![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Merhaba Mine Hanım, Daha önce http://www.agaclar.net/forum/showthr...216#post839216 linkinde orkidemle ilgili fikir almaya çalışmıştım ama sanırım uzman görüşü gerekiyor, orkidem ne yaparsam yapayım günden güne köklerini kaybetmeye devam ediyor ne yazık ki. En son baktığımda birkaç çürük daha vardı. Artık bunun ıslak bırakmaktan kaynaklandığını düşünmüyorum, bu konuda çok dikkatliyim çünkü. Öte yandan minicik yeni bir kök çıkararak beni sevindirdi ama bu yeni kökün başına da eskilere gelenin gelmesinden korkuyorum, onu korumanın ve güçlendirmenin bir yolu var mıdır? Zavallıcık inatla direniyor, bir iki tane sağlam köküyle bir de yaprak çıkarmaya çalışıyor, ölmesini hiç istemiyorum, yardımcı olmanızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Çok teşekkürler Mine Hanım, saygılar, sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2011
|
Yardımınız için çok teşekkür ederim Mine Hanım evet şimdi bütün bitkilerim yeni saksıda ve torfta ( 2 tane hurma, limon,ortanca, küpe ) dikeli 15 gün oldu. saksı harcını nasıl hazırlayabilirim ? bir de torf aldığım çiçekçi torfla normal bahçe toprağının karışımı halinde bitkinin köklerinde kurtlanma olur demişti acaba doğruluğu var mıdır ? teşekkür ederim Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kurtlanma eğer kullandığınız toprakta veya torfta zararlıların yumurtaları, larvaları ya da kendisi varsa söz konusu olur. Torf ve toprağı karıştırdığınız için olmaz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2011
|
![]() Mine hanım merhaba ben aranıza yeni katıldım.Temmuz ayında diktiğim ahşap saksıların içinde hederalarım var.Bunlar yavaş yavaş kurumaya başladılar toprak üst kısmında bir zararlı görünmüyor. Altında da olduğunu sanmıyorum ama önce gövdesi canlılığını kaybetti sonra yapraklar pörsüyüp buruşmaya başladı.Yan saksılarda elwoodii var onların kökünde önce karınca ilaçladıktan sonra üst kısımda unlu bite benzer zararlıılar olmaya başladı.İlaçlayınca onlardanda kurtuldum ama şimdi hederalarımda sorun var Neyapmalıyım yerlerine yenilerini dikicem ama acaba topraklarda mı bir sorun var diye düşünüyorum saksılarımda büyük hepsinin toprağını değiştirmem çok zor olacak neyapmalıyım toprağa huwasan kullansam yeterli olurmu |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Öldülerse söküp atın toprağı Huwasan' la muamele edebilirsiniz, elinizde mevcut sanıyorum. Ertesi gün de Stubble aid gibi toprak uygulamalarına özel bir aktivatör mikrobiyal ile muamele edin. Yeni dikimlerinizi onsan sonra yapın. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2011
|
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza dediklerinizi yapacağım |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
çok teşekkür ederim mine hanım iyi günler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Merhaba Mine hanım ev yapımı ilaçlar sayfasındaki gibi tesbih ağacı tohumlarını ezdim belirttiğiniz oranlarda hazırladım 3 gün oldu ama yoğurt gibi bir karışım oldu sulandırayım mı biraz pompa ile püskürtmem zor olacak aslında sulandırma zorunlu olacak ama etkisi ne kadar azalır ayrıca hem yaprak hem de kök kısmına da biraz versem sorun olur mu sadece yapraklarına mı vereyim teşekkürler iyi günler |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
![]() Merhabalar Mine Hanım. Çiçekçiden aldığımız hemen her tür bitki (özellikle benjamin, margarita v.b. yeşil yapraklı olanlar) çiçekçide iken çok gösterişli ve iri yapraklara sahip iken, evimize aldığımızda-bütün ihtiyaçlarını karşılamamıza rağmen- aynı gösterişli ve iri yaprakları çıkarmıyorlar. Öncekilere göre daha küçük ve cılız yapraklar görüyoruz. Örneğin difenbahyam bana geldiğindeki yaprakları ile sonradan çıkarmış olduğu yaprakların büyüklüğü arasında iki kat fark var. Bu birçok bitki severin de ortak derdidir kanaatimce. Yeşil yapraklı bitkiler için suyla karıştırılıp toprağa verilen bitki besinlerinden de kullandım. Sonuç pek değişmedi. Biz de iri ve parlak yapraklı, gösterişli bitkiler yetiştirmek istiyoruz. Ama kimyasal formüller yerine daha ev işi çözümler bekliyoruz. ![]() Bir sorum da şu: Difenbahyam iyice büyüdü. Bulunduğumuz mevsim itibarı ile gövdeden kesip köklendirme yapmam uygun olur mu? Olursa ne önerirsiniz? Son olarak; orman altı ibreli yaprak çürüntüleri ile biraz perlit ve yanmış koyun gübresinden oluşan saksı harcımı bitkilere uyguladım. İlk sulamamda drenaj suyu demli çay renginde kahverengi kırmızı olarak aktı. Bu durum normal mi? Selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
selamlar herkese bir sorum olacaktı şarap fabrikasından fire çıkan üzüm salkımlarını fidanlarımda kompost olarak nasıl degerlendire bilirim , bir zararı olurmu, kompost yapımında neler yapmalıyım teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Çiçekçiden satın aldığınız bitkiler fidanlıklardan yeni gelmiş oluyorlar. Seralarda da kontrollü ortamda yetiştiriliyorlar. Torfta yetiştiriliyorlar. Torf besin içermediği için sera içinde çok ciddi ve düzenli bir beslenme programı, nemlendirme, ısıtma gerekirse soğutma, hastalık ve zararlılara engel olmak için de çok yoğun ilaçlama yapılıyor. Gerekirse büyüme düzenleyiciler de kullanılıyor, bodurlaştırıcı, yaprak veya çiçek verdirici vs. gibi. Işık koşullarına da azami dikkat ediliyor. Satışa çıkan bitkinin azami güzelliğini sergilemesi gerek. Yoksa satın almazsınız. Yaprakları harikulade olacak, çiçekleri gonca olacak, dallanmış ve güre olacak gibi. Bunun için de gerekli bütün ortam sağlanıyor. Bitkiler eve gelince müsait yere konuyor ve azami şartlarda bakılıyor. Sadece torfa dikili olmaları bile başlı başına sorun. Saksı değişme zamanı kaçırılmamalı, ışık ihtiyacı sağlanmalı, düzgün iklimlendirilmeli ve beslenmeli. Bunlar yeterli olmazsa da bitki kendini yeni koşullara adapta etmeye çalışıyor. Sizin difenbahyanıza gelince tropic snow varyetesi. Size gelen pek genç bir bitki. Gençken yaprakları daha küçük olur, yaşlandıkça yeni verdiği yapraklar büyür. Yaşlandıkça alt yapraklarını döker, bu yüzden daha genç ve farklı boyda birkaç bitki birlikte dikilirse daha şık görüntü sergiler. Kullandığınız harçta demirli bileşikler fazla ise çıkan su kırmızımsı olabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Ben de Mine Hanım'a bir soru soracağım. Bahçede bir saksının altıdan yumurtaya benzer şeyler çıktı. Bu bir zararlı yumurtası mıdır? |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Mine hanım çınar yapraklı akçaağacını tohumdan nasıl yetiştirebilirim, soğuk katlama ya da başka bir işlem gerektirirmi? Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
agaclar.net
|
Yapılan araştırmalar 48 saat oda sıcaklığında suda bekletilip hemen ardından 90 gün soğuk katlamaya tabi tutulan tohumlarda çimlenme engelinin daha yüksek yüzdede aşıldığını göstermekte. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
İlginiz için teşekkür ederim Mine hanım ben ağaç yetiştirmek derin pet bardaklardan aldım bu tohumları direk pet bardaklara ekip dışarda bıraksam soğuk katlama işlemine tutulmuş olacak değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Mine hanım yaklaşık 2 ay önce evimize taşındık. Apartmanımızın önü arkası açık oldukça büyük bir bahçesi var bahçede sanırım daha 1-2 yaşında nar, zeytin ve mandalin, Büyük yetişkin ayva, kayısı, erik ve incir ağaçları var. Ama apartmanda kimse doğru düzgün ilgilenmemiş. nar ve zeytin ağaçları hiç büyüyememiş ben taşındığımızdan beri suluyorum ama daha başka neler yapmam gerektiğini pek bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim. 1) Bu ağaçları ne zaman ve nasıl budamalıyım? 2) Ağaçlara gübre veya ilaç atmam gerekirmi? Gerekirse hangi gübreden nasıl atmalıyım? Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim... Mine hanım ağaçların resimlerini çektim belki görürseniz daha iyi olur diye düşündüm.. NAR Ağaçlarım... ![]() ![]() Bunu Tam anlayamadım ama nar galiba; ![]() Bunlarda zeytinler; ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Powdery Mildew
Mine Hn. Merhaba, Bahçeme yeni aldığım Clematis Texensis spp. ve yine aynı türün melezi olan diğer bir bitkide beyaz pamuksu bir tozlanma oldu. Kitaplarda Texensis türlerinin Powdery Mildew diye bir hastalığa çok açık oldukları yazıyor. Sanırım bu bizim külleme dediğimiz problem. Mücadele için tavsiyenizi almak istedim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
Sizce petunyalarımı budasam baharda yeniden sürermi ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
agaclar.net
|
Eğer dışarıda uygun ısı ve nem koşullarında kalırsa neden olmasın. Örneğn İzmir' de bunu asla sağlayamazsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Zeytin ve narınız henüz budanacak formda değiller. Bırakın biraz gelişip dallasınlar, güçlensinler. Fidanlar büyürken başka ağaçların taç izdüşümü altında kalırsa ışık eksikliğinden zayıf kalır, gelişmez. Şu mevsimde bir gübre atmayın. Kış sonu organik gübre (kompost) verin. Bir miktar kompoze gübre de verebilirsiniz. Ağaçlarınıza yapraklarını döktükten sonra bir bakırlı ilaç uygulaması yapabilirsiniz. Bu mantari ve bakteriyel hastalıklara karşı önlem de olacaktır. Ayva erik ve incirin budamaya ihtiyacı varsa yaparsınız, obur dalları, dip sürgünleri temizleyin. Zayıf ve kuru dalları, sıkışık ve çok dar açı ile ilerleyenleri temizleyin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
agaclar.net
|
Öncelikle bitkinin güzel havalanmasını sağlayın. Nem, gölge, yetersiz havalandırma ve asitli topraklar hastalığı şiddetlendirir. Bu ortamda yetişmeye de klematis bayılır. Aşırı yağışlı ve ılık havalarda da hastalık artar. Mücadelesi zor değil, kimyasal olarak ruhsatlı pekçok ilaç mevcut onlardan birini kullanabilirsiniz. Ev ilaçlarını denemek isterseniz http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm başlığında bilgi bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
agaclar.net
|
Petunyalar tek yıllık bitkilerdir. Nadiren aynı köken ertesi seneye kalır. Ama budamanız uzun süre ve bol çiçeklenmesini sağlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2011
|
Merhabalar Mine hanım; Bu siteye üye olmadan öncede başka konularda netteki araştırmalarımda hep isminize rastladım ve bir bilene sormanın en doğrusu olduğunu düşündüğüm için şimdi burdayım. Umarım yanlış yerde sormuyorumdur sorumu ? Biz Ankara Eryamanda bir sitede oturuyoruz 15 20 yıllık bir site burası ve zamanında peyzaj için bir çok yere süs eriği ekilmiş. Yalnız geçen hafta içinde köklerinin ağ gibi dolandığını ve kanalizasyonu tıkadığı gerekçesiyle 2 adet yetişmiş süs eriğini kestiler ve bu gerekçe doğrultusunda da diğerlerini de kesmeyi düşünüyorlar.Nette böyle bir bilgiye rastlayamadım ben.. Gerçekten böyle bir tehlike arz eder mi bu ağaçlar ( ki Ankara nın pek çok yerinde kullanılır bu ağaç bilirsiniz ) ve ne yapmak gerekir yerine önerebileceğiniz başka çözüm yolları varmı ( mesela çam ağacı ekilmesi önerisi gelmiş diğer sakinlerden ) ne önerirsiniz ? Ağaçların göz göre göre kesilmesine hiç gönlümüz el vermiyor.. Şimdiden çok teşekkür ederim verebileceğiniz bilgiler için.. Kolaylıklar iyi akşamlar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|