![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıda resimde gördüğümüz evleri yabancı filimlerde izlerken, ''Ne güzel ya,yeşile ne kadar çok değer veriyorlar'' derdim. Sonra deprem olunca basında,gelir düzeyi yüksek kesimin yaşam alanları olarak şehir merkezine uzak, genelde orman içinde dubleks tarzı evlerin olduğu sitelerin yapılacağını falan okuduk,meğerse bu tarz yaşamlar daha önce kurulmuş da benim gibi sade halk yeni yeni farkına vardırılıyorduk. Kemerburgaz,Kurtköy,Bahçeköy'de yukarıda resimlerini gördüğünüz yaşam alanlarının olduğu onlarca site ile dolmuş. En ucuz arsa 500 bin Euro dan başlıyor. Şimdi üçüncü köprü de hizmetlerine açılacak. Kentte para kazanıp, taşrada özel korumalı sitede yaşamak, kaçıp gitmek olmuyor ne yazık ki! Okuduğum bir yazıda;ABD de yerleşim yerlerine uzak site içinde yaşayan çalışmayan kadınların, gün boyunca yalnız kalmaktan ruhsal bunalım geçirdiği ve alkole bağımlılığının artığının gözlendiği araştırması yapılmış. Bildiğim kadarıyla,genelde bu sitelerin katı kuralları var. Bahçenize istediğinzi ağacı dikemiyorsunuz, meyva ağaçlarından arıların nektar toplamasından dolayı dikimi sayılarla sınırlı oluyor. ''Bahçemi çim istemiyorum ekip biçeceğim'' diyemiyorsunuz, bahçe sınırınıza 2mt yüksekliğinden fazla ağaç dikemiyorsunuz, bahçe çitleriniz standarta göre yapılıyor. V.s. Bunun adı kaçıp gitmek değil. Sınıf atlayıp paranın alabileceğinin en iyisini almak. (Biraz fesat mıyım ne? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|