agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

KAPTANzst 29-05-2012 11:19

Bu sene herkes beni solladı:(
Ama gelişme bendekilerde hızlı olacak , inanıyorum:D:D

günebakan 29-05-2012 11:21

Bu geçen sene de çiçek açmıştı bir de diğeri açsada rengini görsek ne güzel olur:) Eminim sizinkide yakın zamanda çiçeklenir Kaptanzst

almira 29-05-2012 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 975303)
Bu geçen sene de çiçek açmıştı bir de diğeri açsada rengini görsek ne güzel olur:) Eminim sizinkide yakın zamanda çiçeklenir Kaptanzst

Diğeri çift katlı beyaz.:D

günebakan 29-05-2012 17:54

Oooo süpermiş Almira'cığım teşekkürler birde çiçek açarsa ohh mis gibi ama sarı olandan eksik galiba:))

Zafer İnandıklı 31-05-2012 20:57

1 Eklenti(ler)
Bu yıl'ın ilk çiçeği;
Tam gün güneş ve bol su. Bu bitkinin olmazsa, olmazı.

Güler 01-06-2012 19:38

Ben de bugün Zafer İnandıklı'ya uğradım, bana ayırdığı çiçekleri hem de fazlasıyla aldım. Çok sevindim ama çok da mahçup oldum.

Güzel Brugmansialar inşallah bu sene donmazlar, yoksa çok üzülürüm.

selis 02-06-2012 10:00

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişenleri bahçenin boş olan yerlerine dikmiştim, 2 tane kaldı..
Yer bulamasam kuytu bir sokak arasına gizlice dikmeyi düşünüyorum.. :p

Zafer İnandıklı 17-06-2012 21:39

1 Eklenti(ler)
Aşırı sıcaklar yapraklarda bozulmaya yol açınca, yarı gölgeye aldım.

dayı 20-06-2012 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arapsabunu (Mesaj 953134)
Saksıda başetmenin neden zor olduğunu biraz anlatır mısınız, balkonda önerir misiniz, saksı büyüklüğü ne olmalı, tohumdan ekince şaşırtılıyor mu, kışın korumak için ne önerirsiniz, çeliklerini paylaşmak isteyen var mı?

Bu bitkiyi yetiştirenler ve bilenler yukarıdaki meraklı cümlelerime cevap yazabilirse benimle aynı sorulara sahip olanlar sevinir belki:) Şimdiden teşekkürler, kavuniçi ve beyaz rengi ne kadar da güzelmiş. Allah sahibine bağışlasın...

Kocaeli Gölcük civarında semt pazarında brugmansia satan biri var ilgilenenlere irtibat kurabilirim.

dayı 20-06-2012 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulşen (Mesaj 874030)
çok teşekkür ederim sayın dayı, bende eğer sizde yoksa ve yaza çıkarsa benım brugmansiamdan siz çelik yollamak isterim ;)

Sayın çiçek dostu gülşen bitkileriniz kışı çıkaramadıysa çarşamba pazarına uğramanızı tavsiye ederim.

tarabyali 25-06-2012 12:59

1 Eklenti(ler)
zafer bey sizede bahsetmistinya bu iki melek borularinin renkleri ayri ayri olmasi gerekirken ikiside ayni renkten geldi yapacak birsey yok sanirim gönderirken cicekleri karistirmislar saygilar....

Türkan 28-06-2012 14:07

harika bir guzellik bendede olmasini cok isterdim

günebakan 28-06-2012 15:21

Bu renkler de çok güzelmiş sayın tarabyalı:) 15 gün yokluğumda benimkiler yapraklarını dökmüşler yeni yeni kendilerine geliyorlar.

tarabyali 01-07-2012 15:09

sayin (günebakan) aradigim renk domates kirmizisi idi ikisini bir ismarladim internetten ama ayni rek cikmasi beni cok rahatsiz etti almanyadaki ogluma telefon ettim oglu bu cicekci bana ayni renkleri gödermis oglum itibata gecmis adamda bahane var iklim degisikliginden olmutur demis yani bu bir bahane yapacak bisey oldugunu sanmiyorum gelirken 4 renk getimistim bakalim onlar nasil olacak henüz cicek acmadilar hosca kaliniz saygilar.....

günebakan 01-07-2012 16:16

Doğru haklısınız beklediğiniz renk çıkmayınca insan kendini hem kandırılmış hissediyor hemde hayal kırıklığına uğruyor umarım diğerleri istediğiniz renk çıkar:) Güle güle büyütün.

tarabyali 24-07-2012 08:38

meleklerin borulari

1 Eklenti(ler)
[QUOTE=athena -asena;970928]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 970653)
Çelikleri ikiye kesip çelik sayısını altıya çıkarabilirsiniz. Suyun değişme zamanı gelmiş.[/Q

Çelikleri ikiye bölmeye geç kaldık dün toprakla buluşturdum.

selam,athena -asena epeydir bir paylasimin yok neler yaptin bu yil cicekrin kisin soguk gecmesinden dolayi bayaga zarar gödü sanirim isi toparlamisindir benimkiler harika oldular,boyu üc metreyi gecti ve halanda büyümekte cicek acisi agostos ayinda biliyorsun sana kolay gelsin,

nılgun_dogan 24-07-2012 12:30

Arkadaşlar benim çiçeğim kırmızı örümcek oldu 1 tane yaprağı kalmadı elimden geleni yapıyorum tavsiye edebleceğiniz birşey varmı.

tarabyali 24-07-2012 14:12

K:confused:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1001705)
Arkadaşlar benim çiçeğim kırmızı örümcek oldu 1 tane yaprağı kalmadı elimden geleni yapıyorum tavsiye edebleceğiniz birşey varmı.

sayın nilgün örüncekler bitki yemezler sizin ciceginizi tirtil yemis tirtilin bir cinsi var gece olunca bitkiye çıkar gündüz olurken ı
Isimak üzere bitkiden iner kendisini toprağa gömer tek çare karanlıkta el feneri ile bitkinin üzerinden toplayıp imha etmek bayaga büyük bir tirtil cinsidir size kolay gelsin

gulşen 24-07-2012 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dayı (Mesaj 987771)
Sayın çiçek dostu gülşen bitkileriniz kışı çıkaramadıysa çarşamba pazarına uğramanızı tavsiye ederim.

İlginize teşekkürler Dayı Bey, bitkim kışı çıkaramadı maalesef, çarşamba pazarında ki çiçekçim getireceğini söylemişti fakat ben bayağıdır uğrayamadım yanına, inşallah en kısa zamanda uğramayı düşünüyorum...

nılgun_dogan 24-07-2012 22:20

Sayın tarabyalı tırtıl olsa yaprakları yemezmi yaprakları bütün bir şekilde sararıp döküldü.

KAPTANzst 25-07-2012 00:27

2 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları

günebakan 25-07-2012 00:53

Harika görünüyorlar:)

tarabyali 25-07-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1001931)
Sayın tarabyalı tırtıl olsa yaprakları yemezmi yaprakları bütün bir şekilde sararıp döküldü.

merhaba nilgün hanim sizin sorununuzu tam anlayamadik anladigim kadariyla ciceginizin yapraklari sararip dökülmüs anladigim kadariyla susuz kaldi bu cicegin yasami su yani sabah aksam cok cok bul sulamaniz gerek eger saksida ise saksinin biraz büyük olmasi gerek saksinin altina birde saksi alti kayuyorsunuz o tabakta devamli su dolu olmasi gerek cicegin cok suya ihtiyaci oldugu icin cicek bu sefer alttaki kabindan suyu cekiyor sayin nilgün hanim saniyorum beni anladiniz insallah ben buraya bir cicek ekledim nasil sihatli görebiliyorsunuz ama biz yazin türkiyedeyiz aslinda bu cicege (10)günde bir vitamin verilmesi ve topraginin özel toprak olmasi gerek hafif kumlu humoslu toprak bende bahcemin her kösesi bu cicekten nekadar bük olduklarini bir görseniz bu nasi oluyor dersiniz sanirim bu bakimla ilgili sorunuz olursa yazabilirsiniz size kolay gelsin saygilar...

günebakan 25-07-2012 12:55

Sayın Tarabyalı damates kırmızısı olandan buldunuzmu acaba?

tarabyali 25-07-2012 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1002089)
Sayın Tarabyalı damates kırmızısı olandan buldunuzmu acaba?

Sayin günebakan bekliyorum çiçeğin ıkinci açmasını ilk acisi aradığım kırmızılık yoktu biliyorsunuz bu çiçekler yılda iki üç defa acabiliyorlar şu anda ıkinci defa acmasi gerek ben bunu avrupadan getirdim iklim farkida var çiçeğin alişmasini bekliyorum bahcemde beş renk var ama hepside çok çok sihatlilar ben avrupadan gelirken bu çiçeğe özel vitamin .de getirdim harika büyüdüler sizede kolay gelsin teşekkürler......

athena -asena 25-07-2012 23:50

[QUOTE=tarabyali;1001616]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 970928)
selam,athena -asena epeydir bir paylasimin yok neler yaptin bu yil cicekrin kisin soguk gecmesinden dolayi bayaga zarar gödü sanirim isi toparlamisindir benimkiler harika oldular,boyu üc metreyi gecti ve halanda büyümekte cicek acisi agostos ayinda biliyorsun sana kolay gelsin,

Sayın Tarabyali merhaba,
Geçen sene donan çiçeklerin yerine kışın budama yaptığım çeliklerden çoğaltıp dağıtım bile yaptım . Şuan bahçemde ekili olanlar da çiçek yok 10 lt lik damacana da ekili olan da 5 adet çiçek var. Sıcaklardan sebep bahçelerle uğraşmıyorum kendi hallerine bıraktım. Size de kolay gelsin.

athena -asena 28-07-2012 00:18

3 Eklenti(ler)
Bahçeden son resimler.

KAPTANzst 28-07-2012 08:13

Brugmansia

2 Eklenti(ler)
Benim 3 değişik renk olan Meleklerin boruları açtılar.
Sarı olannın formu çok güzel.

iris41 28-07-2012 22:40

Böyle bir güzelligi doya doya seyretmek cok şanslısınız ;)

Orhan Özbilgiç 31-08-2012 19:18

2 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı olan benimkilerde, bu günlerde çok güzel açıyorlar.
Özellikle sarı çiçeklisi akşam saatlerinden itibaren (gündüz hava kapalı ikende ) çok güzel kokuyor.
Pembenin kokusu çok hafif.

Eklenti 328710

Eklenti 328711

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025