![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Selamlar, foruma bugün üye oldum. Başka bir forumda benim açtığım "kaçış planı" ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
arsa alma zamanı diye bir şey var ...!
Kaçıp gitmek isteyen arkadaşlar, kış yaklaşıyor...Arsa almak için en uygun zamanlar şimdidir hatırlatayım dedim ![]() Tek dezavantajı hava bozuksa nasıl bir yer aldığınızı eğer biraz da yüksekteyse ancak baharda keşfedersiniz ama baharda da kimse size aldığınız yeri uygun fiyata vermez ![]() Köylünün paraya sıkıştığı zamandır gerçi ama ne yapalım artık herkes uyanık yoksa özellikle Çekirdek Hanımın dediği gibi dışardan gelenlere iki misli fiyatlar söylenir.. Şehirliler gerçekten fiyatları arttırır ve bazen sizin keşfettiğiniz küçücük köy zamanla E-5' e cephe yazlık site konumunda bir yer olur ![]() Bazen de öyle güzel bir yer keşfedersiniz ki neden daha önce gelmedim dersiniz. Yine de devamlı bir köyde yaşamak her şehirlinin yapacağı bir şey değildir. Ara ara böyle güzel örnekleri paylaşmak lazım aslında.. Hem diğerleri için de izlenecek yol öğrenilir hem de çıkan sorunlarla nasıl başedilebileceğinin ipuçları alınır .Ne dersiniz..? Gidilebilecek yerler,alınabilecek bölgeler listesi yapsak..O bölgedekilerde oraya baksa önce. İlk aklıma gelenler bunlar bu başlıkta..Ben yine de sizlere kendi gördüğüm ve hoşuma giden yerleri paylaşacağım zamanla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Ben herkese catalcayi öneririm. isteyenlere bilgi verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Çanakkale ili Bayramiç ilçesi Söğütgediği Köyünde sahibinden satılık toplam 27 dönüm 5 parça arazi satılıktır(40.000 ytl).Ayrıca köy içerisinde 2 katlı alt kat depo üst kat oturulabilir vaziyette 967 metrekare ev aynı binaya bitişik 2 dam 1 ambar (Ev komple hayvanlar hariç son fiyat 15.000 ytl) 20 koyun satılıktır(hayvanlar 2.500 ytl).Mesut Şahin Ziratçi.com sitesinde bulduğum bu ilanı sizler ile paylaşmak istedim.hoşçakalın Düzenleyen nevsune : 03-03-2008 saat 19:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2008
|
tüm arkadaşlara selamlar yeni üyeyim kartalda oturuyorum geçen hafta yalova ya arsa bakmaya gittim. yerleşimin dışında olmasına rağmen istedikleri paralara şilede bile arsa bulunabilir. karamürselin köylerini tavsiye ettiler benim istediğim 1 dönüm kadar bir yer niyetim yemyeşil bir bahçe yapmak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
merhaba arkadaşlar bende sizlere dikiliyi öneriyorum .Nerdeyse bütün köyleri denizi görüyor topragı çok verimli kuru sopayı diksen yeşeriyor.havası çokgüzel kozak daglarının etekleri çevrede sıcak su kaynakları ılıcalar var geçen sene dere kenarı üç buçuk dönüm yer 10 milyara satıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Denize yaklaştıkça fiyat artıyor.Ama köylerde fiyatlar daha uygun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
sayın aybala kardeşim mademki istanbul dan usandın diğer yerlerde arsa arayışına çıkmışsın sana yardımcı olmak istiyorum öneri mahiyetinde tabii Kocaeli İli Kandıra İlçesi köylerinden uygun fiyatla arazi alıp mutlu bir yaşam sürmek için gerekli adımları atabilirsin email adresim: summer41_story@hotmail.com güzel günler dileği ile sayın güller kardeşim mademki istanbul dan usandın diğer yerlerde arsa arayışına çıkmışsın sana yardımcı olmak istiyorum öneri mahiyetinde tabii Kocaeli İli Kandıra İlçesi köylerinden uygun fiyatla arazi alıp mutlu bir yaşam sürmek için gerekli adımları atabilirsin email adresim: summer41_story@hotmail.com güzel günler dileği ile Düzenleyen nevsune : 07-03-2008 saat 10:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
caretta kardeşim köylülerin paraya sıkıştığı zaman ucuz fiyata yer kapatmak ne derece doğru sence? sen aynı dunruma düşsen hoşuna gidecek mi? fırsatçılık olmasın o insanlar çok zor şartlarda geçim sağlayanlar çoğunlukla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Bende kaçış planı yapanlara Mersin'in Boğsak ilçesini öneriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
En iyi kaçış ,şehre en yakın kaçışdır ![]() Bir ayağınız şehirde, diğer ayağınız bağlık-bahçelikde olacak ve şehre en fazla 1 saat uzaklıkta olacaksınız. "Anne ben Afrika'ya gidiyorum" şeklindeki radikal kaçışlar istisna tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arzu ederseniz fikir belirtebileceğim bölge ve hususları burada da uzun uzun yazabilirim. Farklı bölgelerde yaşamış olmanın verdiği bilgiyle bu yaklaşımda bulundum.Örnek vermek gerekirse de Fethiyenin içinde arsanın dönümü yaklaşık 300.ooo ytl dir.. - % 40 imarlı arsalar-(burada yaşayan yabancılar yüzünden) köylerde ise dönümü 10.ooo -15.ooo -25.ooo -30.ooo diye Fethiyenin merkezine ve denize uzak, yakın, manzaralı olmasına göre değişir.. Şimdi burada ya da başka bir yerde kışın aralık ayında almaya gittiğiniz bir arsa için mayıs ayında tekrar gittiğinizde size verilen fiyat farklıdır.Doğal olarakta bu normaldir ama sonuçta yer almak istiyorsak ve bu parayı çalışarak alın terimizle kazanıyorsak ve bu başkalarının sandığı kadar da kolay olmuyorsa bizde kendimizi düşünerek aralık ayında arsa almak isteriz..Cebimize en uyanını seçmekte yine en doğal hakkımız ![]() Köylü arkadaşta arzu ettiği zaman satabilir ![]() Benim de kışın satmak istediğim bir arsam vardı..Mesela şimdi siz almak isteseniz hayatta aynı paraya vermem..Çünkü bulutlu havalarda deniz gözükmüyor , en azından baharda çınar altında oturup çayınızı yudumlarken Fethiye Körfezine gelen gemilere uzaktan bakabilirsiniz.. Asıl konuda kastetmek istediğim "paranız azsa kışın arsa bakın" temalı bir mesajdı.Bu konuda kimseyi de kırmak istemem.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Ooo ne kadar çok kaçak varmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Güneyde düşünmemin nedeni Akdeniz İklimi ve sıcak. Ben de kansızlık var çok üşürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Beş sene önce gelebilseydiniz şimdi belki de kendi çiftliğinizde oturuyor olabilirdiniz.Müthiş bir emlak hareketi oldu ve şimdi satılık beşbin konut olduğunu söylüyorlar. Yani sizin büro açarak proje çizdiğinizi düşünürsek.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
www.pastoralvadi.com www.yesiluzumlu.com www.kayamisafirevi.com www.yakabagh.com www.blacktree.net www.kayasanat.com Bu konuda sormak istediklerinizi cevaplayabilirim bildiğim kadar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2008
|
bay meraklı çifçi
öncelikle İSTANBUL'dan usanmak gibi bir problemimiz yok ayrıca arsa kapatmak fırsatçılık yapmak gibi terimleride çok alakasız buldum T.C vatandaşıyım ve ülkemin her yöresinde arsa alabilir ve yaşayabilirim satılık olmayan hiçbir arsaya talip te olmam asıl fırsatçılık özellikle istanbuldan geldiğinizi öğrendiklerinde 5 lira olan bir mala 25 lira istenmesidir ben arayışlarıma devam etmekteyim. iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Herkese selamlar Bir ingilizce öğretmenimiz vardı. Kanada'da da yaşamış. Dünyanın en güzel yeri Marmaris-Fethiye arası demişti inanmamıştım. Bu aralarda hem ucuz hem pahalı yerler var. Önce gezin bakın. Buraların kıymeti, başka yere giderken Denizliye yaklaşırken anlaşılır. Amerikalı boşu boşuna görmeye gelmiyor. Muhakkak dünyanın çok güzel yeri vardır, ancak benim memleketim bir başka güzeldir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2008
|
Kocaeli Körfez Sevindikli Köyü Ve çevresi
Kocaeli Körfez Sevindikli Köyü Ve çevresindeki köyler istanbula yakın olmaları ve yapılması yılan hikayesine dönen kuzey marmara otoyolu güzergahı ile ilgili söylentiler dolayısıyla son dönem oldukça hareketlendi ama yinede kafa dinlemek **** tarım yapmak isteyenler için güzel topraklar.Bu çevreyi merak edenler için www.sevindikli.com Düzenleyen deniz-deniz : 31-03-2008 saat 23:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2008
|
Memleketimizin her yanı güzel ..Yeter ki kıymetini bilelim..Balıkesir ve Datca kıyılarında çok güzel yerler var..Ege bir başka güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Merhaba, biliyorsunuz meyve bahçesi kurma projem var... Aslında ilgili konuyu bulamadım buraya yazmaya karar verdim; Karacabey'in köyleri nasıldır bilen var aramızda? Mesela İnkaya köyü veya diğer köyler? Su durumu nasıldır, meyve bahçesine uygun mudur, köylü ve çevre nasıldır, iklim ve coğrafi özellikler nasıldır? Bu konuda her türlü bilgi işime yarayabilir... Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Bu başlık altında çoğunlukla arsa arayışlarından bahsediliyor.Birazda olsa arsa alındıktan sonra yapılacak evlerde geciyor mesajlarda. Aramızda şanslı olanlarda var onlarda yaptıkları evlerinin yapımını ve deneyimlerini paylaştılar ve paylaşmaya devam ediyorlar. Paylaşımları için cok teşekkür ederiz bana acayip bir gaz veriyorlar ![]() ![]() ![]() Ben bu yılın sonunda Allahında izniyle istedigim arsayı satın alacagım darısı tüm ihtiyaç sahiplerinin başına. İstanbulda yaşamış oldugum deprem deneyiminden dolayı beton binadan uzak durmak istiyorum. Bu nedenle satın almayı düşündüğüm arsanın içine depreme dayanıklı olması,fiyatı ve çabuk inşaa edilmesi nedeniyle hafif çelik **** prefabrik ev yapmayı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu ortalama 650 ytl*m²= anahtar teslim prefabrik evin fiyatı. 1080 ytl*m²= anahtar teslim hafif çelik evin fiyatı. m²'si 350 ytl olan fiyatlarda mevcut fakat bunlar anahtar teslim değil, tek kat yahut iki kat olmasıda minumum 25 ytl m²'de fark ediyor. Siz belediye ile ilgili olan işlemleri plan ve proje,zemin etüdü ve yapı ruhsatını elektrik ve su aboneligini başlatıyorsunuz.(Bu yazdıgım işlemler yanlış ise düzeltilmesi eksik ise tamlanması benim gibi aklı bu konuya çok takılan arkadaşlarım için çok iyi olacaktır.) Bunlara ek olarak prefabrik şirketin gösterdigi yere temel atılmalı bazı yerlerde su basmanı denmektedir. Bugün görüşmüş oldugun bir firma yetkilisi temel için 30ytl*m²=Temel maliyeti bilgisini verdi. Belediyede ne kadar harcanır dedigimde ise bana 3-5 bin ytl arası bir fiyattan bahsetti ne yazikki bu bilgiyi teyit ettiremedim bu bilgiyi teyit edebilecek bilgiye sahip olan arkadaşlarım ve büyüklerim varsa bizlerle ayrıntılarını paylaşmasını rica ederim. Ayrıca yaptıracağımız evler sehir dışında olacağı düşünülürse bu yapılanlara ek olarak nakliye,sigorta ve yapım aşamasında çalışanların barınma ve yemek ihitiyaclarını karşılamak zorundasınız.Sitelerdeki montaj bilgileri ortalama tek katlılar için 3-15 gün çift katlılar için 10-30 gündür bilgisi mrvcut bu maliyet kaleminide düşünmek gerek. Bu bilgiler ışıgında konu hakkında deneyimlerinizi ve düşünceleri paylaşmanızı rica ederim. Saygılarımla İlker Ekteki resimde bulunan ev hayalimdeki evdir. Bodrumda ama ben tam olarak nerde oldugunu bilmiyorum.Evin nerede oldugunu bilen arkadaşlarımdan belde,mevkii ve ulaşım bilgilerini paylaşmasını rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili İlker Eroğlu Öncelikle nereden arsa almayı planlıyorsun? Sorular buradan itibaren başlıyor.Fakat seni yıldırmasın 1-Büyükşehir belediyesi olan il sınırlarındamı? 2-Belediye sınırları içindemi? 3-Köy mücavir alanları içinde mi dışındamı? Bu soruların hepsinin ayrı ayrı sorunları **** şöyle söyliyeyim hepsinin ayrı prosedürleri var.Önce bunları araştırıp ona göre karar vermelisin. Bu kararı verdikten sonra istediğin evi seçmek ve yapmak daha kolay olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alacagım arsa yüksek ihtimal Bodrumda olacak belde belediyesi sınırları içerisinde umarım sorulara cevap olabilir. Saygılarımla İlker |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Dört yıl önce bağ evi izinli olarak yapılmış, elektrik ve suyu saatli bağlanmış bir eve, zemin etüdü yaptırmak ve ruhsatlandırmak için ne kadar harcama gider? Belediye sınırları içinde. Düzenleyen çekirdek : 27-05-2008 saat 21:45 Neden: tamamlama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Çekirdek zemin etüdü yapan birkaç firmadan teklif almalısınız önce .Eğer isterseniz o konuda birkaç jeolog arkadaşım var büroları olan. Hatırladığım kadarı ile sizin evin bulunduğu bölge Çatalca belediyesi sınırları içinde idi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|