![]() |
Novicegreen, bitkinizin formu aşırı derecede bozulmuş. Adı Echeveria glauca.
Hemen hemen tüm sukulentler gibi bol güneşli bir yerde durmalı. Gölgeye koyduğunuzda hali böyle üzücü oluyor malesef. Hiç bu derece bozulmuşunu görmemiştim. Artık düzelme şansı kalmamış. En tepeden, sıklığı henüz bozulmamış yaprakların altından kesin, biraz sap kısmı bırakın. Kuru toprağa ekin ve bir hafta sonra azar azar sulamaya başlayın. Geriye kalan uzun gövde kısmının da tepesini kesip atın, 4-5 cm'lik kısmını bırakın. Gövde üstündeki yaprakları da tam diplerinden dikkatlice koparıp toprağın üstüne öylece bırakırsanız onlardan da yeni bitkiler ürer. En önemlisi bundan sonra bitkinizi bol ışıklı bir yere koyun. Neyseki çok hızlı büyüyen bir tür, bunları uygularsanız kısa zamanda düzelir. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba greenfairy,
Evet bitkiniz bir sukulent. Tam türünü söyleyemeyeceğim ama bana bir aloe X haworthia hibriti gibi geliyor. Belki tam olarak bilen arkadaşlar vardır. Daha büyük bir saksıya geçirin ve direk öğle güneşinden sakının, fakat aydınlık bir yerde durmalı. Kurumayı yalnızca bir yaprak ucunda görüyorum, bir yerlere sürtmüş veya zedelenmiş olabilir. Sağlıklı gözüküyor, yandaki filizine iyi bakın :) |
greenfairy;
Aloe juvenna olabilir emin değilim. Çok güzelmiş ona iyi bakın |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu sukkulentlerin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Merhaba. Forumdan sayın Milla'nın hediyeleri olan bu sukkulentlerin adı nedir acaba?
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 501686***,bu türlerin isimleri nedir? Nasıl bakabilirim?
. |
Birde unlu bit gibi bir sorunum var ne yapmalıyım?
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 501688Bu bitkinin dibi tamamen unlu bit doluydu tesadüfen farkettim ve bir kaktüsümede bulaştırmış kökü suyla yıkadım 6 saattir suda ne yapmalıyım?
|
Alıntı:
Sudan çıkarmanız lazım, böyle sukulent bitkiler için kökün sürekli suda olması havada, kuru beklemesinden daha kötü. Diğer bitkilerinizin ayrı ayrı fotoğraflarını her mesajda bir bitki olacak şekilde sorarsanız çok daha kolay yanıt alabilirsiniz sn. Ritulan. Ortadakinin adı Aloe variegata. Unlu bit için de unlu bitle mücadele başlığına göz atmanızı tavsiye ederim. |
Sevgili Esin iyiki varsınız hemen sudan çıkarayım.unlu bitle mücadele başlığına nereden bakacağım?
|
Rica ederim sevgili Ritulan :) Unlu bit için aşağıdaki linkten bilgi alabilir veya sorularınızı o başlıkta sorabilirsiniz.
Unlu Bit |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çok beğenerek aldığım bu sukulentin adı ne arkadaşlar?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Cotyledon orbiculata undulata
-Esin- Yapraklarının uçları dalgalı, rengi mavi-gri puslu olan ve 3 haftadır çiçek açmasını beklediğim bu sukulentimin adı nedir? |
Alıntı:
|
bu başlığın adı bilmediğiniz sukulentin adını Esin hn.a sorun olmalı artık ;)
|
Sn. yalper, son zamanlarda bildiklerim denk geldi yalnızca. Sukulent türleri o kadar fazla ki bir kişinin hepsini bilebilmesine imkan yok, ben de benden önce yazılanlardan öğreniyorum :)
|
Ben maalesef önceki sayfada sorduğum 2 numaralı sukulenti öğrenemedim :(
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkini adı nedir ormanlık bir alanda ağaçların diplerinde yetişmişler açık alanda yoktu, sukulen gibi bir yapısı var.
|
Alıntı:
Sedum praealtum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025