View Single Post
Eski 27-05-2008, 20:16   #175
ilker_eroglu
Ağaç Dostu

ilker_eroglu's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2007
Selamlar,

Bu başlık altında çoğunlukla arsa arayışlarından bahsediliyor.Birazda olsa arsa alındıktan sonra yapılacak evlerde geciyor mesajlarda. Aramızda şanslı olanlarda var onlarda yaptıkları evlerinin yapımını ve deneyimlerini paylaştılar ve paylaşmaya devam ediyorlar.

Paylaşımları için cok teşekkür ederiz bana acayip bir gaz veriyorlar .

Ben bu yılın sonunda Allahında izniyle istedigim arsayı satın alacagım darısı tüm ihtiyaç sahiplerinin başına.

İstanbulda yaşamış oldugum deprem deneyiminden dolayı beton binadan uzak durmak istiyorum.

Bu nedenle satın almayı düşündüğüm arsanın içine depreme dayanıklı olması,fiyatı ve çabuk inşaa edilmesi nedeniyle hafif çelik **** prefabrik ev yapmayı düşünüyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucu ortalama 650 ytl*m²= anahtar teslim prefabrik evin fiyatı.

1080 ytl*m²= anahtar teslim hafif çelik evin fiyatı. m²'si 350 ytl olan fiyatlarda mevcut fakat bunlar anahtar teslim değil, tek kat yahut iki kat olmasıda minumum 25 ytl m²'de fark ediyor.

Siz belediye ile ilgili olan işlemleri plan ve proje,zemin etüdü ve yapı ruhsatını elektrik ve su aboneligini başlatıyorsunuz.(Bu yazdıgım işlemler yanlış ise düzeltilmesi eksik ise tamlanması benim gibi aklı bu konuya çok takılan arkadaşlarım için çok iyi olacaktır.)

Bunlara ek olarak prefabrik şirketin gösterdigi yere temel atılmalı bazı yerlerde su basmanı denmektedir. Bugün görüşmüş oldugun bir firma yetkilisi temel için
30ytl*m²=Temel maliyeti bilgisini verdi.

Belediyede ne kadar harcanır dedigimde ise bana 3-5 bin ytl arası bir fiyattan bahsetti ne yazikki bu bilgiyi teyit ettiremedim bu bilgiyi teyit edebilecek bilgiye sahip olan arkadaşlarım ve büyüklerim varsa bizlerle ayrıntılarını paylaşmasını rica ederim.

Ayrıca yaptıracağımız evler sehir dışında olacağı düşünülürse bu yapılanlara ek olarak nakliye,sigorta ve yapım aşamasında çalışanların barınma ve yemek ihitiyaclarını karşılamak zorundasınız.Sitelerdeki montaj bilgileri ortalama tek katlılar için 3-15 gün çift katlılar için 10-30 gündür bilgisi mrvcut bu maliyet kaleminide düşünmek gerek.

Bu bilgiler ışıgında konu hakkında deneyimlerinizi ve düşünceleri paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla

İlker

Ekteki resimde bulunan ev hayalimdeki evdir. Bodrumda ama ben tam olarak nerde oldugunu bilmiyorum.Evin nerede oldugunu bilen arkadaşlarımdan belde,mevkii ve ulaşım bilgilerini paylaşmasını rica ederim.

Eklenen Resimler

ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön