View Single Post
Eski 17-01-2010, 12:33   #590
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Kazım bey,

O ustaya hemen evet demek lazım bu durumda. Ancak ;

Birgi belediyelik bir yer bildiğim kadarı ile. İnşaatı ruhsat alarak yapmak zorunda iseniz, o takdirde plan ve proje gereği temeli geleneksel şekilde yapma imkanınız kalmayacak. Ama ruhsatımı alırım sonra bildiğim gibi yürürüm derseniz ona denecek bir şey yok.

Benim ustam sizinki gibi tarihi ustalardan. Köyün insanı, bir müddet rahatsız idi ama ben onunla bahçe duvarlarında tanıştım ve gerçek bir usta olduğunu gördüğüm için de bekledim. Bana bahçede şuraya bir dolap yap usta kap kaçak koyayım diyorsunuz, hafta sonu kerestelerden hazırlanmış görüyorsunuz dolabı. Bir evi anahtar teslimi size yapıp verecek durumda usta. Ben de evim herşeyi ile, imkanların kıt olduğu geçmiş dönemlerde yapılmış bir köy evi havasında olsun istediğimden, ustam bana pek uygun geliyor.

Siz ruhsat işini konuşun bir ara sonra devam edelim sohbete. Ben sizin önünüzden yürümekteyim.

Bu arada; " küçükevim " diye bir blog var. Genç bir çiftin ev inşaatı öyküsü var orada, mutlaka okuyun çok yararlı uyarılar buluyorum o sitede. Ayrıca bildiğimiz geleneksel tuğla ile de ev yapılabileceğini göstermişler insanlara.

Hoşçakalın.

Düzenleyen hosseda : 17-01-2010 saat 21:49 Neden: düzeltmeler için
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön