View Single Post
Eski 24-10-2012, 08:50   #27
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Bir süredir bahçemde nereden geldiğini anlayamadığım pireler var..

Düşünüyorum..
-Bahçemde köpek var... Kendisi parazitlere karşı aşılı olduğundan üzerinde tek bir pire bile yok..
-Bahçeye kediler geliyor.. Bu kadar çok pireyi bırakabilirler mi?
-Bahçede sebze atıklarını biriktirdiğim bir köşe var.. (Annem oradan geliyorlar dedi) Kan emici bir hayvanın sebze ile ne ilgisi olur? Bugün yığıntıyı komple açtım, içinden top böcekleri ile karafatmalar çıktı..
-Komşuya sordum ''Ne piresi'' dedi..

Bahçe evden uzak olduğu için, o konuda şimdilik rahatım..
Daha önce her yere toz kireç serpmiştim hiçbir işe yaramadı..
Bugün beyaz bir çorap giyip sayım yaptım.. Durum vahim
Eklenti 341039

Bir süre ilaçlamak istemediğim için öneri üzerine bahçeye su doldurmaya karar verdim.. Bu da işe yaramazsa tek çare ilaçlamak..
Eklenti 341040
Benim balkonun müdavimleri kumrularım var, daha önce de paylaşmıştım; bilirsiniz. Tuvalet camının üzerinde yuva yaparlar yıllardır. Hiç sorun yaşamamıştık şimdiye kadar. Polonya'da yaşayan kardeşim ve Polonyalı eşi de tatildeydi. Bir sabah Marzena kalktı, tuvaletin kapısını açtı ve "little spiders" diye seslendi bize. Tuvaletin camından içeri doğru içeri hücum etmiş bir sürü minik yaratık vardı. Marzena'ya göre onlar yavru örümcekler olsa da bunun kuşlardan geldiğini anlamak hiç zor değildi.

Hemen çamaşır suyunu kaptım. Bir de daha önce zirai ilaçlar satan yerden kalorifer böceği için aldığımız, sulandırılarak kullanılan ilacı da hazırladım (alt kattaki komşu taşınmış, böceklerini hediye bırakmıştı daha önce ve bu ilaç çözüm olmuştu.) Hemen her yeri dezenfekte ettik. Tuvaletten sonra balkona çıktık. Bıldırcınlar da balkonda. Onlara hiç vakit kaybetmeden kuşlar için olan parazit ilacından sıktık ve ayrı bir yere aldık. Kuşların yuvasını yakarak imha ettik. Balkonun duvarlarına ilaç sıkıp çamaşır suyuyla yıkadık. Daha sonra kuşlar için hijyenik başka bir yuva yaptık. Bitmedi evin içine girip bütün halılara, koltuklara sıktık ilaçtan. Üzerimizdeki bütün kıyafetleri makineye attık sonunda ve kapıyı kapatıp o geceyi geçirmek üzere ağabeyimlere gittik.

Kuşlar tekrar geldi, başka yavrular da büyüttü ama tekrarlamadı aynı vak'a şükür ki!

Sonuç olarak, istersen çevrede kuş yuvası olup olmadığını kontrol et...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön