agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-2007, 21:12   #1
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Arodopman asıl sana teşekkürler , benim bu konuda hiç bilgim yoktu sayende epeyce bilgi edindim ama söylediklerine bakılırsa ; daha çok bilgi verecekmişsin gibi duruyor

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2007, 21:34   #2
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
-Arkadaşlar! arkadaşlaaarr!...

-Azıcık durun hele benim aklımı karıştırdığınız yetmiyor gibi; bir de tıknefes oldum. Arkanızdan yetişeyim diye.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2007, 21:36   #3
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Arkadaşlar bu kuşburnu var ya C vitamini açısından çok zenginmiş aynı zamanda A,D,E vitaminleri ile birlikte antioksidanlar içeriyormuş.İdrar yolu enfeksiyonlarına ve de baş ağrısına iyi geliyormuş.Bunun gerçek meyvesi nerede satılır yarın alalım da içelim.

Eski 02-01-2007, 22:24   #4
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

-Çamkozalağında kuşburnu sohbetini takip ederken bir de baktım kaybolmuşsunuz!... Tam da ben sohbete katılmak için hazırlanıyordum.

Eski 02-01-2007, 22:56   #5
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu Mesajı Göster
Bir yaşıma daha girdim; bugün evime gelen bir misafir mezarlıkta yıllarca budanmayan gül kuşburnuna dönüşüyormuş diye iddia etti ,inanmak çok zor, doğruluk payı var mı ?
Alıntı:
Arodopman o zaman şöyle desem doğru olur mu ?'Yıllarca bakımı yapılmayan gül ,yabani gül oluyor daha sonra da kuşburnu ağacı oluyor öyle mi?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arodopman Mesajı Göster
Sayın Zerrin Uslu,

Tam öyle olmuyor ama, size iddiayı kazandıracaksa öyle de olabilir diyelim. Çünkü burada yıllar söz konusu. Artık o yıllar içinde gülün dibinden fışkıran yavru güller mi yabani gül oluyorlar, yoksa düşen tohumlardan mı üreyenler yaban gülü oluyorlar o kadarını bilemiyorum. Ama nasıl oluyorlarsa olsunlar da Kuşburnu oluyorlar ya, biz onu bilelim yeter. Çünkü Kuşburnu hakkında bilmemiz gereken pek çok şey var. Mesela ben size klasik bir Köpek Gülü (Kuşburnu) tanımı yapayım. Artık siz varın mezarlıkta görülen o gülün buna benzeyip benzemediğine bakın.
-Aramızda, ziraat mühendisleri, orman mühendisleri, botanikciler var. Onlara saygısızlık olmaz ise ben bildiğimi anlatayım.

- Şayet dikilen gül aşılı değil de çelikten üretilmişse mezarlıkta, bahçede, parkta ya da başka yerde budanmadı diye kuşburnuna dönüşmez. Ağacın bakım ve beslenmesine bağlı olarak çiçeklerin miktarı ve büyüklüğünde bazı değişimler olabilir. Ama cinsinin değişmesi sözkonusu olamaz.

-Ancak, eğer gülümüz aşılı ise o zaman durum biraz farklı. Bu güllerin dibinden, anaçdan çıkan sürgünleri kesmek şarttır. Çünkü anaç sürgünleri, üzerindeki aşnın besinlerini aldıklarından onun zayıflamasına ve ölmesine sebep olurlar. Bu durumda gülümüz, artık aşılı gül değil yabani güldür. Fakat yine de illaki kuşburnu değildir. Hatta kuşburnu olma ihtimali hemen hemen yoktur. Çünkü bildiğim kadarı ile kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştirilmesinde uygun bir anaç değildir. Aşılı gül fidanı üreticileri, kuşburnunu değil, kök yapısı sağlam ve dikensiz anaçları tercih ediyorlar

Düzenleyen Yücel Özlem : 03-01-2007 saat 00:04 Neden: Yazım hatası
Eski 02-01-2007, 23:05   #6
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

-Ancak, eğer gülümüz aşılı ise o zaman durum biraz farklı. Bu güllerin dibinden anaçdan çıkan sürgünleri kesmek şarttır. çünkü anaç sürgünleri üzerindeki aşnın besinlerini aldıklarından onun zayıflamasına ve ölmesine sebep olurlar. Bu durumda gülümüz, artık aşılı gül değil yabani güldür. Fakat yine de illaki kuşburnu değildir. Hatta kuşburnu olma ihtimali hemen hemen yoktur. Çünkü bildiğim kadarı ile kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştirilmesinde uygun bir anaç değildir. Aşılı gül fidanı üreticileri, kuşburnunu değil, kök yapısı sağlam ve dikensiz anaçları tercih ediyorlar[/QUOTE]

Kimse böyle bir iddia da bulunmadı Yücel Bey bir yanlışlık olmasın sakın.Tamamen ihtimaller konuşuldu.Kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştilmesinde kullanılır diye hiçbir cümle yok.

Eski 03-01-2007, 00:36   #7
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Alıntı:

Kimse böyle bir iddia da bulunmadı Yücel Bey bir yanlışlık olmasın sakın.Tamamen ihtimaller konuşuldu.Kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştilmesinde kullanılır diye hiçbir cümle yok.
-Efendim, yanlış anlamışsam özür dilerim. Ben konunun uzmanı olmadığımı baştan belirterek sohbete katıldım. Bilebildiğim kadarı ile değişik ihtimalleri tartışmak istemiştım.
"Kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştilmesinde kullanılır diye hiçbir cümle yok. "Bunun farkındayım. Siz aşıdan bile söz etmiyorsunuz.
-Anladıklarımı ve söylemek istediklerimi aşğıda tekrar ifade etmeye çalışacağım.

Alıntı:
Bir yaşıma daha girdim; bugün evime gelen bir misafir mezarlıkta yıllarca budanmayan gül kuşburnuna dönüşüyormuş diye iddia etti ,inanmak çok zor, doğruluk payı var mı ?
-Cevap: Çok az olmakla birlikte var. Aşağıdaki şartlarda olabilir.
1-Gülümüz yabani gülün aşılanması yolu ile üretilmiş ise,
2-Aşıda anaç olarak kuşburnu kullanılmış ise,
3-Anaç sürgün vermiş ve bu anaç sürgünleri budanmadığı için üzerindeki aşı ölmüş ise.
Kuşburnu da bir yabani gül çeşididir. Gül fidanı üretiminde anaç olarak kullnılması teorik olarak mümkündür. Ancak uygulamada kullanılma ihtimali azdır.

Alıntı:
Arodopman o zaman şöyle desem doğru olur mu ?'Yıllarca bakımı yapılmayan gül ,yabani gül oluyor daha sonra da kuşburnu ağacı oluyor öyle mi?
Cevap: Hayır. Doğru olmaz.

Eski 03-01-2007, 01:30   #8
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem Mesajı Göster
-Aramızda, ziraat mühendisleri, orman mühendisleri, botanikciler var. Onlara saygısızlık olmaz ise ben bildiğimi anlatayım.

-
Ağzınıza, bilginize sağlık Sayın Yücel Bey. Bir uzman da ancak bu kadar anlatırdı. Her kelimesine imza atarım efendim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2007, 02:40   #9
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Ağzınıza, bilginize sağlık Sayın Yücel Bey. Bir uzman da ancak bu kadar anlatırdı. Her kelimesine imza atarım efendim.
-Sağ olun efendim, beğeniniz beni onulandırdı. Sizin, "Bilginizi de paylaşın." talimatınız gereğince lafa karışmak cüretini gösterdim.

-Anaç sürgününün vaktinde budanmaması yüzünden zarar gören aşılı bitkiye o kadar çok raslıyorum ki. Umumi parklar, bahçeler başta olmak üzere hobi bahçeleri, özel bahçeler hatta çifliklerde bile bu görülebiliyor. Bilgisizlik yüzünden bazan da anaç sürgünlerinin (daha düzgün ve sağlıklı görünüşleri nedeniyle) korunarak aşılı dal veya gövdenin kesildiğine tanık oluyoruz.

Düzenleyen Yücel Özlem : 11-04-2007 saat 23:05
Eski 03-01-2007, 08:23   #10
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Şimdi konuyu kavradım hem de çok iyi anladım ,çok teşekkürler.

Eski 03-01-2007, 13:51   #11
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Alıntı:
Şimdi konuyu kavradım hem de çok iyi anladım ,çok teşekkürler.
Efendim, ben teşekkür ederim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025