Arkadaşlar merhaba,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06
allah kolaylık versin. ben öyle taş filan toplamaya yardıma gelemem hiç bekleme. O yüksek yerde çay içebilirim ama.
|
Sevgili komşum, öyle bedavadan çay yok ! O yüksek yere yapılacak ev inşallah. Gelmek için evin bitmesini beklemezsiniz herhalde?
Sevgili Ensar, öneri ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Zaten benim amacım da götürü usülde anlaşmaktı ki, bugün 3. ustayla o şekilde anlaştık.
Sevgili Çekirdek, ilk konuştuğum usta yaşlı ve huysuzdu. Benim isteklerime hiç cevap vermediği gibi, artık yorulduğu için götürü usülde anlaşma yapamayacağını söyledi. Yövmiye olarak da kendisi için 60, yanında çalışacak iki kalfa için de 30+30=60 TL istedi. Benim plana göre örülecek 120 m tül duvar var, bunu 45 günde falan bitirebileceğini söyledi. En iyi ihtimalle bitirse bile 5-6 bin TL yapacaktı. 2. usta ise m tül cinsinden fiyat verdi. Çift yönlü, mt tülü 40 TL. Yaptığı işler gerçekten çok güzel ama onun da bana maliyeti aynı paraya mâl olacaktı.
Bugün bir başka ustayla anlaştık çok şükür. Hem de benim için iyi bir fiyata. Tabii arada hatırı sayılır kişiler var. 3.000TL'ye 80 cm temel, 50 cm subasman( sub-basement), ve 3m de duvar yüksekliği olarak örecek taşları ( evin boyutları 9x10). Temel kazma ve subasmanın tesviyesi falan da dahil. Kireci de torbayla almanın boşuna masraf olacağını söyleyerek 2 ton sönmemiş kireç almamı söyledi, o söndürüyormuş.
Hayırlısı !