View Single Post
Eski 03-01-2007, 00:36   #23
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu Mesajı Göster

Kimse böyle bir iddia da bulunmadı Yücel Bey bir yanlışlık olmasın sakın.Tamamen ihtimaller konuşuldu.Kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştilmesinde kullanılır diye hiçbir cümle yok.
-Efendim, yanlış anlamışsam özür dilerim. Ben konunun uzmanı olmadığımı baştan belirterek sohbete katıldım. Bilebildiğim kadarı ile değişik ihtimalleri tartışmak istemiştım.
"Kuşburnu aşılı gül fidanı yetiştilmesinde kullanılır diye hiçbir cümle yok. "Bunun farkındayım. Siz aşıdan bile söz etmiyorsunuz.
-Anladıklarımı ve söylemek istediklerimi aşğıda tekrar ifade etmeye çalışacağım.

Alıntı:
Bir yaşıma daha girdim; bugün evime gelen bir misafir mezarlıkta yıllarca budanmayan gül kuşburnuna dönüşüyormuş diye iddia etti ,inanmak çok zor, doğruluk payı var mı ?
-Cevap: Çok az olmakla birlikte var. Aşağıdaki şartlarda olabilir.
1-Gülümüz yabani gülün aşılanması yolu ile üretilmiş ise,
2-Aşıda anaç olarak kuşburnu kullanılmış ise,
3-Anaç sürgün vermiş ve bu anaç sürgünleri budanmadığı için üzerindeki aşı ölmüş ise.
Kuşburnu da bir yabani gül çeşididir. Gül fidanı üretiminde anaç olarak kullnılması teorik olarak mümkündür. Ancak uygulamada kullanılma ihtimali azdır.

Alıntı:
Arodopman o zaman şöyle desem doğru olur mu ?'Yıllarca bakımı yapılmayan gül ,yabani gül oluyor daha sonra da kuşburnu ağacı oluyor öyle mi?
Cevap: Hayır. Doğru olmaz.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön