![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
![]() Merhabalar; Gökceada ve genel anlamiyla Ada yasami ile ilgili okudugum yorumlar soncu sizlere;Gökceada ile ilgili bilgiler vermek istedim. Gökceada 289,5 km2 yüz ölcümüne,95 km kiyi seridine sahiptir.Canakkale`ye:32 mil,Gelibolu yarim adasindaki Kabatepe limanina 14 mil uzakliktadir. Gökceada cok engebeli,Volkanik kütlelerden olusmustur.Ada`ni %77`si daglik,%12`si engebeli,%11`i ise Ovadir. Gökceada`da Akdeniz iklimi hakimdir.Hakim rüzgarlar;Lodos ve Poyraz`dir.Bitki örtüsü;6870 hektar orman,makilik alanlar ve zeytinlikler mevcuttur. Gökceada;tatli su kaynaklari bakimindan zengin,kendine yeterli potansiyele sahiptir.Göletler , göller ve barajlar icme,kullanma ve tarimda sulama icin yeterli seviyededir.Ada`da akarsu yoktur,var olan dereler ise yazin kurumaktadir.Ada`nin dogu kesiminde:denizden tasan sulardan olusan Tuz gölü vardir.Tuz gölü Ada`nin %1`kadardir ve Tuz gölünde yapilan camur banyosunun sagliga iyi geldigine inanilir. Gökceada`nin sekiz köyü vardir.Ada`da Rumlar ve Türkler beraber yasamaktadirlar.Anadoludan;1947 yilindan itibaren göc alan Ada`da;Karadenizliler,Kürtler,Araplar,Romanlar, kardesce yasamaktadirlar. Güleryüzlü insanlariyla anilan Gökceada`da su alti,su üstü deniz sporlari,sörf`sporu gelismistir.Aydincik (Kefaloz)mefkiinde Sörf okulu ve tesisleri vardir.Her yil binlerce Sörf sporcusu Bulgar turistler Ada`yi tercih etmektedirler. Kekik kokuludur Gökceada.Onlarca koya sahip,dogal plajlari kilometrelerce uzunluktadir. Gökceada`da Turizm,hayvancilik,zeytincilik ve tarim üzerine is kurmak ve kazanmak mümkündür.Eko-tarim ve zeytincilik tüm Ada`da oldukca gelismistir. Nufüsü 7500 olan Ada´da ![]() Sevgili dostlar araniza bu gün katildim.Sitenizi ve konu basliklarini cok begendim.Doga dostuyum.Bir agacin dalini kirmadim ve yalniz bir kez balik tutma gafletinde(kendim icin)bulundum.Ve ben Gökceada`li degilim.Sakarya ve Istanbulda büyüdüm.Ama bir Gökceada sevdalisi oldugumu söylemeliyim.Ada`ni gazetesi Gizemya`da yaklasik iki yildir yaziyorum.Isvicre`nin Basel sehrinde yasiyorum...Memleket hasreti ile yaniyorum. Gökceada ile ilgili genis bilgilere www.gökceada.com`dan ulasabilirsiniz. Selam ve sevgilerimi yolluyorum. ibrahim Demirkol |
![]() |
![]() ![]() |
|
|