![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten durum vahimmiş... Kompost yığını kaynağı değil. Kaynak yine hayvanlar. Bahçede kuş ölüsü, yün gibi hayvansal parçalar falan varmı bir bak. Pire bu şakaya gelmez. Eğer onları yok etmezsen evini istila ederler. Derhal sıkı yönetim ilan et. Bahçeye kimseyi çıkartma. Su bir çözüm değil...mutlaka bir kuru yer bulurlar. İki yöntemi var. Bunlar kesin yöntemler. 1-8-10 adet Tavuk, Hindi Besle... bahçeye sal...alışmasını bekleme... bir ayağından bağla...yemlensin dursun. ( Hindi daha iyi olur) ![]() 2-Hiç bir canlı ateşe dayamamaz. Kolay gelsin. Düzenleyen Tura : 24-10-2012 saat 08:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey o kadar çok şey yazmışsınız ki? Teşekkür ederim.. Bahçeyi su ile doldurmadan önce kompost çukurunun üzerini, kireçle kaplamıştım, sonra sulayınca börtü böcek orada barınamaz hale gelmiştir her halde.. Çorapları giymeden önce, yere beyaz bir havlu sermiştim. Fakat havluya tek bir pire bile gelmedi.. Çoraplara gelmelerinin nedeni dediğiniz gibi şevkate ihtiyaçları olması ![]() ![]() Evet, nerden bildiniz? ![]() Bahçenin halini görseniz, fena halde.. Bir de ateşe vereyim tam olsun ![]() Tavuk besleme fikrini ben de sevdim ama köpeğe bile bin tane laf eden komşum, tavuklar için ne yapmaz.. (koku meselesi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavuk veya hindiyi koruma altına almak kolay. Bahçe de kolay ama, Sn.selis ilaçlamak istemiyor. İstemiş olsa çözüm basit...ilaçladınız mı olur biter. Bahçeden, gelip geçerken, eve pire taşıyor farkında değil. Pireler zıplayarak yol alan hayvanlardır. Mutlaka üzerine konuyordur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Pirelerin eve girmediğine eminim, bahçeden çıkışta ona göre kendimce bir çözüm yolum var.. Yoksa küçük oğlum böcek sokmalarına karşı çok hassas hemen fark edilirdi.. Alıntı:
![]() Neyse; sabah tekrar sayım için bahçeye indim.. Nüfus sayısı nispeten azalmış.. Fakat halen var.. Zirai ilaçlar satan bir tanıdığıma gidip durumu anlattım.. Bana verdiği ilaçlar Kenaz ve Siperkor.. Kenaz'ı bahçeye diğerini ev içinde kullanmamı söyledi, ne kadar sulandıracağımı vs. anlattı.. Nasıl olsa tanıdık diye orada incelememiştim.. Eve gelince içeriklerini okudum Siperkor meyve kurtları içinmiş ve evde kullanmayın yazıyor.. ![]() Kenaz'ı yarın deneyeceğim.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin. En doğru çözüm ilaçlamaydı aslında ama, ilaç istemdiğinizi sanıyordum. Pirenin kaynağını buldunuz mu? Bahçenizde yiyecek falan verdiğiniz sokak kedileriniz var mı? Siz dayanamayıp süt, yiyecek verdiğiniz kediler olabilir...bodrumunuz da veya kedilerin girip uyuyacağı dulda yerleriniz varsa kontrol edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|