View Single Post
Eski 04-06-2007, 21:55   #901
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Mine Hanım merhabalar.
Sizi yormayacaksam, bir iki sorunumum çözümlerini sorabilir miyim?

1- 1.30 mt. eninde, 2.70 boyunda, öğleden sonra güneşi alan küçük bir balkonumu, bu yıl sebze ve meyvelere ayırdım. Pepino, kaz üzümü, domates, biber ve yerelması fidelerim, bir de limonum var. Bunların hepsi de güneş istiyor. güneş alan duvardan da yararlanabilmek için , (www.duvartarimi.com) dakine benzer bir uygulama yaptım. Ancak oradaki kalıplar gözüme küçük geldiği için ben kalın poşetlere domates fidelerimi dikip duvara sabitledim. Bu naylon poşetlerde bitki gelişebilir mi, bir zarar görür mü?

2-Sebzelerim için nasıl bir gübre kullanmam konusundaki okuduklarım iyice kafamı karıştırdı. humikasit, leonardit, fulvikasit. (www.tarimtedarik.com/site/page.asp?dsy_id=4036) bu veya benzeri bir organik düzenleyiciden alsam, tüm bu gereksinimleri karşılayabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
1. Naylon poşette bitki yetişebilir, ancak büyüklüğü çok önemli. Domates derin kök yapısı olan bir bitkidir. Poşette iyi performans göstermeyecektir. Bir de, poşet içine ısı daha kolay işleyeceğinden toprak suyu hızlı kaybedecektir. Sulama zaman ve miktarınıza hep dikkat ediniz, kontrolü elden bırakmayınız.
2. Gübre dediğimiz zaman azot fosfor, potasyum gibi besin elementlerini bitkiye verecek besinlerden bahsediyoruz. Balkon yeteiştiriciliğinde saksı harcına kontrollü eriyen gübre karıştırınız. Yok karıştırmadıysanız NPK yani azot fosfor ve potasyum oranları dengeli bir gübre alıp sulama suyu ile beraber kullanabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön