agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-01-2010, 10:47   #11
Ağaç Dostu

kazim polat's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba,

Sevgili Hosseda, ağaçlar.net'in işte bu yönünü çok seviyorum. Doğru insanların toplandıkları bir platform. "Adama bak, deli cesaretiyle dalmış işin içerisine, ne hali varsa görsün!" demek yerine, hiç görüşmemiş ve de tanışmamış olmamıza rağmen, sadece ortak değerlere sahip olduğumuz için bana kıymet veriyor, uyarıyorsunuz; çok teşekkürler.

Bu usta 40 yıllık bir ustaymış. Eskilerin dülger dediklerinden. Temele demir döşenmeyecek. Ev eski sistem, taş temel üzerine oturtulacak. Yerin altına 80 cm inilerek oradan başlanacak duvar örülmeye yani. Ama temelde büyük taşlar kullanılıyormuş, ve de eni 80 cm oluyormuş. Toprak seviyesinde 50 cm'ye düşürüyorlarmış. Sağlam olur mu dedim, endişelendim doğal olarak. Etrafımdaki evlere bakmamı önerdiler.

Bildiğiniz gibi Birgi çok eski bir yerleşim beldesi. Osmanlı'dan da önceye, 1300lü yıllara, Aydınoğlu Beyliği'ne dayanıyor temeli. Etrafta çok eski evler, konaklar, camiler var yüzyıllardır ayakta kalan.

Yanımda bana yardımcı olan kişi Birgi'nin yakınındaki bir köyde çok hatırlı bir kişi. Usta da o köyden zaten. O, ustaya kefil olmasa bu işe girişmezdim zaten. 40 derece güneşin altında dahi durmadan çalıştığını anlattılar ustanın. Zaten gözü de tok birisi. Pazarlığa başlayacağımız anda şöyle dedi: " Senden alacağım parayla araba, ev, arsa alacak değilim, aldığımız parayı o gün yiyeceğiz. Ev bitti mi bizim para da biter zaten." Ustam farkına varmadan benim hiç de beğenmediğim bir akımın, "günü yaşa" denilen (carpe diem) akımın tutkunuymuş da haberimiz yok !

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025