benim bahsettiğim yer Gökçeada'da en çok Rum un beraber bulunduğu (adada toplam 200 kişilermiş zaten,ama yazları bu rakamı 100 le çarpın) Tepeköy 'de....Tepeköy ayrımına girmeden anayol üzerinde ayrımın 10 metre ilerisinde solda....yola sınırı olduğu için belki bekçi kulübesi ya da baraka izni verilebilir ama baraja giden dere geçtiği için İmar durum belgesinde yazmasına rağmen restaurant,WC,balıkçı barınağı gibi yapılara müsaade edilmeyeceği kanaatindeyim...
-ada organik tarım adası,en çok su yatağına sahip dünyanın 6. adası,bu küresel ısınma zamanında ilaç gibi olur bence,
-yakında Cruise gemileri için gizli liman tarafına ya da kaleköy taraflarına marina yapılacağı ,kumarhanelerin (buna inanmıyorum) buraya taşınacağı söylentileri var...buna bağlı olarak da imar planlarının değiştirileceği...
ama anakaraya ulaşım şu anda hava şartlarına bağlı olarak günde tek sefer gidiş geliş olarak uygulanıyor,yeni modern bir feribot alınmıştı ama sanırım bu yaz faaliyete geçecek...
bunların dışında ben de çok şey bilmiyorum,ama adada insanın kendisine ait bir yeri olması,haritaya baktığında noktası noktasına orayı görebilmesi çok güzel bir duygu...
|