![]() |
|
![]() |
#811 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
Zafer bey selamlar Çok beğendiğim bu bitkiden banada çelik yollarsanız çok sevinirim eğer çelik yoksa canınız sağolsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada Düzenleyen Lonicera : 06-02-2014 saat 15:07 Neden: ekleme, imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
Aynı yıl içinde tohumdan yetiştirip çiçek açtırmak imkansız değil. Sayın Drhegeli ve benim tohumdan ektiğim bitkiler tomurcuklandılar. Drhegeli açtırmayı başardı, benim bitkim ise havaların ani soğuması sonucu(açık balkondaydı) tomurcuğunu düşürdü. 10 derecenin altında tomurcuklar dökülüyor, benim bitkim şu an kapalı balkonda hala tomurcuk üretimi var, ancak zaman zaman 10 derecenin altına düştüğünden tomurcuklar dökülme yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çapraz döllenme konusunda dölleyici olarak ne kullandınız. Biraz bilgi lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Şöyle bir örnek vereyim daha açıklayıcı olur sanırım. Bendeki Brugmansia'lar 2012 yılı kışını İzmir' de dış ortamda geçirdiler. En üstten ta saksının toprak seviyesine kadar hepsi soğuktan kurudular. Bahar başında daha güçlü şekilde yeniden kök bölgesinden filizlenip şimdiki halini aldılar. Şu an iç mekanda duruyorlar. İçeriye almamın nedeni üst aksamını koruyup erken çiçeklenmeyi sağlamak. Dışarıda dursalardı yine aynı döngü oluşacaktı. Bahsettiğiniz sitedeki yorum ( - 12 ye dayanmak) sanırım üst aksamı için değil de kökü için söylenmiş olabilir. Ama yine de soğuk iklimde bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların tecrübelerine bakmak lazım. Malum İzmir kış mevsimini en hafif atlatan yerlerden biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
![]() Alıntıdır. Anterlerde oluşan polenleri, diğer bitkinin stigması ile buluşturuyorsunuz. Bunun için kulak çöpü kullandım. Aşağıdaki fotoğrafta ise resim fırçası kullanılıyor. ![]() Alıntıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Tohum kesesinin son hali... Ana-baba beyaz olduğu için tohumlardan çıkanlar da beyaz açacak... ![]() ![]() Datura tohum kesesi gibi dikenli değil... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Engelstrompete "HONEYMOON
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Eviniz denize karşı mı?Güney cephe mi?Büyükada da kışın soğuk oluyor ben bir dönem heybelide oturdum kışın soğuk oluyordu gerçi bizim ev yalı dairesiydi tüm ayaz balkon,bahçedeydi belki de ondandır?Soğuk konusu ben çok korkutuyor bu bitkiyi yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
BEKLEDIGIM ( Engelstrompete "HONEYMOON ) BUGÜN POSTA GETIRDI AMA GAYET GÜZEL KÖKÜ BAYAGA KALIN SIMDI TÜRKIYEYE TASIMAK SANIRIM ZORLAMAYACAK INSALLAH KOLAY GETIRIRIZ ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlık içerisinde getirmek nasip olur. Bu bitki ile tanışmam sizin sayenizde olmuştu sizin evlatlarınız şimdi çoğu yerde sizin adınızla hayatlarını devam ettiriyorlar. İnşallah bundan sonrada böyle güzel bitkileri bitki sevenlerle buluşturmaya devam edersiniz. Sağlınızın daim bitkilerinizin bol çiçekli olmasını temenni ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Umarım sorunsuz getirebilirsiniz..Kolay gelsin..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
|
Artık kış koruması yapmayacağım!
Üç yıldır kasım ayında belli bir yükseklikte buduyor, dibini malçlıyor ve çuvallara sarıp, tabanı açık varillerle de, rüzgar perdesi yapıyordum. Sonuç; Her sene hüsran. ![]() Bundan böyle, İstanbul'a dönerken, fotoğraftaki seviyelerden kesip, üstünü çuvalla örteceğim, o kadar. Kısacası hiç uğraşmayacağım. Bu kış -5 derece görülmüş. Gündüzleri don kalkmış. Hal böyleyken donuyorsa, uğraşmaya değmez. Nasıl olsa, kökten tekrar sürdüğünü defalarca kanıtladı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
Ben de brugmansialarımı kaybetme endişesini fazlaca yaşıyordum. Sevgili Zafer İnandıklı'nın çeliklerinden yetiştiler. İkisi de saksıda. Ben kışa girerken hiç budama yapmadım ikisine de. Sadece kök kısmını yanmış gübreyle tamamen kaplamıştım. Sadece kar yağdığında merdiven boşluğuna çekmiştim. Üzerine yağan kar ve yağmur dışında hiç sulamadım da. Sadece dalların uçları kurumuştu. Onları budadım geçtiğimiz günlerde.Yaklaşık 1 metre boydalar. Son derece de keyifle yapraklandılar. (Boydan fotoğraflarını da bir ara eklerim. Çekmemişim de ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
|
engelestrompeten burgmansia
bizim melekler yavas yavas uyanmaga calisiyorlar ama su anda havalar müsade etmiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tarabyalı bu bitkinin arılara faydası ne yönde hiç gözlemlediniz mi?Arılar ne sıklıkta uğruyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Arılar meleklerin borularına hiç uğramıyorlar. Zehir etkileri olduğundan olsa gerek. Sayın tarabyalı o kökler çok yıllık olmuşlar. Toprakta kalsalar kışı geçirip yeniden filiz verebilecek durumdalar. Birde ben olsan o filizleri tam gövdeye bağlı olduğu alandan kırıp yeni fidanlar elde ederim. Saksıda kök nedeniyle boğulma başlamıştır, eskisi gibi verim alamazsınız. Genç fidanlar daha iyi olur. Kolay gelsin Suyunu eksik etmeyin yeter.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
|
|