![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Herkese fikirleri, tavsiyeleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. söylenilen her şeyi not edip sonrasında üstünden geçiyorum. eskişehir civarındaki bir çok noktayı gerek bisikletli gezilerim gerekse tek gecelik kamplı trekkinglerim vasıtasıyla görme imkanım oldu. Dediğim gibi ilimi çok seviyorum lakin çok bozkır ve yaşam, aradığım ağaçlar, yeşillik vs sadece su boylarında mevcut. ufka baktığım zaman ormanı görmek istediğimi hissediyorum. Öte yandan Model uçak işiyle uğraşıyorum ve söylemesi ayıp eskişehir irtifa ve menzil rekorları bende. aşağıdaki kare Muttalip çayırının üstünde ve Bozdağa bakar şekilde çekilmiş benzer karelerden oldukça fazla var elimde ve analiz ettiğimde mahsül olmadı zamanlarda ne yazık ki şehirde aradığım yeşili göremiyorum. Bir trekking amaçlı Bilecik-Bozcaarmut köyü çevresine gitmiştim ve ortam çok hoşuma gitti. Lakin mesleğim icabı ufak ilçelerde ya da ufak illerde bunu yapabilir miyim bilmiyorum. (itü mimarlık son sınıf öğrencisiyim) o sebeple ya sizlerinde dediği gibi Doğduğum toprak civarında bir yerler seçip eskişehirde mesleğimi icra etmek ya da bambaşka bi ilde şansımı denemek olacak. Kafamda bir sürü soru düşünce var burada sesli bi şekilde düşünüyor olabilmek sizlerin fikirlerini alabiliyor olmak inanın çok güzel bi imkan. Teşekkür ediyorum forumu kuranlara ve yaşatan biz üyelere ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2017
|
Merhaba, Ben de arsa arıyorum. İmar mevzuatının yorucu olacağını düşünerek köy içi/ konut imarlı 1-5 dönüm arasında bir bahçe arayışındayım. Ilıman iklim, İstanbul'a yakınlık ve çok değerlenmeyeceğini (yani aslında "moda" olup ranta kurban edilmemesini umduğum) öngördüğüm Gönen köylerine bakıyorum. Sırada Manyas köyleri var. Gönen'deki arkadaşlarım ise kışları sert geçtiğini, çeltik ekimi sebebiyle sıkıntılar yaşadıklarını söylüyor. Edremit/Ayvalık/Burhaniye tarafına inmemi öğütlüyor. Bilemiyorum, henüz bölgeyi tanıyamadım. Kışlar Nasıl geçer bilmiyorum. Öte yandan Güneye indikçe köyler tatil köylerine dönüşüyor, benim gibi şehirden gelmiş insanlar tarlam olsun, ortasına villa yaptırayım, denize de yakın olsun gibi düşüncelerle istila halinde. Daha evvel Muğla'nın bir köyünde tecrübe etmiştim bu durumu. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için değerli, siz ne dersiniz? Düzenleyen Sabossa : 24-07-2017 saat 13:01 Neden: Ekliksik |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2015
|
[QUOTE=Sabossa;1513973]Sayın Sabossa, Bende Ayvalık bölgesinde dediğiniz şekilde yer arıyorum uzun zamandır (2sene) fakat dediğiniz tabirde ''tatil köyleri'' dönüşme çabasında..Köy yeri,mera iyi hoş çok güzel fakat fiyatlar oldukça fahiş durumda,Ayvalık bölgesi cidden eger farklı bir bölgedir,o zeytin agacları yokmu hele ki..Bu bölgelerde kriterleriniz önemli,ne yapacaksınız,ne yetiştimek isteyeceksiniz,hayatınıza nasıl devem edeceksiniz,ona göre ayvalık bölgede yorumlayalım..Tarım a yönelmek isterseniz Altınova bölgesi verimlidir,zeytinlik ise murateli-mutlu köyleri-bergama yolu üzeri köyler.. Düzenleyen fatihc : 17-08-2017 saat 13:59 Neden: etiket |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2013
|
selam,ticari olarak dusunursek akdeniz ikliminde-bolgesinde her yerine traktor girebilen bir kuru tarlanin dekar fiyati ne olmali(dolar baz alinsin,1 dekar=1000$ gibi) hobi bahcesi olarak degilde ticari olarak en az 30 dekar ve yukarisi icin. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|