Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst
Arkadaşlar ben sürekli bahçede uğraşırım. 4 senedir meleklerin borularını yetiştiriyorum. Bol arı olan bir yerdeyim. Bazen çiçeklerin bol olduğu zaman arı vızıltısı çok kuvvetli olur. O kadarki zannedersiniz petek yanındasınız. Meleklerin borularının zehir etkisi olduğunu okudum ama arıya zehirlimi bilemem. Mesela verilen örnekte orman gülü zehirli ama arı geliyor. Ama ben bir defa meleklerin borularında arı görmedim. Gelmiyor. Yanındaki kabak çiçeğinde 3-4 tane arı üst üste ama meleklerin borusuna girmiyorlar.
Bu benim gözlemim.
Tozlaşma rüzgar ile de olabilir. Arı olması şart değil.
Zafer bey beyaz katmerli meleklerin borusunun açmasına sevindim. Bugün yarın bendeki de patlayabilir. Goncada 2 cm lik bir açıklık oluşmuş durumda.
|
sayin (KAPTANzst;1263035) bakin size bir meleklerin burusundan almanizi tavsiye ederim bakin parentez icindeki meleklerin borusu (Brugmansia suaveolens Pink Angel's) bu yazdigim cicekten bahcenizde bulundurursaniz ari sesini o zaman duyarsiniz bu size yazdigim melek borusunu cok cok seviyorlar sizde sari var sanirim sariya pek ugramaz saygilar,