Dün malum pazartesiydi herkesin yorumunu okudum ama ne yazık ki iki satır bile yazacak zaman bulamadım, ancak şimdi bilgisayarın tepesine biraz da kendim için oturabildim.
Sıradan cevaplamaya başlayım
Öncelikle Adalet Yağcı'nın kesinlikle en ufak bir kötü niyetle bir şey söylemediğine inanıyorum ve saptamasına hak veriyorum. Benim bahçem şehrin içinde ve etraftan çok fazla kedi gelebiliyor. Bu konudaki en büyük hatam sanırım onlar için su-mama koymam ve sürekli çoğalarak gelmelerine sebep olmam. Artık bunu yapamamaya karar verdim.
Bahçede baktığımız 2, evde baktığımız 1 adet kedimiz var. Onlar bahsedilen damlalarla sürekli koruma altındalar. Bu arada mama yerken yakaladığım ismini cismini bilmediğim diğer sokak kedilerini de elimden geldiğince ilaçlıyorum ama bizim ev kedileri kadar sağlıklı periyotlarla ve miktarlarla değil elbette.
Ailemize yeni bir kız daha katıldı, şira! Resimde de görebilirsiniz, kendisi çok minik 2 aylık bir kuçu. Aynı damladan ve başka başka birçok ilaçtan ona da kullanıyoruz.
Sorun şu, hayvanlar ilaçlı ve mevcut pireler onlara yaklaşamıyor. Eee, kimden kan emecekler, benden!! Benim hem kendimi korumak için hem de bu meretlerin kökünü kurutmak için bir şey yapmam gerekiyor.
Bahçede özel bir ilaç kullanmadım, hayvansal gübre kesinlikle kullanmıyorum. Ama yılın en sıcak günlerini geçirdiğimiz için pireler de üredikçe ürüyor anladığım kadarıyla....
Eskiden BOLFO diye Bayer'in toz bir pire-bit ilacı vardı. Hayvanlar üzerinde kullanılıyordu. Ben onu alıp un gibi tüm bahçeye sağa sola serpiyordum. Sonradan bunları hayvanlar yaladığında sorun olabileceğini öğrendim ve kestim. Kesmeseymişim keşke çünkü geçen zaman içinde hayvanlara hiç bir şey olmadı, aksine pireler azıttı!
Sanırım ilk iş bahçeyi tekrar bolfoyla sıvamak olacak.
Bu arada kediler için Bayticol (yine bayer'in) diye bir ense kökü damlası kullanıyorum. Gerçi bu damla değil, küçük bir kutuda enjektör ile çekerek hayvanın ensesine püskürtülüyor. Yaklaşık 100-150 ilaçlama yapılabiliyor ve fiyatı sadece 12 TL (veterinerde aynı işi bir kez yaptırmak 20 TL) Ben bundan memnun kaldım, aranızda kullanan ve farklı deneyimleri olan var mı merak ediyorum.
Şimdilik bu kadar .... Bolfolama sonrasında yine sizlere bilgi vereceğim.
Herkese çok teşekkürler