agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu sukulentin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm)

yalper 24-04-2014 02:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1274689)
Önce titanopsis olduğunu düşündüm ama ona çok benzeyen aloinopsis malherbei olma ihtimali daha yakın geliyor şu an. Sn. yalper siz ne dersiniz?

Evet haklısınız Titanopsis değiller maalesef. Aloinopsis lodewykii veya Aloinopsis luckhoffii olabilirler diye düşünüyorum. Zira bugün ben de istanbul forumdaki ikea ya gittim ve bunlardan 3 tane gördüm. Üstelik güzel bir sürprizle karşılaştım, 4 tanesi daha önceden açıp solmuş içi tohum dolu, 2 tanesi ise henüz açmamış çiçek tomurcukları üzerinde olan bir tanesini görünce dayanamayıp alıverdim hemen. :cool:

Seabert74 24-04-2014 08:16

Ben de Bayrampasa İkea'dan almıştım sayın yalper..
Söylediğiniz gibi kalitesiz bir topragı vardı, değistirip sulayarak bakım yaptıgımı sanarken meger öldürmüşüm.. Tek sulama ile kaybettim, üzgünüm :(

-Esin- 24-04-2014 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalper (Mesaj 1274746)
Evet haklısınız Titanopsis değiller maalesef. Aloinopsis lodewykii veya Aloinopsis luckhoffii olabilirler diye düşünüyorum. Zira bugün ben de istanbul forumdaki ikea ya gittim ve bunlardan 3 tane gördüm. Üstelik güzel bir sürprizle karşılaştım, 4 tanesi daha önceden açıp solmuş içi tohum dolu, 2 tanesi ise henüz açmamış çiçek tomurcukları üzerinde olan bir tanesini görünce dayanamayıp alıverdim hemen. :cool:

Evet evet, alt türü malherbei değil, bitkileri canlı canlı görüp incelemeden araştırıp karşılaştırma yapmak birbirine çok benzeyen türler için baya zormuş :D
A. lodewykii ve A. luckhoffii zaten aynı türü ifade ediyor, isimler sinonim. Dolayısıyla her ikisi de geçerli. Aldığınız bitki muhteşem görünüyor, sizi şu an kıskandım diyebilirim :D Çiçeğiniz bol olsun.

Sevgili Seabert, bitkinizi kaybetmenize üzüldüm ama tüm bunlar birer tecrübe. Aizoaceae familyasını susuzluk değil, fazla su öldürüyor. Toprak değiştirseniz de sulanmamalılar. Hele hele aloinopsis kışın büyür, yazın uykudadır. Tek sulamada kaybetmenizin sebeplerinden biri de bu maalesef. Neyse, üzülmeyin, kısmet bir dahaki aloinopsise umarım :)

Orcn 24-04-2014 23:19

1 Eklenti(ler)
Sanırım uzun süredir bahçemizde ama şimdiye kadar bu kadar güzel çiçek açtığını hiç görmemiştim. Biraz araştırdım ama bulamadım ne olduğunu.

Oscularia Deltoides
SDurul

Eklenti 486065

-Esin- 25-04-2014 20:43

Sn. Orcn bu bitkiyi forumda bir sayfada görmüş gibiyim ama nerdeydi hatırlayamıyorum. Corpuscularia gibi uzayan, Faucaria gibi dişli yapraklı, Carruanthus gibi ama lila çiçekli :eek: Sonuç olarak hiçbiri değil, ben de çok merak ettim adını :confused:

-Esin- 25-04-2014 20:55

Bu bir sedum ama alt türünü tahmin edebilecek var mı?
Fotoğrafta görünenler ayrı bitkiler değil, tek bir sürünücü gövdeden çıkan dallar aslında. Her dalın altından saçak kök yaparak büyüyen, yayılıcı bir sedum.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83082.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83142.jpg

Sevgi Durul 25-04-2014 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orcn (Mesaj 1275124)
Sanırım uzun süredir bahçemizde ama şimdiye kadar bu kadar güzel çiçek açtığını hiç görmemiştim. Biraz araştırdım ama bulamadım ne olduğunu.

Eklenti 486065

Sanırım, oscularia deltoides.

yalper 26-04-2014 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1275107)
Evet evet, alt türü malherbei değil, bitkileri canlı canlı görüp incelemeden araştırıp karşılaştırma yapmak birbirine çok benzeyen türler için baya zormuş :D
A. lodewykii ve A. luckhoffii zaten aynı türü ifade ediyor, isimler sinonim. Dolayısıyla her ikisi de geçerli. Aldığınız bitki muhteşem görünüyor, sizi şu an kıskandım diyebilirim :D Çiçeğiniz bol olsun.

Sevgili Seabert, bitkinizi kaybetmenize üzüldüm ama tüm bunlar birer tecrübe. Aizoaceae familyasını susuzluk değil, fazla su öldürüyor. Toprak değiştirseniz de sulanmamalılar. Hele hele aloinopsis kışın büyür, yazın uykudadır. Tek sulamada kaybetmenizin sebeplerinden biri de bu maalesef. Neyse, üzülmeyin, kısmet bir dahaki aloinopsise umarım :)

bu türün aloinopsis olması bana garip gelmişti, bu konuda derinlikli bir arkadaş bunlara Neohenricia sibbettii dedi, sanırım doğrusu bu :cool:

Son resimdeki acem halısına benziyor, ancak oldukça sık yaprak vermiş acem halısında daha seyrek dal yapısına rastlıyorum genelde

-Esin- 26-04-2014 00:47

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalper (Mesaj 1275602)
bu türün aloinopsis olması bana garip gelmişti, bu konuda derinlikli bir arkadaş bunlara Neohenricia sibbettii dedi, sanırım doğrusu bu :cool:

Son resimdeki acem halısına benziyor, ancak oldukça sık yaprak vermiş acem halısında daha seyrek dal yapısına rastlıyorum genelde

Hahah bu iş iyice yılan hikayesine dönmeye başladı bence ama Neohenricia sibbettii olmadığına emin olabilirsiniz. O tür için aloinopsisin miniminnacık kuzeni diyebiliriz. Boyutlarının anlaşılır olması için fotoğrafını yüklüyorum, erişkin formu bu kadar.
Eklenti 486395

Sizinki bunun yanında cüceler ülkesindeki Gulliver gibi kalır :D

Aloinopsis luckhoffii ( = A. lodewykii)'den şaşmayın siz :rolleyes:

Benim sorduğum acem halısı değil maalesef, bir sedum türü olduğuna eminim ama alt türlerini ayırmak gerçekten çok zor, belki bir bilen çıkar umudundayım :)

YeniBON 26-04-2014 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1275487)
Bu bir sedum ama alt türünü tahmin edebilecek var mı?
Fotoğrafta görünenler ayrı bitkiler değil, tek bir sürünücü gövdeden çıkan dallar aslında. Her dalın altından saçak kök yaparak büyüyen, yayılıcı bir sedum.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83082.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83142.jpg

Ben yaprak yapısı olarak Acem Halısı diye tahmin ediyorum. Size en yakın bir mezarlığa gidin. Büyük ihtimalle görürsünüz. Ben bugün gittim bir iki kök aldım ve evde köklendirmeye bıraktım. Fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Bir kaç gün içinde çekerim belki.

-Esin- 26-04-2014 10:09

Acem halısı değil Sn. Yenibon. Yine boyut anlaşılamadığı için karıştırılıyor galiba, fotoğrafta plastik bardağın içinde ekili bitkiler. Boyları küçük. Zaten acem halısı Drosanthemum türlerinden, sedum değil.

kelebek çalısı 27-04-2014 14:02

1 Eklenti(ler)
Delosperma cooperi
Sudenur, loveforlife

Eklenti 486843

Sudenur 27-04-2014 14:36

Sayın kelebek çalısı bitkiniz Dolesperma..

kelebek çalısı 27-04-2014 21:25

Teşekkür ederim Sn. Sudenur. Sanki Delosperma değil gibi geliyor bana ama?

Lampranthus olabilir mi acaba? Ne dersiniz?

loveforlife 27-04-2014 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1276246)
Bu bitki hangi cinsin hangi türüne ait acaba?

Eklenti 486843

delosperma cooperi

birgaripyolcu 28-04-2014 11:47

Sanırım halk arasında da Acem Halısı deniliyor

loveforlife 18-05-2014 22:23

1 Eklenti(ler)
Sedeveria letizia
-Esin-
Bu sukulentin adı konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Eklenti 493882

-Esin- 19-05-2014 01:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1285159)
Bu sukulentin adı konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Eklenti 493882

Alttaki beyaz çiçekler onun mu tam görünmüyor ama yapraklarının normal bir echeveriadan daha kalın olmasından hareketle bir sedeveria olmalı bu diyorum. Çiçekler de sedum çiçeklerine benziyor zaten eğer ona aitse.

loveforlife 19-05-2014 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1285261)
Alttaki beyaz çiçekler onun mu tam görünmüyor ama yapraklarının normal bir echeveriadan daha kalın olmasından hareketle bir sedeveria olmalı bu diyorum. Çiçekler de sedum çiçeklerine benziyor zaten eğer ona aitse.

Çiçek bu bitkiye ait. Özellikle çiçeğiyle görüntüledim... Ben de sedum türlerine benzettim ama bir türlü netleştiremedim.

-Esin- 19-05-2014 10:53

Sedeveria tezim güçlendi öyleyse. Sedeveria letizia olabilir.

sinsirella 21-05-2014 16:50

1 Eklenti(ler)
1- Crassula ovata "Gollum"
2- Crassula ovata (Hummel's sunset kültivarı olabilir)
3- Rhombophyllum dolabriforme
4- Sedum nussbaumerianum
5- Haworthia Attenuata
6- Echeveria Dondo

-Esin-

Merhaba,
Sukulentlerimin isimleri konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim;)
Aldığım seradakilerin isimler konusunda bilgisi olmadığından öğrenemedim malesef.
Forumu takip ettiğim kadarıyla 4 tanesi hakkında tahminlerim var ama ne kadar doğru bilemiyorum.
1-Crassula Gollum
2-Crassula ovata jade plant
5-Haworthia Attenuata
6-Echeveria Dondo
olduklarını düşünüyorum. Siz nedersiniz?

Bu arada forumdan öğrendiğim kadarıyla her birinin farklı istekleri oluyormuş. Elimdeki güzellerden hangileri tek bir saksıda birleşirse mutlu mesut yaşarlar?

-Esin- 21-05-2014 17:53

4- Sedum nussbaumerianum
5- Haworthia fasciata da olabilir, yapraklarının iç tarafını görmemiz gerek :)
6- Echeveria dondo'nun rengi normalde daha koyu oluyor ama sizinkinin formu az ışık aldığından dolayı bozulmuş, belki renk farkının sebebi de budur.

1,2 ve 5'in su istekleri aynı denebilir. 4 ve 6'yı daha çok sulamak gerek. En fazla suyu ise 3 numara ister fakat toprağının çok geçirgen ve kumlu olması hayati önem taşıyor. Ektiğiniz kabın altı mutlaka delik olmalı. Tabi çok su derken diğerlerine kıyasla daha fazla demek istiyorum, hiç birini suya boğmayın. iki sulama arasında toprağın biraz kurumasına izin verin.

sinsirella 21-05-2014 19:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1286580)
4- Sedum nussbaumerianum
5- Haworthia fasciata da olabilir, yapraklarının iç tarafını görmemiz gerek :)
6- Echeveria dondo'nun rengi normalde daha koyu oluyor ama sizinkinin formu az ışık aldığından dolayı bozulmuş, belki renk farkının sebebi de budur.

1,2 ve 5'in su istekleri aynı denebilir. 4 ve 6'yı daha çok sulamak gerek. En fazla suyu ise 3 numara ister fakat toprağının çok geçirgen ve kumlu olması hayati önem taşıyor. Ektiğiniz kabın altı mutlaka delik olmalı. Tabi çok su derken diğerlerine kıyasla daha fazla demek istiyorum, hiç birini suya boğmayın. iki sulama arasında toprağın biraz kurumasına izin verin.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :)
6 numara ilk geldiğinde daha toparlak ve biraz daha koyuydu. O beyaz saksı çalışma masamda duruyordu ve pek ışık aldığıda söylenemez. Seradaki bayan ayda bir çok az damla damla su vericeksiniz dedi. Çalışma masasıda uygundur diyince yaklaşık 2 ay orada durdu. Zamanla şekli değişmeye başlayınca ben saf önce büyüyor sandım:rolleyes: Sonra 3 numaranın yaprakları pörsümeye ve kurumaya başladı. 5 numaranınkide kurumaya başlayınca bir telaş burayı keşfettim. 6 numaranın şekil bozukluğunun sebebini burası sayesinde tesadüfen öğrenince doğru pencere önüne gittiler. Yaklaşık 10 gündür pencere önünde duruyorlar. Sularınıda verince toparladılar sanki. 3 numarayıda onlardan ayırıp diğerlerine göre biraz fazlaca su vermiştim. Şimdi iyi durumda. Sanırım kurtuldu:) Topraklarının kötü olduğunu düşünüyorum. Su verince toprak suyu bir türlü çekmiyor. Kaktüs toprağı aldım ve bu hafta değiştirmeyi planlıyorum.
6 numara için ilk geldiklerinde çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum. Fotoğraf çok net değil ama belki bir işe yarar;)
5 numarayıda yine daha yakından çektim;)

-Esin- 21-05-2014 23:56

5 numara Haworthia attenuata
6 da ilk alındığında E. dondo'ya daha çok benziyor, evet :)

Sizi serada doğru bilgilendirmemişler. Ayda bir kere ve yalnızca damla damla suladıysanız toprakları susuzluktan takır takır olmuştur, şimdi su dökseniz de bir süre çekmezler. Tabi torf ağırlıklı bir toprakları varsa değiştirmeniz çok iyi olacaktır. Özellikle 3 numara için çakıl taşlı, kumlu, çok süzek bir toprak hazırlayabilirseniz sorun yaşamazsınız. Sulamalarını da toprakları kurumaya başladığı zaman saksının dibine çok az miktar çıkacak kadar sulamalısınız. 1,2,5 numaraların toprakları iki sulama arası bir-iki gün kuru kalabilir, daha iyi olur.

Bakımla ilgili sorularınız için şu başlığı kullanmanız daha doğru.

Kolay gelsin, sevgiler :)

sukulentsever 02-06-2014 09:40

4 Eklenti(ler)
arkadaşlar birinci resim ve ikinci resimdeki siyaha yakın koyu renkteki ve kahverengi iki sukulentin adı nedir? 3. ve 4. resimdekilerin adını da bilmiyorum.

-Esin- 02-06-2014 11:37

2. resimdeki koyu renkli Pachyphytum Dark Red
3. resim Echeveria sundancer veya Echeveria Dick's Pink olabilir, böyle hibrit türlerin isimlerini bilmek zor
4. resimde soldaki sedum burrito, sağdaki de yine onun hibriti gibi duruyor

sukulentsever 02-06-2014 11:40

Peki Esin Hanım 1. Resimdeki ne, burda bilen yok:(

-Esin- 02-06-2014 11:57

İlkini şu an çıkaramadım ama uygun bir zamanda sizin için araştırabilirim. Bana yine o da hibrit bir tür gibi geliyor gerçi, zor olacak ama bulmaya çalışırım.

sukulentsever 02-06-2014 12:07

çok teşekkürler

Novicegreen 05-06-2014 11:39

sukulent midir?

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Resimdeki cicegimiz bir sukulent midir? Eger oyleyse tam adini ogrenebilir miyim? Boylece su anki tuhaf durumuyla ilgili bir seyler yapabiliriz. Zira aldigimizda (herhalde belirli araliklarla budaniyor olsa gerek) derli toplu bir bitkiydi. Daha sonra uzamaya ve hatta pencere tarafina yonelmeye basladi. Bir suredir de topragi hep nemli. Ne yapmamiz gerektigini arastirabilmek icin ilk once ismini ogrenmemiz gerek. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025