![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar.yanlış anlaşılanlar kervanına bende katılayım.ben evimin önüne beton dökmedim.evi aldığımda eve bitişik garaj gibi bir yer vardı.arka tarafında ortasına kadar gelen çok kuvvetli bir betonla yapılmış tahıl saklamakta kullanılmış anbar benzeri bir yer vardı.üstünde tavandan 60 cm aşağıda anbarın demirden kapağı vardı.daha önce burada oturan köylüler tahıllarını farelerden korumak için yapmışlar.benim hiç bir işime yaramıyordu.garajında yarısını işgal ediyordu.külüstür arabamın güneşten ve yağmurdan artık kaportasının saçları ortaya çıkmaya başladı.ben de o anbarı yıktım.orayı şimdi kuru kalması için odunlarımı ve benim külüstürü koymakta kullanıyorum. bu anbardan çıkan beton kırıklarını yok etmem mümkün değil.evimin önünde kalan yerin bahçenin alt tarafından 1 metre yüksekte ve düz olmasını sağlayan , taşlardan yapılma bir set vardı.bu setin evimin köşesine gelen tarafı zamanla yıkılmış.yağmur suları da evin köşesine gelen bu kısmı aşındırmış.bende taştan seti becerebildiğimce onardım.toprağın aşındığı çukur yerede bu molozları döktüm.sadeve 2.5m x3 m bir yerde beton olacak. bahsettiğim evin köşesine yakın olan yer 1. , 2. , 4. ,ve 5. resimlerde , 3. resim de de garajın içi gözüküyor.önümüz kış.hem odun hem de külüstür için karda kışta kuru bir yere ihtiyacım var.çok işime yarayacak bir yerim oldu.öte yandan da eviimin köşesinde duvarın altını yağmur sularının aşındırıp oymasına engel oldum.ortada da bir moloz yığını kalmayacak.sadece masamı koyup oturabileceğim ufak bir yerim olacak.buranın eski halinin resimlerini bulabilirsem onları da yüklerim.o zaman ne yapmak istediğimi ve neden yaptığımı daha iyi anlayacaksınız. not:henüz bitiremedim.biraz hanım rahatsızlandı biraz ben.araya bir de çatının kiremitlerini aktarma işi girdi. Düzenleyen alideryacengel : 02-10-2009 saat 22:36 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|