![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2007
|
Sn. Beyzagıda ve Sn. Bayındırmevki, Bu konudaki bloglara en güzel örnek Sn. Meyvelitepe'nin bloğu. Severek takip ediyorum. Meyvelitepe'nin bloğu sayesinde bir de "Küçük Evimin Güncesi"'ne ulaştım. Onları da merakla takip ediyorum. Bu blogda da şömine ile ısınma konusunda faydalı bilgiler var. Özellikle ilgilenenlere tavsiye ederim. Saygılarımla, |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Sayın aslan K Bahse konu Meyvelitepe bloğunu okudunuz mu. İzliyormusunuz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Bir de bir şey soracağım. Çanağı bacaya bağlamışlar baca sallanıyor arada yayın gidiyor. Ne yapmak lazım? Önerilerinizi bekliyorum. Kerem AKYAR |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın therapido.çanak montajı ile ilgili benim kullandığım iki yöntem var.birinde düz bir tahtayı ağır taşlarla sabitliyerek diğerinde ağır bir kütüğü iki tarafından taşlarla destekleyerek sabitliyorum.sonrada çanak antenin ayaklarını büyük ağaç vidalarıyla vidalıyorum.en sonundada ayarını yapıyor ve seyrediyorum.bu resimlerde gördüğünüz çanaklar.son bir ay içinde burada üç defa fırtına şiddetinde esen rüzgara rağmen ayarları bozulmadan çalışıyorlar. yazdıklarınızı sizin yaşarken aldığınız keyfe yakın bir keyifle okudum.allah keyfinizi bozmasın arkadaş. bizim kediciğimiz yürüyen zıplayan uçan her türlü böceği yakalıyor.hatta bizle birlikte gezerken şimdiye kadar iki tane de yılan buldu.sizin kediler biraz tembelleşmiş herhalde. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Chat mega, Sizin dam 10'a 10 olduğuna göre 100 metre kare olduğu anlaşılıyor. İş yerime yakın olan, soğuk demirci bir arkadaşıma bu ebatlarda'ki sac çatının maliyetini sordum ve bugün'kü demir fiyatlarını baz alarak yaptığı hesap şöyle. Yeni malzeme kullanılır ise, 4000 tl civarı (usta parası dahil). Sac ve profilleri hurdacılardan en ucuz şekilde temin etmeniz durumunda, 1200-1400 tl aralığın'da yaptırabileceğinizi söyledi. Ama bu sadece hurdacıdan bulabileceğiniz malzemenin fiyatı. Çatıyı yapacak usta'ya vereceğiniz para hariç. Ben geçen yıl kapımın önüne, sac'tan 2'ye 1.5, yani 3 metre kare korumalık yaptırmıştım, malzeme 55 tl. tuttu, 15 tl'de bu arkadaşım ustalık parası almıştı, toplam 70 tl'ye mal oldu. Normalde ustalar bu işi, malzeme parası ne kadarsa, o kadar işçilik parası alırlar. Marangoz olan başka bir arkadaşıma, tahta-kiremit'ten oluşan normal bir çatı fiyatını sordum ve o'da aşağı yukarı aynı maliyeti çıkardı. Umarım çok daha ucuza yaptırabileceğiniz yöntemler bulabilirsiniz. Kolay gelsin. Düzenleyen ayazkentli : 10-11-2009 saat 14:39 Neden: Paragraf ayırdım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Sevgili Meyvelitepe, doğru başlık altında yazmak adına burada yazıyorum, umarım denk gelir de okursunuz. Arazim imar alanı içinde kalmış olduğundan cins değişikliği yapmalıymışım. Tarım arazileriyle çevrili ve de buyuk olsaydı, o dediğiniz maddeden faydalanabilecekmişim. Bir de çok buyuk değil zaten(1947 m2), o maddedeki yüzdeye göre kullanabileceğim alan küçük kalıyor. Sevgili Kerem Bey, önceki maceranızı dikkatle okumuştum, biliyorum. Aslında korkmuyor da değilim hani, ama şimdilik işler yolunda gidiyor. Araştırma aşamasındayım gerçi, faaliyete geçince neler olur bilemem. Ben "taş"da diretiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Kazım Bey, Benim sattığım arsada da tarla yazıyordu. %10 ve 6,5 metre saçak yüksekliği ile inşaat izni verdiler. Sanırım bölgesel çok farklılıklar var kanun gereği. Batı Antalya Gelişim Projesi diye birşey vardı mesela o zaman. Köy yerleşim alanları var (Mahalleler). Yok bodrum metrekareden sayılmıyor bazı yerlerde vs... Birazda bu yüzden geçmiş olsun dedim ![]() Hakikaten taş inanılmaz bir keyif veriyor. Kendimde çok mükemmel olmasa da becerebiliyorum. Kendi evimi örebilecek durumdayım aslında. Bir süre taşla çalışınca çok farklı bir felsefede ortaya çıkıyor. Ev barınacak yer olmaktan çıkıyor benim gözümde. Affınıza sığınarak tapınak, sığınak oluyor. Kerem AKYAR Ps. Diğer başlık altında neredeyse vazgeçeceğim yazmıştım. Siz biraz daha motive edin, bulalım taşa izolasyonun bir yolunu... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Ülkü, 567. mesaj ile 568. mesaj arasındaki yapım aşamalarını merak ettim: Bahçeme bir baraka yapamamış olmaktan muzdarip bir hemşehri olarak, sizden daha fazla bilgi ve varsa fotograf rica edeceğim. iskelet üzerine dış kaplamada hangi malzemeler kullanıldı, çatı izalasyonu, taban kaplaması, ahşap koruyucu bağlantı elemanları vb gibi malzemelerin de detaylarını vererek, yapım aşamalarındaki karşılaştığınız aksaklıklar bulduğunuz çözümler, dikkat edilecek noktalar vb. analatabilirmisiniz, eminim ki bir çok arkadaşa da faydalı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
SAYIN aslank; Maalesef başka fotoğraf yok.Dış cephe 1,5 cm' lik kereste, taban yerden 15-20 cm yükseklikte beton, çatı sac,dış cephe orman yeşili renginde ahşap koruyucu ile boyandı, 20-25 günde tamamlandı. Yapım aşamasında çok fazla yorulmadık, sağolsun ustamız iyiydi ( akraba). |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Sevgili Ülkü, tebrik ederim, çok güzel bir iş çıkarmışsınız. Çok hoş görünüyor. Ben de aslında önceleri böyle ahşap bir kulübe yapma düşüncesindeydim ama çeşitli nedenlerle vaz geçmek zorunda kaldım. İyi ki de öyle olmuş diyorum, zira Allah bir kapıyı kapatıp, bir diğerini açarmış. Gerçek bir eve yöneldim şu sıralarda. Arsamın dışında hiçbir birikimim olmamasına rağmen deli cesaretiyle midir bilmem, kredi çekerek işlemlere başlamak üzreyim. Hayırlısı bakalım. Kerem Bey, gelin bir daha düşünün siz şu işi . Birgi'de eski, yeni, müthiş yapılar var. İnanın içlerine girince insan bambaşka dünyalara gidiyor. Ben koyu renkli ahşaba da çok meraklıyım. Ve ahşapla daha güzel örtüşen başka bir malzeme bilmiyorum taştan başka.Selamlar... Düzenleyen kazim polat : 18-11-2009 saat 19:26 Neden: imlâ hatası |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba. Sevgili maymun ağacı, gördüğünüz ev benim değil maalesef. Birgi'de çok ünlü bir konak. Aradığınız tarzda ustalar Birgi'de mevcut, hatta ben de kendi evim için bağlantıya geçme aşamasındayım. Ancak İzmir veya civarına giderler mi, bilemeyeceğim. Gene de bir sorayım. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu nasıl ev? Görmüş olduğunuz bu ev İsviçre'nin Valz kentinde yer alıyor. Etrafı dağlarla çevrili bir alanda özel olarak dizayn edilmiş ev, bir dağın yamacındaki tepenin oyulmasıyla oluşturulmuş. http://fotohaber.ekolay.net/4/16491/...188D343F78E71E |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Samandan ev yaptı http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=79 Samandan ev yaptı Mehmet Gün, bu şekilde yakıttan yüzde 75 tasarruf sağladığını belirtti. 08/12/2009 04:20 Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, saman balyalarından ev inşa eden memur, yakıttan yaklaşık yüzde 75 tasarruf sağladı. KÜTAHYA - Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir kamu kuruluşunda görev yapan Mehmet Gün (39), Domaniç’e bağlı Muratlı köyünde betonarme evde yaşayan ve burada kış aylarında üşüdüğünü söyleyen annesiyle babasına saman balyalarından ev yapma fikrinin, internetteki araştırmaları sonucu doğduğunu bildirdi. Uludağ’ın eteklerindeki Muratlı köyünde kış aylarının çok soğuk geçtiğini belirten Gün, kendi ürettikleri malzemelerle inşa ettiği evi düşük rakamlara mal ettiğini anlattı. Saman balyalarından ev yapma düşüncesini köylülerle paylaştığında onların kendisinin şaka yaptığını düşündüğünü ifade eden Gün, "Köylülerimiz, ’İnekler yer, fareler yuva yapar, yanar’ diyerek bu düşüncemden vazgeçirmeye çalıştılar, ancak sonuç hiç onların zannettiği gibi olmadı" dedi. Gün, 50 metrekare alana temel betonu atıp işe başladığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Televizyonda izlediğim bir belgeselde saman evleri gördüm, sonra internetten inceledim. Almanya ve ABD’de çok yaygın. Epey bir doküman topladık. Bir ayda her şey bitti. Balya saman, ahşap, çatıda şıngıl ve levha kullandık. Balyaların üstünü çamurla sıvadık. Kendi köyümüzden çıkarılan kayrak taşını dış cephede kullandık. Hem güzel bir süsleme oldu, hem de dış cephesi güçlendi. Biz bunu 50 metrekareye oturttuk. Şimdiki aklım olsa daha büyük tutardım. Bizler çiftçilikle geçiniyoruz, kendi balyalarımızı kullandık. Kendi bahçemizin çamurundan sıvadık. Kendi ürettiğimiz şeylerle çok ucuza mal ettik. Soğuk iklimlere öneriyorum. Bu malzemelerin tümünü piyasadan satın alan biri, yaklaşık 6 bin lira harcar." "Yakıttan yüzde 75 tasarruf" Mehmet Gün, yaklaşık 3 bin lira harcayarak saman balyalarından inşa ettiği evin, betonarme evlere göre yüzde 75 daha az yakıtla ısıtıldığını kaydetti. Balyaların arasında demir çubuklar kullandıklarını dile getiren Gün, "Ağaçlarla balyaları sıkıştırdık. Deprem konusunda da daha güvenli oldu. Üç dört aydır kullanıyoruz ve çok rahat. İnternetten araştırdığımıza göre kışın sıcak, yazın serin oluyor" diye konuştu. Baba Naim Gün de oğlunun internette görüp inşa ettiği evin çok sıcak olduğunu anlattı. Anne Feride Gün, bu yapı inşa edilmeden önce köyde herkesin samandan ev olmayacağını söylediğini ve tuğla alamadıkları için bu işe kalkıştıklarını zannettiğini bildirerek, bazı komşularının tuğlaları kendilerinin alabileceğini ifade ettiğini belirtti. Mehmet Gün’ün eşi Fatma ise, başta bu fikre pek sıcak bakmadığına işaret ederek, "Eşim çok heveslendi. Olmaz gibi geldi bize, ancak çok güzel, çok da sıcak oldu. Biz İnegöl’e oturduğumuz eve gidince üşüdük. Burası çok sıcak oluyor" dedi. Bu eve 94 balya saman vererek katkıda bulunduğunu anlatan Halil Karakoyun, evin sıcak ve ses geçirmeme özelliklerine sahip olduğunu vurguladı. Komşulardan Fadik Karakoyun, "İnternetten görmüşler. ’İnekler yer’ diye düşünüldü. Sıvalı, nereden bulup da yiyecek inek? Çok güzel oldu" şeklinde konuştu. Köylülerden bazıları, arsalarına saman balyalarından ev yapmak için ilkbaharın gelmesini beklediklerini ifade etti. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
ters görünümlü ev
http://picasaweb.google.com/elitabor...88742259268338 http://picasaweb.google.com/elitaborbolita/Projetos# ev projelerinden detaylar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba. Nihayet mimar arkadaşım "rüya ev"imin planını çizmeyi bitirdi dün. Ben de akşamına Birgi'de aldım soluğu ve iki taş ustasıyla görüştüm. Bir usta daha var bakalım, sonuçta bu işler bir kez yapılıyor. İnce eleyip, sık dokumak lazım. İki ustanın da verdiği fiyat aynı aralığa geliyor aşağı yukarı. Biri yöğmiye usulü, diğeri de m tül hesabıyla fiyat verdi. Ama benim esas isteğim götürü hesabı işi bağlayabilmek. Bakalım 3. usta ne diyecek. Bir de 30 traktör taş nasıl toplanır, onun derdine düştüm şimdiden. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
allah kolaylık versin. ben öyle taş filan toplamaya yardıma gelemem hiç bekleme. O yüksek yerde çay içebilirim ama. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Alıntı:
Sevgili komşum, öyle bedavadan çay yok ! O yüksek yere yapılacak ev inşallah. Gelmek için evin bitmesini beklemezsiniz herhalde? ![]() Sevgili Ensar, öneri ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Zaten benim amacım da götürü usülde anlaşmaktı ki, bugün 3. ustayla o şekilde anlaştık. Sevgili Çekirdek, ilk konuştuğum usta yaşlı ve huysuzdu. Benim isteklerime hiç cevap vermediği gibi, artık yorulduğu için götürü usülde anlaşma yapamayacağını söyledi. Yövmiye olarak da kendisi için 60, yanında çalışacak iki kalfa için de 30+30=60 TL istedi. Benim plana göre örülecek 120 m tül duvar var, bunu 45 günde falan bitirebileceğini söyledi. En iyi ihtimalle bitirse bile 5-6 bin TL yapacaktı. 2. usta ise m tül cinsinden fiyat verdi. Çift yönlü, mt tülü 40 TL. Yaptığı işler gerçekten çok güzel ama onun da bana maliyeti aynı paraya mâl olacaktı. Bugün bir başka ustayla anlaştık çok şükür. Hem de benim için iyi bir fiyata. Tabii arada hatırı sayılır kişiler var. 3.000TL'ye 80 cm temel, 50 cm subasman( sub-basement), ve 3m de duvar yüksekliği olarak örecek taşları ( evin boyutları 9x10). Temel kazma ve subasmanın tesviyesi falan da dahil. Kireci de torbayla almanın boşuna masraf olacağını söyleyerek 2 ton sönmemiş kireç almamı söyledi, o söndürüyormuş. Hayırlısı ! |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
|
Kazım bey merhaba, Bız de tas ev yaptırmak ıstıyoruz. 1-2 usta ıle konustuk ama sızın aldığınız fıyatlardan oldukca fazla rakamlar söyledıler. Anlaştığınız ustanın telefonunu verebılırsenız sevınırım.. Tesekkurler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2010
|
Sn. MDEMIR merhaba.. yaptırmak istediğiniz taş ev ve fiyat konusunda biraz daha bilgi verirmisiniz.Benimde öyle bir niyetim var.Projeye başlicam ama yaklaşık bir maliyet analizi yapmadan başlamak istemiyorum..Saygılar |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
|
Alp bey, Hem Alaçatı hem de Foça da ıkı ayrı usta ıle konustuk. 100 m2 lık evın, temel ve çatı hariç, tas duvarının örülmesi için 17 milyar fiyat verdiler. O nedenle Kazım bey ın bahsettiği fiyatlar cok uygun geldı. Kendısınden usta bılgılerını alıp, görüşmek ıstıyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sevgii Kazım Polat, Size tavsiyem, ustalarla götürü pazarlık yapın.Yövmiye hesabı boşta yatma parası ödetir. Mtul hesabında ise en sıkı matematikçilere ot yolduran hesaplamalarla karşılaşmanıza neden olabilir. İşiniz zor, zaten biliyorsunuz bu yüzdende altından kolayca kalkarsınız. Yolunuz ve inşaatınız hep açık olsun. Sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kazım bey, hayırlı uğurlu olsun. Gönlünüze göre olur inşallah. |
|