Merhabalar;
Gökceada ve genel anlamiyla Ada yasami ile ilgili okudugum yorumlar soncu sizlere;Gökceada ile ilgili bilgiler vermek istedim.
Gökceada 289,5 km2 yüz ölcümüne,95 km kiyi seridine sahiptir.Canakkale`ye:32 mil,Gelibolu yarim adasindaki Kabatepe limanina 14 mil uzakliktadir.
Gökceada cok engebeli,Volkanik kütlelerden olusmustur.Ada`ni %77`si daglik,%12`si engebeli,%11`i ise Ovadir.
Gökceada`da Akdeniz iklimi hakimdir.Hakim rüzgarlar;Lodos ve Poyraz`dir.Bitki örtüsü;6870 hektar orman,makilik alanlar ve zeytinlikler mevcuttur.
Gökceada;tatli su kaynaklari bakimindan zengin,kendine yeterli potansiyele sahiptir.Göletler , göller ve barajlar icme,kullanma ve tarimda sulama icin yeterli seviyededir.Ada`da akarsu yoktur,var olan dereler ise yazin kurumaktadir.Ada`nin dogu kesiminde:denizden tasan sulardan olusan Tuz gölü vardir.Tuz gölü Ada`nin %1`kadardir ve Tuz gölünde yapilan camur banyosunun sagliga iyi geldigine inanilir.
Gökceada`nin sekiz köyü vardir.Ada`da Rumlar ve Türkler beraber yasamaktadirlar.Anadoludan;1947 yilindan itibaren göc alan Ada`da;Karadenizliler,Kürtler,Araplar,Romanlar, kardesce yasamaktadirlar.
Güleryüzlü insanlariyla anilan Gökceada`da su alti,su üstü deniz sporlari,sörf`sporu gelismistir.Aydincik (Kefaloz)mefkiinde Sörf okulu ve tesisleri vardir.Her yil binlerce Sörf sporcusu Bulgar turistler Ada`yi tercih etmektedirler.
Kekik kokuludur Gökceada.Onlarca koya sahip,dogal plajlari kilometrelerce uzunluktadir. Gökceada`da Turizm,hayvancilik,zeytincilik ve tarim üzerine is kurmak ve kazanmak mümkündür.Eko-tarim ve zeytincilik tüm Ada`da oldukca gelismistir.
Nufüsü 7500 olan Ada´da

evlet hastahanesi,klinik gibi saglik kuruluslari vardir.Acil ve ****** önemli hastaliklarda ,hastalar Askeri helikopter ile Canakkale **** istanbula`kisa zamanda götürülmektedir.Istanbul`da kazada yaralanan kazazadeye ambulan ulasmadan,Gäkceada`li hasta Canakkale devlet hastahanesinde ameliyata alinmis olabilir.
Sevgili dostlar araniza bu gün katildim.Sitenizi ve konu basliklarini cok begendim.Doga dostuyum.Bir agacin dalini kirmadim ve yalniz bir kez balik tutma gafletinde(kendim icin)bulundum.Ve ben Gökceada`li degilim.Sakarya ve Istanbulda büyüdüm.Ama bir Gökceada sevdalisi oldugumu söylemeliyim.Ada`ni gazetesi Gizemya`da yaklasik iki yildir yaziyorum.Isvicre`nin Basel sehrinde yasiyorum...Memleket hasreti ile yaniyorum.
Gökceada ile ilgili genis bilgilere www.gökceada.com`dan ulasabilirsiniz.
Selam ve sevgilerimi yolluyorum. ibrahim Demirkol