sayın ayazkentli.ben sitenizi tamamen tesadüf sonucu buldum.sitede bu bölümün başlığı ilgimi çekti ve yazılanları okumaya başladım.okudukça site sakinlerinin büyükşehirlerin kaosa dönüşen yaşantısından uzaklaşmak istediklerini ama bunun için çok büyük maddi olanaklara ihtiyaçları olduklarına inandıklarını fark ettim.
oysa ben çok ekonomik bir biçimde , onların düşündükleri miktardan çok daha azına bunu gerçekleştirmiştim.arkadaşların yapmayı istedikleri şeyi yapmalarının düşündükleri kadar zor olmadığını onlara kanıtlayarak daha umutlu olmaları için burada yaşadıklarımı onlarla paylaşmaya çalıştım.
ancak yazmaya başladığım ilk günlerdeki huzurlu ve keyifli hayatım bir süre sonra değişti. burada yaptıklarımı size anlattıkça ; acımasızca , adeta bana tepeden bakarak , hor görerek eleştiriler yazan kişiler oldu.kabul edersiniz ki bu da beni bir ikilem içinde bıraktı.ya cevap yazarak sitede gereksiz kişisel bir tartışmaya neden olacaktım , ya da yazmıyacaktım.ben yazmamanın benim ve sitedeki tüm arkadaşlar için daha iyi olacağını düşünüğüm için yazmamayı tercih ettim.
kış hazırlıklarımı da tam zamanında tamamladım.çatımın kiremitlerini aktardım.odunumu eve getirdim.bir kaç gün sonra da yağmurlar başladı.şu anda da yağmur yağıyor.evim yüksekte olduğu için alçaktan geçen bulutların içinde kalıyor.hoş bir görüntü oluşuyor.bir de yağmurlar başladıktan sonra her sabah hanımla 10 dakika kadar dolaşıp bir yemeklik mantar topluyoruz.bir başka kış hazırlığımız da köydekilerle birlikte bir traktörle kazdağlarının zirvelerine yakın kestane ormanlarına gittik.diğerler köylüler kadar çok toplayamasamda bize bir kış yetecek kadar kestane topladım.sobamızın üstünde pişirip yiyiyoruz.köydeki arkadaşlara elma toplarlarken biz de yardım ettik.kestane toplamaya giderken ve elma toplarken çektiğim birkaç resim ekledim.
Düzenleyen alideryacengel : 04-11-2009 saat 18:08
|