agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2013, 10:42   #1
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adembaba1 Mesajı Göster
icinde dandikde olsa bir ev var,1500 civari zeytin var,bu fiyat cok hesabli gorundu
fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan hernekadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 10:52   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan herne kadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...

cananbulak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 14:13   #3
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cananbulak Mesajı Göster
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...
benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.

sn. safranli sizin yeriniz olduguna gore bilirsiniz. bir kanun degisikligi falan dusunuluyor mu? muhtarlik izni diye bir sey var mi? yasal mi?

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 09:30   #4
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
[QUOTE cananbulak
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak... [/QUOTE]

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.
yanlış biliyor olabilirim, mutlaka düzelten çıkacaktır beni.
tarla olarak kayıtlı ve imar alanında ise bağ evi yapılabilirdi, yani kagir ev. bunun için de yine izin alınmalıydı ve izin şartları arasında kadastronun geçtiği kayıtlı yola cephe olması vardı. (her yol aynı anlama gelmiyor)

daha sonra tarım arazilerinin korunmasına yönelik kanun maddesi yürürlüğe girdi ve imar durumu zorlaştırıldı.
konuyla ilgili araştırmalarda herkes 'şimdi ne olacak' sorusunun peşinde, net bir bilgiye ulaşılamıyor.

ben de konuyu takip etmekteyim
anladığım da şu;
halihazırda tarlana ev yapamazsın, yapmak istersen toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir ki buradan anladığım 'değerli tarım alanı' vasfının olmaması aranıyor.

ilanlarda yazan %5 gibi ifadelerin mutlaka belediyeden kontrol edilmesi gerekir, suistimale çok açık bir durum, öünkü net bir bilgiye sahip değil kimse.

1.5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu

2.Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği (RG. 15.12.2005 - Sayı: 26024)

3.“Daha önceki nazım imar planlarında olduğu gibi yeni düzenlenen çevre düzeni planında da tarım alanı olarak yer alan taşınmazın, konut alanına açılması şeklinde bir plan değişikliği yapılamaz” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1992/296,K. 1992/3338,T. 29.9.1992).

4.“Tarım yapılan taşınmazın planlamayla konut, sanayi vb. amaçlarla imara açılması aşamasında, toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1997/6255,K. 1998/2345,T. 7.5.1998)

nkutsay ve mtarslan beğendi.
ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 11:05   #5
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
Alıntı:
icinde dandikde olsa bir ev var,1500 civari zeytin var,bu fiyat cok hesabli gorundu
Sn. Adembaba, ben bu yeri gittim gördüm, daha öncede forumda paylaşmıştım..Burası yaşyerde değildir emlakçının ilanı sahtedir. Bu yer ovakışlacık köyünde.Dağlık taşlık bir zeytinliktir. 10 dönüm kadar boş düzlük alanı vardır. Denize yakın araştırdım, sit alanı da değildir. Tapusu dahi var bende. Direk satıcıyla görüşmüştüm. Aslında güzel yer ama tek başına olacak yer değil. Siz de ilgileniyorsanız, belki ortak alırız:

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2013, 02:50   #6
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Sn. Adembaba, ben bu yeri gittim gördüm, daha öncede forumda paylaşmıştım..Burası yaşyerde değildir emlakçının ilanı sahtedir. Bu yer ovakışlacık köyünde.Dağlık taşlık bir zeytinliktir. 10 dönüm kadar boş düzlük alanı vardır. Denize yakın araştırdım, sit alanı da değildir. Tapusu dahi var bende. Direk satıcıyla görüşmüştüm. Aslında güzel yer ama tek başına olacak yer değil. Siz de ilgileniyorsanız, belki ortak alırız:
evet,ayni fotograflarla iki farkli ilan vardi,birinde bu arazi ovakislacik koyunde,digerinde yasyer diye geciyordu,bir sahtelik oldugunu sezdim sonralari,ilanin birinde denize cok yakin bir koydu,fiyati o yuzden cok ucuz geldi,siz gidip gordunuz,peki bu fotograflar gercek araziyimi gosteriyor,fotograflarda arazi icinde ev var ve koyun icinde,arazi hemen ovadan basliyor-yukseliyor.

adembaba1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 11:13   #7
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
evet,ayni fotograflarla iki farkli ilan vardi,birinde bu arazi ovakislacik koyunde,digerinde yasyer diye geciyordu,bir sahtelik oldugunu sezdim sonralari,ilanin birinde denize cok yakin bir koydu,fiyati o yuzden cok ucuz geldi,siz gidip gordunuz,peki bu fotograflar gercek araziyimi gosteriyor,fotograflarda arazi icinde ev var ve koyun icinde,arazi hemen ovadan basliyor-yukseliyor.
Evet fotoğraflar oraya ait. Hemen yol kenarında iki odalı küçük bir ev var. Denize yakın gerçekten 15 dakkaya kıyıkışlacık (deniz) . Fiyatı uygun arazi sahibi sıkışık belki 160000e kadar düşecekti. Oradaki komşu çok anlattıkendisi arazinin eski sahibidir.) tapuyu gördük alan zaten şu an satan 145000'e almış. Komşu Halil Bey, çok ilgilendi, hepsini o anlattı , gezdirdi, ilgilendi,iyi komşular isteyen iyi bir aile.Zeytinlik bakımsız. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 02-03-2013, 18:26   #8
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

MİLAS'TA ACİL SATILIK ZEYTİNLİK ID 1236

Videosunu İzleFotoğrafı Büyüt (Mega Foto)

180.000 TL

Muğla / Milas / Yaşyer Köyü
İlan Tarihi02 Şubat 2013
EmlakArsa
TürüSatılık
İmar Durumu Tarla
m² 70000
Ada No Belirtilmemiş
Parsel No Belirtilmemiş
Pafta No Belirtilmemiş
Kaks (Emsal) % 5
Gabari Belirtilmemiş
Tapu Durumu Müstakil Parsel
Kat Karşılığı Hayır
Krediye Uygunluk Evet
Kimden Emlak Ofisi
TakasHayır

Eski 04-03-2013, 11:51   #9
Yeni Üye

Merhaba, arsa gündeminde, KOCAELİ ayağından farklı bir ses göndereyim size.. Dün gezdik Kocaelini, özellikle Karamürsel köylerini... Dağ tepe uz gittik, mis gibi havaları ciğerlerimize çektik, arsasız-umutsuz evimize İstanbula geri döndük...

Eski 04-03-2013, 16:20   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
merhaba, arsa gündeminde, kocaeli ayağından farklı bir ses göndereyim size.. Dün gezdik kocaelini, özellikle karamürsel köylerini... Dağ tepe uz gittik, mis gibi havaları ciğerlerimize çektik, arsasız-umutsuz evimize istanbula geri döndük...
gezdiğiniz tertemiz havaların oldugu yerlerin hemen yanında yalova altınovanın son köyü sermayecik köyüne sizleri bekleriz
resmi olarak çilek ve kiraz da organık tarım yapılıyor
kendi yerimi satmayı düşünebiliriz
5,401 m2 dir

MeyveliTepe ve pria beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 18:36   #11
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
gezdiğiniz tertemiz havaların oldugu yerlerin hemen yanında yalova altınovanın son köyü sermayecik köyüne sizleri bekleriz
resmi olarak çilek ve kiraz da organık tarım yapılıyor
kendi yerimi satmayı düşünebiliriz
5,401 m2 dir
Teklif cazip ama oralar da dağ tepeymiş çok yüksekler ulaşım açısından bizim için zor olur kanaatindeyiz. Eşimle ikimiz de öğretmeniz, özellikle kışı düşündürüyor bizi.. Yine de çok teşekkür ederim ilginize...

Eski 05-03-2013, 08:33   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Teklif cazip ama oralar da dağ tepeymiş çok yüksekler ulaşım açısından bizim için zor olur kanaatindeyiz. Eşimle ikimiz de öğretmeniz, özellikle kışı düşündürüyor bizi.. Yine de çok teşekkür ederim ilginize...
evet orman içerisinde meyvecilik yapılan yüksek bir köydür
arkadan uludağ ve iznik gölünü önden marmarayı görür.

Eski 05-03-2013, 22:14   #13
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

Alıntı:
Milasin kisi ne olaki,turunc yetisen bir yerde sogukdan korkmayin

Eski 05-03-2013, 22:57   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Milasin kisi ne olaki,turunc yetisen bir yerde sogukdan korkmayin
Milas değil, Yalova Altınovanın iç kısımları yükseklere çıktıkça yollar kıvrılıyor, her gün arabayla git gel zor olabilir. üstelik çocuk da olacak.. kocaelinin karamürsel bölgesi umduğumuzdan tepelik çıktı, kışları da kar epey oluyormuş... biraz daha düz ve alçak yerlere bakmamız lazım sanırım, çok istemesek de... ilginize teşekkür ederim....

Eski 05-03-2013, 08:59   #15
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Sn. Safranli oralarda (tum Yalova'da ya da Yenikaramursel yakinlarinda, 2000 metrekare civarinda, kadastoral yola cepheli tarlalarin metrekare fiyatlari ne civardadir. Benim gibi Bursa'li olup Istanbul'da yasayinca cok cazip oralar, ama fiyatlar kopru muhabbeti sonrasi uctu galiba.

Eski 05-03-2013, 11:55   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sn. Safranli oralarda (tum Yalova'da ya da Yenikaramursel yakinlarinda, 2000 metrekare civarinda, kadastoral yola cepheli tarlalarin metrekare fiyatlari ne civardadir. Benim gibi Bursa'li olup Istanbul'da yasayinca cok cazip oralar, ama fiyatlar kopru muhabbeti sonrasi uctu galiba.
tabi yerine göre degişiyor
en düşük fiyat 1000 m2 için 25-30 bin tl ye yaklaşıyor
çok büyük arazıde 20 bin tl ye düşebilir
15 gün önce bizim köyümüzde resmi yollu ve başından sulama kanalı geçen sulu arazı 3500 m2 100 milyara satıldı
köyün en uzak yeri idi
merkezlere geldikçe dönümü 50 bini dahi geçiyor
dediğiniz gibi köprüden sonra fiyatlar son çıkış kabilinden oldu
prüden sonra zaten dudklar uçuklar
imkanı olan yinede yalovadan yer alabilir
yalova nedense her zamankazandıran bir
yer
hayırlısı tabi....
fiyatları duyunca insanın emlakçı olası geliyor

Eski 05-03-2013, 14:08   #17
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Alıntı:
15 gün önce bizim köyümüzde resmi yollu ve başından sulama kanalı geçen sulu arazı 3500 m2 100 milyara satıldı
köyün en uzak yeri idi
yer
hayırlısı tabi....
yaza dogru hafta sonlari kesfe gelmeyi dusunuyoruz. umarim hayirlisiyla guzel bir yer buluruz.

Eski 19-08-2013, 21:47   #18
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Alıntı:
köyün en uzak yeri idi
yer
hayırlısı tabi....
Yıllar önce babam Laledere ve Burhaniye'de iki ayrı arazi almak üzere iken tapuda pürüzler çıkıp almak kısmet olmamıştı. Bu yıl ben Kadıköy ve Samanlı köylerinde yer açısından eşe dosta haber yolladım.. Dediğiniz gibi fiyatlar uçmuş, otoyol, köprü, üniversite ve Arap yatırımcıların ilgisi nedeniyle.. Kışın bir süre haber bekleyeceğim, ama aslında rotayı çevirmeyi de düşünüyorum.. Koca otoyol gelip bu kadar insanın yerleştiği büyükşehir adayı bir Yalova hiç cazip gelmemeye başladı. Düşününce dağ köyleri yol kıyısı olacak, tersane büyüdükçe büyüyor, örneğin bzi Laledere'yi çok severdik şimdi ortasından koca otoban geçecek..

Safranlı beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 22:24   #19
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

Bir tarlanin-arazinin sit alani icinde olup olmadigi tapuda yazarmi?

Eski 06-03-2013, 11:06   #20
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Bir tarlanin-arazinin sit alani icinde olup olmadigi tapuda yazarmi?
normalde yazması gerekir ama bazen atlanan işlenmeyen çok yer de olabiliyor. araştırmadan almamak lazım.

Eski 06-03-2013, 14:21   #21
Ağaç Dostu

Muallim's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
normalde yazması gerekir ama bazen atlanan işlenmeyen çok yer de olabiliyor. araştırmadan almamak lazım.
Sayın SAHIRE,

Tapu kaydıyla, Milas'ta herhangibir haritacıya başvursanız.Size gereken bilgiyi verir.(Milas çevresiyse)

Ovakışlacık köyü ulaşımı zor bir yer.Nakliye ,yapacağınız yatırımların fiyatını arttırır.

Yerleştiğinizde her an Milas'a gidip-gelmeniz kolay olmaz.Bunun iyi günü,kötü günü var.

Muallim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 23:21   #22
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
İzmit körfezinin güneyindeki kuzeye bakan yamaçlar verimlilik, iklim özellikleri ve biyolojik çeşitlilik bakımından ülkenin en iyi yerlerinden biridir. Bölge samanlı dağlarının yamaçları olduğu için deniz seviyesinden hızla yükselir. Dağlık tepelik imajı herhalde hızlı rakım değişiminin yarattığı bir şey olsa gerek. Rakım yükseldikçe kışın kar yağdığında olası kar kalınlığı da artar. Bu yıl iki kez kar yağdı. Bahçemizin bulunduğu seviyede (300mt) Aralık ayında 24 saat içinde 50cm kar yağdı. Bu son dört sene içindeki rekor miktar idi. Yollar hiç kapalı kalmadı. En kapalı olan bölüm köy ile bahçemiz arasındaki 1 km'lik bölümdü. Orayı da 24 saat içinde açmışlardı. Hoş, yol 50 santim kar ile (yer yer rüzgar yığmasından dolayı 1 mt) kaplı olmasına, aslında ihtiyacım da olmamasına rağmen zevkine sahile kadar inmiştim

Bu civarda sahil seviyesi ile 300mt rakım arasında 2-3 derece ısı farkı olur. Kuzey rüzgarları direk karşıdaki dağların üzerinden gelir. Bu da yüksekleri yaşanır kılan, bilhassa yazın çekilir kılan önemli özelliklerden biri.

kılıç ve ciroz beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 15:53   #23
Ağaç Dostu

Dostlarım
bu sayfalarım müdavimleri çok çok büyük alanlara bakmasınlar
1000 m2 neler olur neler....
Kendinizi yormadan keyfinize bakabilirsiniz
birde geleneksel yöntemi taklit etmeliyiz
oda şudur
köy içinde kibar bir eviniz ve 5 dakika yürme mesafesindede bahçe alırsınız
olur biter en güzel yöntem budur
tenhada yanlış başına çok sıkıntı olur
ekmek lazım
aspirin lazım
kimi yollucaksın

Eski 28-03-2013, 18:50   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-01-2011
İmkanım olsa Gökçeadadan başka yer düşünmez idim...

ardacan2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2016, 23:25   #25
Ağaçsever

nebil1505's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardacan2000 Mesajı Göster
İmkanım olsa Gökçeadadan başka yer düşünmez idim...

Aynen bende hatta araştırma yapıyorum Gökçeada için.

burhan ak beğendi.
nebil1505 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2016, 10:03   #26
Ağaçsever

burhan ak's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2015

Arkadaşlar yukarıda da yazmıştım. Ben 5 dönüm tarlayı 25 bine aldım. Deniz gördüğü için bu para. daha ucuza yerler de var.

Tarlamda 6-7 tane aşısız, 1 tane de aşılı zeytin var. 2 ay önce yaklaşık 70 tane civarında ladolia cinsi zeytin fidanı diktim. 15-20 tane de meyve ağacı diktim. Hala ağaç dikecek boş yerler mevcut. 15-20 tane de gemlik, edremit, kalamata v.s cinsi zeytin fidanları dikecem. Bu çeşitler hem çiçeklerin döllenmesi için hem de kendi yemelik zeytinim için olacak. Ladolia cinsi fidan adanın kendi yerel ırkı. Tuzlanmaya karşı dayanıklı. yüzlerce yıllık ağaçların hepsi ladolia. Bu nedenle de ben de bunu tercih ettim. Sofralık çeşit olarak kullanılamıyor. Ama yağı mükemmel imiş. (Öyle diyorlar)

Adanın bademi de çok güzel. Başka cins badem fidanları ekilmiş ama denildiğine göre pek verim alınamamış. Şimdi adanın badem fidanlarından araştırıyorum bulursam bunlardan da 5-6 tane dikecem. Ama yok. Anlaşılan çekirdekten yetiştirip aşılatmam gerekecek.

Ada da keçi bolca mevcut ve başıboş bırakılmış. Bu nedenle de fidanlara zarar vermesinler diye etrafını çitle çevirdim. Çit işi bana pahalıya patladı. 25 bin liralık arazinin çitleme işlemi için 10 bin ödedim.Şimdi geriye kaldı bu ağaçları sulamak. İlk iki yıl çok önemliymiş sulaması. Bi de ahşap kulübe yaptım mı değmeyin keyfime.
Kulübeleri de araştırdım. metresini 850 liraya yapıyorlar. 20 metrekara 4,8cm kalınlığında sibirya çamında yapılacak bir kulübe için 17,500.-TL fiyat teklifi aldım. Ama çok güzel kulübe.

MeyveliTepe, abk ve kerkenez beğendi.
burhan ak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2016, 08:50   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burhan ak Mesajı Göster

Arkadaşlar yukarıda da yazmıştım. Ben 5 dönüm tarlayı 25 bine aldım. Deniz gördüğü için bu para. daha ucuza yerler de var.

Tarlamda 6-7 tane aşısız, 1 tane de aşılı zeytin var. 2 ay önce yaklaşık 70 tane civarında ladolia cinsi zeytin fidanı diktim. 15-20 tane de meyve ağacı diktim. Hala ağaç dikecek boş yerler mevcut. 15-20 tane de gemlik, edremit, kalamata v.s cinsi zeytin fidanları dikecem. Bu çeşitler hem çiçeklerin döllenmesi için hem de kendi yemelik zeytinim için olacak. Ladolia cinsi fidan adanın kendi yerel ırkı. Tuzlanmaya karşı dayanıklı. yüzlerce yıllık ağaçların hepsi ladolia. Bu nedenle de ben de bunu tercih ettim. Sofralık çeşit olarak kullanılamıyor. Ama yağı mükemmel imiş. (Öyle diyorlar)

Adanın bademi de çok güzel. Başka cins badem fidanları ekilmiş ama denildiğine göre pek verim alınamamış. Şimdi adanın badem fidanlarından araştırıyorum bulursam bunlardan da 5-6 tane dikecem. Ama yok. Anlaşılan çekirdekten yetiştirip aşılatmam gerekecek.

Ada da keçi bolca mevcut ve başıboş bırakılmış. Bu nedenle de fidanlara zarar vermesinler diye etrafını çitle çevirdim. Çit işi bana pahalıya patladı. 25 bin liralık arazinin çitleme işlemi için 10 bin ödedim.Şimdi geriye kaldı bu ağaçları sulamak. İlk iki yıl çok önemliymiş sulaması. Bi de ahşap kulübe yaptım mı değmeyin keyfime.
Kulübeleri de araştırdım. metresini 850 liraya yapıyorlar. 20 metrekara 4,8cm kalınlığında sibirya çamında yapılacak bir kulübe için 17,500.-TL fiyat teklifi aldım. Ama çok güzel kulübe.
Arsaların çoğu kayalık deniyor doğru mu? Arsanın imar durumu ne? Binayı kaçak mı yapmayı planlıyorsunuz? Elektrik su yok diye tahmin ediyorum.

Geçenlerde İz TV' de keçilerle ilgili belgesel vardı çok hoşuma gitti ama tarım için çok uygun mu emin olamadım.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2016, 11:49   #28
Ağaçsever

burhan ak's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Arsaların çoğu kayalık deniyor doğru mu? Arsanın imar durumu ne? Binayı kaçak mı yapmayı planlıyorsunuz? Elektrik su yok diye tahmin ediyorum.

Geçenlerde İz TV' de keçilerle ilgili belgesel vardı çok hoşuma gitti ama tarım için çok uygun mu emin olamadım.
Aldığım yer tarla. Haliyle bina yapamıyorum. Sadece ahşap ve temelleri olmayan bir kulübe yapacağım. Bi tür prefabrik yapı diyebilirsin. Elektrik yok. 100 metre aşşağıda yaz kış akan bi çeşme var. Ama dediğim gibi burası ayda 3-5 günlük kafa dinlemek için ideal. Bu arada araziye zeytin badem ve diğer meyve fidanları dikerek daha yaşanılabilir kılmak istiyorum.

Arsa da almak istiyorum ama şu anda öyle bir hamle yapamam doğrusu. çünkü 500 metrekare arsalar 100 binden başlıyor.
Arazinin çoğu kaya demek çok da doğru değil. Ama kayalık bir ada olduğu doğru. Coğrafyası inanılmaz farklı. Homeros "çok engebeli, volkanik kütlelerden oluşmuş, tepelerin ve ovaların biribirini izlediği bir yapıya sahip"olmasından ötürü dalgalı olarak nitelendirmiş. Dünyanında su kaynakları bakımından en zengin 4. adası. Tarım yapmak için de (adanın yerel türleri ile devam edilecekse) ideal bence.

kerkenez beğendi.
burhan ak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 21:18   #29
Ağaçsever

adembaba1's Avatar

Tesekkurler forumdaslar.

Eski 11-04-2013, 13:23   #30
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Galeri: 45
Merhaba forum arkadaşları. İzmir Bergama KOZAK YAYLASI ve özellikle Hacıhamzalar köyünde çok çüzzi fiyatlara köy çevresinde imar sorunu olmayan arsalar bulmanıza yardımcı olabilirim. Ayrıca ev yapmanız içinde çok yüksek mevlalarada gerek duymadan taş evler yaptırabilirsiniz.Köyümüz fotoğraları.
https://www.facebook.com/groups/69129452264/photos/

casperia beğendi.
Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025