![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım yardımınıza ihtiyacım var; Mayıs ayı ortalarında bir marketten frezia soğanı aldım,ambalajında Mayıs sonuna kadar dikilmelidir deniliyordu. Elenmiş kum,toprak,torf ve ahır gübresi ile bir harç hazırlayıp bahçeye boyunun 2-3 katı derinliğe gömdüm,düzenli suladım. Bir ay sonra bugün toprak üzerinde herhangi bir hareket görmediğim için toprağı kaldırdım,soğanlarda hiçbir kök faaliyeti yoktu ve soğanlar hafifçe yumuşamıştı. Mine Hanım şimdi ne yapmalıyım?Soğanların durumu ne olacak,ne önerirsiniz? Bulunduğu ortam yarı güneşli idi. İlgilerinize şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
frezia konusunda aynı sorunları varmış.Çimlenmeme ve çiçek açmadan kuruma gibi. Acaba soğanlarda bir problem olabilirmi?Bu soğanlar marketlerde satılan ithal Frezia hibritleri,dikim ayı mayıs sonuna kadar çiçeklenme temmuz ayı olarak açıklama yapılmış. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
|
Penelophe yanlışlıkları veya doğruları söyleyebilmem için yaptığın işlemi değerlendirmem gerekirdi. Keşke kesmeden önce de resimleyip ikisinide koysaydın, burası böyle olmalıydı şurasını şöyle yapmalıydın derdik. Eski formunu bilmediğim için bu halini ona göre değerlendirmem imkansız. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Bence ilk saksıda soldaki bitkiyi bonzai yap. ![]() Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Doğasever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
Hiç sormayın.... Oldubitti doğaya ilgi duyardım ama, sanırım bu site artık beni daha aktif bir doğaya dönüş sürecine soktu. Meslek stresinden uzaklaşmamı da sağlıyor. Şu 2 aylık zaman içinde sadece teorik bilgilenme/araştırma aşamasında bile kendimi daha iyi hissediyorum. Sanırım bilfiil uğraşmaya başladığımda daha da zevkli olacak. |
|
|
|
![]() |
|
|