 Eklenti(ler)
Bu da benim meleğim. BU yaz sefte açtı.

betito 27-01-2013 12:39

Bu borululardan haneme katmam lazım :)

sadecegeçen 27-01-2013 16:13

offf şunun güzelliğine bak yaa nerden bulabiliriz bu bitkiyi ?

kasap.94 10-02-2013 23:59

Bahçe

1 Eklenti(ler)
Melek borazanı kışlık hali. Bakalım yaşayacak mı.

Orhan Özbilgiç 11-02-2013 06:18

Sevgili kasap.94;
Nisanda dibinden sürgün verir sanıyorum.
İnşallah çıkar. Çıkarsa gelecek kışa, ikinci bir saksı içine koyarak (İki saksı iç içe), yahut saksıyı kış boyunca toprağa gömülü bırakarak veyahut nisana kadar iç mekana alarak, daha garantili bir koruma sağlayabilirsin kanısındayım.

kasap.94 11-02-2013 09:54

Tavsiyelerin için teşekkür ederim orhan bey. Hele bir yazın sürgün versin tavsiyelerinizi aynen uygularım. Kökler saksıdan toprağa inmişti onun için yerinden kaldırıp içeri alamamıştım.

KAPTANzst 11-02-2013 16:54

Benim brugmansialar yeniden çiçek tomurcuğu yapmaya başladılar.
Ben budamıştım onları ve yeniden filizlendiler.
Eğer bir kar yağarsa şamar gibi yüzlerinde patlayacak soğuk:=))
Seradakileri belki kurtarırım da, dışarıdakilerin hali niceolur:=))
Hayırlısı , bekleyip göreceğiz.

Enver 14-02-2013 10:57

şu anda düzcede sıcaklıklar gündüz 12-14 derece arası gece ise 4-6 derecelere kadar düşüyor bazen ayaz yapıyor. brugmansiaları dışarı çıkarsak gece dışarı bıraksak donarmı acaba

KAPTANzst 14-02-2013 16:08

Bizde de hemen hemen haftada 1-2 gün bu sıcaklıklar oluyor.,ama sorun yok.

Enver 18-02-2013 10:24

selamlar
Beyaz angel trumpet çeliğim suda köklendi baya bir kök saldı henüz saksıya almadım.
Pembe renkli çeliklerim hala suda köklenmedi. Bu köklenmeyen çeliklerimi toprağa ya da cocopeata alsammı yoksa suda beklemeye devam mı ettirmeli?

egülnur 20-02-2013 19:44

1 Eklenti(ler)
12 Ocak ta sevgili Zafer İnandıklı dan aldığım çelikleri hemen torfa ektim. Sonuç ortada. Sevgili pomodoro için ektiklerim de gayet sağlıklı. Buna göre suda oyalanmadan ekmenizi öneririm.

Enver 06-03-2013 13:00

1 Eklenti(ler)
selamlar
beyaz burgmansia çeliğini önce suda iç mekanda köklendirdim kökleri çoğalıp uzayına cumartesi günü saksıya aldım ama hala içeride tutuyorum çünkü geceleri ayaz oluyor düzcede

sadecegeçen 06-03-2013 16:54

Elime geçen tohumları 7 gün önce ektim fakat daha bir çimlenme belirtisi yok. Kaç günde çimlenir acaba ?

ilhamibayar 07-03-2013 14:56

Çiçek çeliği

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi otugay (Mesaj 266905)
Var, ancak kuvvetli değil.

Sizden 1 adet çelik istesem yardımcı olurmusunuz.Saygılarımla...

Enver 07-03-2013 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen (Mesaj 1114720)
Elime geçen tohumları 7 gün önce ektim fakat daha bir çimlenme belirtisi yok. Kaç günde çimlenir acaba ?

ben 10 tane tohumdan hiçbirini çimlendiremedim
ümidinizi kırmış olmayayım ama
bence birkaç tanesinin dış kabuğunu soyup öyle deneyin derim.

sadecegeçen 07-03-2013 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver (Mesaj 1115269)
ben 10 tane tohumdan hiçbirini çimlendiremedim
ümidinizi kırmış olmayayım ama
bence birkaç tanesinin dış kabuğunu soyup öyle deneyin derim.

Benimde 10 tohum vardı ilk 5 tanesini ektim. Bunlar çimlenmezse diğerlerinin kabuklarını soyacağım bakalım ne olacak :)

mügem 10-03-2013 00:21

Merhaba,ben ekeli 14-15 gün oldu.Hala çıkmadı.Acaba ben de kabuk mu soysam?

kana06 10-03-2013 12:33

Selamlar , geçen sene Ramazan Bayramı'nda halamın bahçesinden iki dikenli kesesiyle beraber tohumunu almış arabaya koymuştum, bizimkiler arabayı boşaltırlarken tohumları nereye koydularsa sır oldu, tam fidelerimi hazırlama zamanı ama tohumlar yok,yakın zamanda memlekete gidip alma şansımda yok..Şimdi asıl konuya gelelim zemin hazırlamış gibi oldu ama :) Elinde fazla tohumu olan var mı ? yani dikeceğinden fazla olup paylaşmayı planlayan var mı ? Bizim memlekette kokusu yüzünden limon çiçeği diye isim takmışlar :))

sadecegeçen 10-03-2013 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1116931)
Merhaba,ben ekeli 14-15 gün oldu.Hala çıkmadı.Acaba ben de kabuk mu soysam?

Aynen benimkilerde çıkmadı neredeyse 20 gün oldu. biraz daha bekleyip bakacağım bakalım çürümüşler mi.

mügem 11-03-2013 09:36

Bu konudaki mesajları okuduktan sonra,kalktım,gecenin o saatinde saksıyı boşalttım.5 tohum ekmiştim,3 tane çıktı.O 3 tohumuda bir güzel soydum.İçinden beyaz,mercimek gibi taneler çıktı.Onları tekrar gömdüm.Bakalım ne olacak?
Brugmansiayı çok istiyorum,tohumlarım çıkmazsa işi çelik istemeye (ya da dilenmeye) dökeceğim artık :)

sadecegeçen 11-03-2013 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1117703)
Bu konudaki mesajları okuduktan sonra,kalktım,gecenin o saatinde saksıyı boşalttım.5 tohum ekmiştim,3 tane çıktı.O 3 tohumuda bir güzel soydum.İçinden beyaz,mercimek gibi taneler çıktı.Onları tekrar gömdüm.Bakalım ne olacak?
Brugmansiayı çok istiyorum,tohumlarım çıkmazsa işi çelik istemeye (ya da dilenmeye) dökeceğim artık :)

İnanmıyorum yaa aynısı ben de yaptım dün gece. Kalın kabukları soydum içlerinde yeşil tohumlar çıktı. Tekrar aynı yerlerine ektim bakalım ne olacak :)

Benimkiler çimlenirse haber veririm size

mügem 11-03-2013 21:29

Sizinki ne renk sadecegeçen,benim brugmansia tohumum pembe idi.Eğer çimlendirebilirsek takas yaparız.Yok ikimizinkide çimlenmezse mendil açarız :)

sadecegeçen 12-03-2013 01:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1118166)
Sizinki ne renk sadecegeçen,benim brugmansia tohumum pembe idi.Eğer çimlendirebilirsek takas yaparız.Yok ikimizinkide çimlenmezse mendil açarız :)

Benim üç tanesi sarı 3 tanesi beyaz. Benimkiler çimlenirse size de gönderebilirim :) Pembe de fena değilmiş:D

Sizinkilerin içi beyaz benimkilerin içi yeşil çıktı. Acaba süreye göre renkler mi değişiyor? Yoksa birimizin tohumları öldü mü?

mügem 12-03-2013 08:39

Eyvallah kardeşim.(Bizimki brugmansia kardeşliği oldu.)
Yani tam karbeyaz değil de,fıstık beyazı diyelim.Yeşil olmaması,rahmetli olduğu anlamına mı geliyor?Bekleyip göreceğiz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025