![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
yangına dayanıklı ahşap
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiye teşekkürler (yanıtlamakta geciktiğim için kusura bakmayın). Doğrusu bu aklıma gelmemiş değildi ama gerçek olamayacak bir fantezi gibi göründü bana ve bir google yapmaya dahi kalkışmadım. Kendimle de dalga geçtim üstelik "-nereden gelir aklına böyle sivri fikirler" diye... ateşe dayanıklı ahşap??!!! Demek kolay alev almayan ya da yangına nispeten dayanıklı ahşap da yapmışlar... yapıp sattıklarına göre, elbet işe yarıyordur... Ama bu konuda müşterinin özel bir isteği olmazsa, üretiminizde normal ahşap kullanıyorsunuz değil mi? Sorabilir miyim, müşterilerinizin yüzde kaçı böyle özel emprenyeli, yangına dayanıklı ahşap istiyor? Bir de, hazır sizi bulmuşken maliyetini de öğreneyim böyle bir farkın. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Nil Düzenleyen nil : 03-04-2007 saat 09:48 Neden: yanlış ifade |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Nil, ahşabın emprenye edilmesi için gerekli ücret m³ başına 100 $ dır. Ancak dış cephede bu emprenyenin kullanılıp iç cephede su bazlı emprenyenin kullanılması gerekmektedir. Yoksa biz de betonarme binaların radyasyon yayıp insanları kanser yaptığı gibi insanlara zarar verici konutlar yapmaya başlarız . Allah az imamla,az doktorla karşılaştırmasın diye dua ederiz ya bir de az marangozu katacağız bu işe. Sağlıklı günler dilerim |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim sorduğumda emdirmeyi vakum altında 75-100 dolar/m3 yapıyorlar. İç mekan için tavsiye etmem.Sonuçta kimyasal madde. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yni kesip kullanırsanız ortası çürümeye dayanıksız. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Emdirmede kimyasal maddenin ağaca nüfuzu(işlemesi) ağacın kalınlığı ile orantılıdır.Hiç bir zaman %100 (sıfır noktasına kadar kimyasal madde nüfuzu) olmaz. Bir de fırça ile yapılan veya sürülen emprenye maddeleri var.Emdirme(emprenye) denirse? Marangozların büyük bir kısmı emdirmeyi bu maddelerle yapılan işlem sanıyorlar.Ben kulübemi yaptırmadan önce en az on marangoz ile görüştüm,biri hariç emdirmeyi bilmiyorlar veya bilmek istemiyorlar.Sonuçta bende fırça ile bu maddeleri ahşaba sürdürdüm.Güya emprenye yaptım. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Ahşapta bir de 'ısıl işlem' denilen bir işlem var. İlgilenenlerin aşağıdaki siteye bakmalarını öneririm. http://www.novawood.com.tr/ |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç fırınlanmadan kullanılırsa,daha sonraları birçok problemle karşılaşılır.Bunun için genelde mobilya da kullanılacak ağaçlar 70-80C de belli süre tutularak bünyesindeki rutubeti atması sağlanır.İç ve dış lambirilerinizi mutlaka fırınlanmış ağaçtan yaptırmanız gerekir.Fırınlanmamış lambiri kullanılırsa,ilk yaz sıcaklarında tahtalarınız birbirinden ayrılacaktır.Veya ağaçlar kuru bir yerde çok uzun süre (1-2 yıl) bekletilir. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|