agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni4769Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2014, 15:41   #841
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2011
engelstrompeten burgmansia

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust Mesajı Göster
Sayın tarabyalı bu bitkinin arılara faydası ne yönde hiç gözlemlediniz mi?Arılar ne sıklıkta uğruyor?
SAYIN ( In God We Trust;1258217 ) icleri cok cok ari doluyor bazan hanima gösteriyorum bu cicek arilari neden zehirlemiyorlar diye ama sanirim arilarin bagisiklilik sistemleri sayesinde etkilenmiyorlar ama bende 5 cesit var bunlarin icerisinde bir tanesi varki nedense ona arilar daha cok hücum ediyorlar nedenini bilemiyorum saygilar kolay gelsin....

tarabyali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2014, 15:55   #842
Ağaç Dostu

engelstrompeten burgmansia

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Arılar meleklerin borularına hiç uğramıyorlar. Zehir etkileri olduğundan olsa gerek.

Sayın tarabyalı o kökler çok yıllık olmuşlar. Toprakta kalsalar kışı geçirip yeniden filiz verebilecek durumdalar.
Birde ben olsan o filizleri tam gövdeye bağlı olduğu alandan kırıp yeni fidanlar elde ederim. Saksıda kök nedeniyle boğulma başlamıştır, eskisi gibi verim alamazsınız. Genç fidanlar daha iyi olur. Kolay gelsin
Suyunu eksik etmeyin yeter..
SAYIN (KAPTANzst) Fikirleriniz icin tesekkürler bu cicegi yeni ögrendim ama cok cok tecrübeliyim avrupadan gelirken bu cicegin özel vitaminleri ve topragida özel (PH) bakimindan ölcüleri iyi ayarlanmis topraklar var onlardan kullaniyorum o gördügünüz saksilar kislik saksilar yazin baska saksiya aliniyorlar ve topraga dikiliyorlar ben istanbulun en soguk semtinde oturuyorum tarabyada tam bogazin soguguna karsiyim ve denedim bir kisin bayaga köklüsünü bahcede biraktim muntazam sarmama ragmen öldü cesaretim yok saygilar kolay gelsin...

Eski 12-03-2014, 21:03   #843
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2013
satın KAPTANzst uğramıyor diyor sayın tarabyalı ise uğruyor diyor acaba sayın KAPTANzst sizin çiçeklerinizin olduğu yer arıların yaklaşması için pek müsait olmayabilir mi?Bu arada sayın tarabyalı benim evim de yol yalısı ve gerçekten denizin tüm rüzgarı verandada var bahçenin başka yerine de dikmek istemiyorum ama yine de dış mekanda bir deneyeceğim rüzgardan biraz koruyarak bakalım yaşatabilirsem mükemmel olur yoksa içeri alırım uzun zamandır edinmek istediğim bir bitki ancak bir türlü denk gelemdim

tarabyali beğendi.
In God We Trust Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 07:51   #844
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Ben açtıklarında hiç dikkat etmedim arı geziyor mu gezmiyor mu diye. Tek bildiğim henüz bir tane bile tohum olmadığı hatta tohum kapsülü bile.

Arılar akıllı zehirlenecek olsalar o bitkiye gitmezler.

Bazı türlere daha çok uğruyor diyorsanız bilin ki o bitkide nektar ve polen fazladır.

Sonuç etrafta değişik bitkiler varsa arılar önce onlara gider onlarda bir şey kalmamışsa Solanaceae familyasından bitkilere gider.

Bombus arıları Solanaceae familyası için bal arılarından daha iyi tozlayıcıdır.

tarabyali beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 10:21   #845
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Bir çiçeğin nektarının arılara zehirli olması doğaya aykırı.
Eğer öyle olsaydı tozlaşma olmaz ve o tür tohum oluşmayacağı için yok olurdu.
Çiçeklerin tüm şaşalı renklerinin ve kokularının sebebi arıları çekmek değil mi
Çiçeğin veya yaprakların zehirli olması nektarın öyle olduğunu göstermez.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 10:38   #846
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Bizim bilmediğimiz bazı şeyleri hiçbir şey bilmediğini öğrenmediğini düşündüğümüz canlılar uzun yıllardır biliyorlar. Benim düşündüklerim orman gülü zehirli olarak biliyoruz. Deli bal bu çiçekten elde ediliyor. İnsanlar biraz fazla yedikleri zaman sıkıntı çekiyorlar. Ama arı gidip ondan nektar, polen alarak bu balı yapıyor. Arıya zararı olsa o çiçeğin çıktığı dönemdeki bütün arıların ölmesi gerekirdi. Yeteri kadar arı kalmayacağı için çevrede hiç arı kolonisi biterdi.

Yüksük otu çiçeği de zehirli olarak biliniyor. Ben bir yerde çok fazla yüksük otu çiçeği görmüştüm. Arılar da o çiçekten diğer çiçeğe gidiyorlardı. Normal çiçeklerden daha fazla arı bulunmakta idi.

Nerede ise bütün çiçeklerin polenlerinin diğer çiçeklere gidebilmesi için arı, vs. böceklere ihtiyacı bulunmakta. İçlerinde bizim zehirli olarak bildiğimiz bitkiler de var. Bitkinin zehirli olması nektar veya poleninin de zehirli olmayabiliyor. Çiçek arının gelmesi için polen ve nektar üretmekte, güzel kokular çıkartmakta. Yapılan işin karşılığı olarak da ücret ödemekteler. Gelen işçiler ölürse o çiçeğin neslini sürdürmesi mümkün değil.

Kullandığımız bütün ilaçlar bir zehir. Bitkilerde acı ekşi olan bir kısmı da zehirli. Ancak doğru dozaj kullanıldığı zaman o zehir bir ilaç olmakta. Başka bir şeyin tedavi edemediği hastalıkları iyi etmekte.
Bazı ilaçları sürekli olarak kullanabiliyoruz. Bir kısım yan etkileri olsa da bizi öldürmüyor. Doktorun verdiği hapları onun önerdiği şekilde kullanmayıp tamamını bir defada kullanırsak belirli bir zamanda midemiz yıkanmaz ise ölmemiz kaçınılmaz.

Ökse otunun tohumları zehirli. Ancak bahar aylarında muhtemelen kış soğuklarında veya tam olarak olgunlaştığı zaman kuşlar baharla birlikte bunları yemekteler. Üzeri yapışkan olduğu için hangi ağaç dalında kalırsa dala kök salarak yarı asalak olarak yaşamakta. Tamamen zehirli olmuş olsa neslini sürdürmesi mümkün değildi.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 10:46   #847
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
Dalından bi tane kopardım 1 haftadır suda beyazlıklar başlamış hemen diksemmi yoksa bekleyince köklerini iice salıyo mu ? şundan soruyorum bazı çelikler beyazlıklar görülden sonra çok zor kök salıyo o aşamada dikince daha iyi oluyor

Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 12:51   #848
Moderatör

h_dogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Kesinlikle haklısınız. Bitkinin bütün organları zehirli olmuyor. Aslında bu konu hakında da bir konumuz olabilir ayrıyeten. Hangi bitkilerin hangi kısımları yenebilir ya da hangi kısım zehirli diye?

Eski 13-03-2014, 12:56   #849
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kayahann Mesajı Göster
Dalından bi tane kopardım 1 haftadır suda beyazlıklar başlamış hemen diksemmi yoksa bekleyince köklerini iice salıyo mu ? şundan soruyorum bazı çelikler beyazlıklar görülden sonra çok zor kök salıyo o aşamada dikince daha iyi oluyor
ben çelikte bir sürü beyazlık oluşunca hatta bayağı büyüyünce dikmiştim. O beyazlıklar uzun süre sonra kök oluyorlar...Ama ben köklenmeden diktim ve tuttu...beyazlıklar oluşunca da her gün suyunu değiştirip taze su kullandım, köklenmeyi hızlandırıyor...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 22:36   #850
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Arılara zehirlidir sineklere etkilidir mesela öyle de tozlaşma olabiliyor zeytin ağaçlarında böyle zehirli değil ancak nektar çok çok az olduğundan arılar hiç konmuyor.

In God We Trust Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2014, 11:40   #851
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Hasat zamanı :)

Tohumdan yetiştirdiğim iki beyaz brugmansiayı çapraz döllemiştim. Bir tanesi tutmuş idi. Bugün hasat ettim. 70-80 adet tohum çıktı.
Name:  First Seeds.jpg
Views: 908
Size:  52.6 KB

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 09:04   #852
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Benim de 1 haftalık bitkim var. Suyun içinde ve köklerini çıkarmış biraz. Biraz daha uzayınca dikmeyi düşünüyorum.

fatitoo beğendi.
turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 21:58   #853
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
Katmerli beyaz.
Serada çiçeklendi.

Eklenen Resimler

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 22:21   #854
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Bahçede olanlar.
Pembe.
Kırmızı.
Sarı
Bu kış derin budama ve koruma yapılmadı.
Sarı boy ve gövde kalınlığıyla soğuktan etkilenmeyecek konuma geldi.

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2014, 22:23   #855
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Sarı.
Çiçekledi ve tohum keseleri oluşturdu.

Eklenen Resimler

Eski 25-03-2014, 07:22   #856
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Arkadaşlar ben sürekli bahçede uğraşırım. 4 senedir meleklerin borularını yetiştiriyorum. Bol arı olan bir yerdeyim. Bazen çiçeklerin bol olduğu zaman arı vızıltısı çok kuvvetli olur. O kadarki zannedersiniz petek yanındasınız. Meleklerin borularının zehir etkisi olduğunu okudum ama arıya zehirlimi bilemem. Mesela verilen örnekte orman gülü zehirli ama arı geliyor. Ama ben bir defa meleklerin borularında arı görmedim. Gelmiyor. Yanındaki kabak çiçeğinde 3-4 tane arı üst üste ama meleklerin borusuna girmiyorlar.
Bu benim gözlemim.
Tozlaşma rüzgar ile de olabilir. Arı olması şart değil.
Zafer bey beyaz katmerli meleklerin borusunun açmasına sevindim. Bugün yarın bendeki de patlayabilir. Goncada 2 cm lik bir açıklık oluşmuş durumda.

tarabyali beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2014, 07:57   #857
Moderatör

h_dogan's Avatar

Kaptan abi bal arıları Solanaceae familyasının çiçeklerini pek sevmez. Etrafta özellikle kabakgillerden bitkiler varsa yanına bile uğramazlar. Nektar bakımından kabakgil çiçekleri daha verimli.

Brugmansialarda tozlaşmanı rüzgarla olması çiçeğin yapısı itibariyle olanaksız. Polinasyon böceklerle oluyor Solanaceae'de rüzgarla değil.

tarabyali beğendi.
Eski 25-03-2014, 14:55   #858
Ağaç Dostu

Brugmansia suaveolens Pink Angel's

Alıntı:
Arkadaşlar ben sürekli bahçede uğraşırım. 4 senedir meleklerin borularını yetiştiriyorum. Bol arı olan bir yerdeyim. Bazen çiçeklerin bol olduğu zaman arı vızıltısı çok kuvvetli olur. O kadarki zannedersiniz petek yanındasınız. Meleklerin borularının zehir etkisi olduğunu okudum ama arıya zehirlimi bilemem. Mesela verilen örnekte orman gülü zehirli ama arı geliyor. Ama ben bir defa meleklerin borularında arı görmedim. Gelmiyor. Yanındaki kabak çiçeğinde 3-4 tane arı üst üste ama meleklerin borusuna girmiyorlar.
Bu benim gözlemim.
Tozlaşma rüzgar ile de olabilir. Arı olması şart değil.
Zafer bey beyaz katmerli meleklerin borusunun açmasına sevindim. Bugün yarın bendeki de patlayabilir. Goncada 2 cm lik bir açıklık oluşmuş durumda.
sayin (KAPTANzst;1263035) bakin size bir meleklerin burusundan almanizi tavsiye ederim bakin parentez icindeki meleklerin borusu (Brugmansia suaveolens Pink Angel's) bu yazdigim cicekten bahcenizde bulundurursaniz ari sesini o zaman duyarsiniz bu size yazdigim melek borusunu cok cok seviyorlar sizde sari var sanirim sariya pek ugramaz saygilar,

Eski 25-03-2014, 15:05   #859
Ağaç Dostu

engelestrompeten burgmansia

sayin kaptan (Brugmansia suaveolens, Pink) budur resim olarak yüklüyorum göresiniz diye saygilar...

Eklenen Resimler

Düzenleyen tarabyali : 25-03-2014 saat 18:48
Eski 02-04-2014, 21:26   #860
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Kanadi kolu kirilmis (celik almak icin ) bitkim acmaya devam ediyor.

Eklenen Resimler

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 07:39   #861
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Beyaz katmerli olarak gelen brugmansia açmak üzere.
İnşallah katmerli çıkar..

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2014, 09:41   #862
Ağaç Dostu

Arkadaşlar, ben çiçeğimi dikmiştim, biraz köklendiği için (minik minik kökler çıkarmıştı suda)ama dikildiği yerde sap kısmı yumuşamış. Farkedince topraktan çıkarıp tekrar suya koydum ama yanlış mı yaptım bilmiyorum. Gerçi suya koyduktan sonra biraz dirileşti ama gene de yumuşak tabi. Diktiğim toprak keçi gübreli toprak, torf ve çok az miktarda bahçe toprağı karışımıydı. Sizce suda iyice köklenmesini mi bekleyeyim, yoksa kök beklemeden dikeyim mi.

Eski 03-04-2014, 10:13   #863
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Yeni çelikler ve köklü fideler dikilirken gübre kök veya çelik ucuna değmemesi gerekir.
Asitli olan gübre ilk anda yakar ve kurumalara neden olur. Çelikler gübresiz **** tam yanmış gübreli alanlara dikilmeli.
meleklerin boruları toprakta kolay köklenirler suyunu eksik etmediğiniz sürece bir şey olmaz. İlk anda biraz yapraklar asılır ama sonra toparlanır.
Soğuktan koruyunuz.

Eski 03-04-2014, 16:11   #864
Ağaç Dostu

Alıntı:
Yeni çelikler ve köklü fideler dikilirken gübre kök veya çelik ucuna değmemesi gerekir.
Asitli olan gübre ilk anda yakar ve kurumalara neden olur. Çelikler gübresiz **** tam yanmış gübreli alanlara dikilmeli.
meleklerin boruları toprakta kolay köklenirler suyunu eksik etmediğiniz sürece bir şey olmaz. İlk anda biraz yapraklar asılır ama sonra toparlanır.
Soğuktan koruyunuz.
Teşekkür ederim, belki gübre fazla gelmiştir dediğiniz gibi. Ben ilk etapta gübresiz toprağa dikeyim o zaman. Direk olarak bahçeye dikmek istemedim, sürekli gözümün önünde olsun diye. Önce saksıda tutturup sonra bahçeye almayı düşünüyorum. Bu arada topraktan çıkarıp tekrar suya alınca epey bir kendine gelmiş. Umarım köklendirmeyi başarabilirim.

KAPTANzst beğendi.
Eski 04-04-2014, 08:01   #865
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Meleklerin borularının canı, önce su bence.

fatitoo beğendi.
Eski 04-04-2014, 10:04   #866
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2013
meleklerin boruları doğrudan toprağa diklip bol bol sulanınca çok kolay tutan bir bitki. soğuk ve rüzgar sevmiyor. kışları mutlaka korumak lazım.

KAPTANzst ve sonkez beğendi.
aydindeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 10:25   #867
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Zafer beyin göndermiş olduğu çeliklerden pempe olanı....Sarı olanıda biraz cılız ama inşallah tutacak...Diğerlerini malesef tutunduramadım....Hala cam önünde ,balkona çıkarmalımıyım acaba.
Teşekkürler Zafer bey.....

Eklenen Resimler

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 16:59   #868
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2014
Merhaba, halen satıyor musnuz acaba bu bitkileri?

dkdemet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2014, 19:09   #869
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Almanyadaki adrese teslim edildi.
Oradan bana gelecek.

http://www.baldur-garten.de/produkt/...ctionGrade=308

Eklenen Resimler

Eski 12-04-2014, 19:20   #870
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Zafer Kardesim, O ne guzellik oyle ;

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
zafer inandıklı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025