View Single Post
Eski 23-03-2007, 16:49   #69
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Merhaba Arkadaşlar,
Siteye dün üye oldum ama bir kaç aydır forumlarda yazılanları okuyorum. Doğrusu bizim gibi şehirden kaçma kararı vermiş bu kadar çok kişinin olması heyecan verici. Üstelik de öyle hafta sonu, tatil için değil büsbütün kaçmak. Böyle bir düşüncenin bir hayal, istek olmaktan çıkıp gerçekleştirmek üzere karar vermenin hiç de kolay olmadığını, insanın nasıl tüm hayatını, beklentilerini, standartları tekrar tekrar yargılaması gerektiğini de anlamış olduk.
Yine bu forumdaki yazışmalardan kaçışların Karamürsel- Yalova - İznik üçgeni içinde yoğunlaştığını görüyoruz. Bizimki de öyle oldu. Önce oldukça geniş bir coğrafyayı göz önüne alıp artısını eksisini tarttıktan sonra, Yalova - Karamürsel bölgesine karar kıldık. Daha sonra dağ bayır dolaşarak baktığımızda da Karamürsel civarı sırtların en uygun olduğuna karar verdik. Hikayesi biraz uzun.

Sonuçta Karamürsel sırtlarında, sessiz sakin, arkası kestane ormanı ve meyva bahçeleri, karşıda güzel bir manzarası olan, yer yer hafif eğimli, içinde yüz kadar samanlı cinsi zeytin ağacı olan, ayrıca diğer yerlerine muhtelif meyva fidanları dikmeye uygun, yeterli toprak kalınlığına sahip, yanında yolu elektriği olan, içine girildiğinde pozitif enerjisi hissedilen 6.5 dönüm kadar bir yeri aldık.

Kısmetse haftaya evimizin inşaatı başlayacak. Biliyorum, işin inşaat kısmına hızlı atladım biraz. Arada düşünülen, uğraşılan, araştırılan, yapılan bir dolu şey var. İlgilenen arkadaşlarla paylaşırız bunları önmüzdeki günlerde.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön