View Single Post
Eski 20-09-2011, 00:14   #698
Maliyeci-38
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Saksı harcını kaliteli bir kompostu tınlı bahçe toprağı ile karıştırarak hazırlarsınız. Hurmanız için karışıma kum da koyabilirsiniz. Karışıma leonardit ve zeolit de katabilirsiniz. İzmir de olsaydınız önümüzdeki sonunda tarım fuarı var, ben orada size kendi hazırladğımdan bir miktar verebilirdim.

Kurtlanma eğer kullandığınız toprakta veya torfta zararlıların yumurtaları, larvaları ya da kendisi varsa söz konusu olur. Torf ve toprağı karıştırdığınız için olmaz.
Sayın Mine Hanım yardımınız için çok teşekkür ederim. Hurmalarım ve limonum 5 senedir bahçemizin toprağına dikiliydi. Toprak kumlu ve çakıllı yapıda bunun için verimi düşük olduğu kanısındaydım. Bu yüzden iyi olur zannederek hepsini topraktan arındırarak torfa dikmiştim. Ama bundan sonra aynı hatayı yapacağımı sanmıyorum. Saksı harcını mutlaka yapacağım ya da en azından yapmaya çalışacağım çünkü uzun zamandır verimli toprak arayışındaydım . Kompostu yeni yeni öğrendim ancak tınlı bahçe toprağını tam bilmiyorum normal bahçe toprağı da olabilir mi ?leonardit ile zeoliti de bilmiyordum ama elimde perlit var acaba perlit bu ikisinin yerini tutar mı ? Keşke İzmir de olsaydım Kayseri de fuarlara ve çiçek seralarına rastlayamadım çiçek satan esnaflara gübre sorarken güvercin gübresini çatılardan temin edebileceğimi söylediler güvercin gübresi de tüm bitkilerimde kurtlanma yaptı, özenle büyüttüğüm ananasım öldü bu yüzden çok kötü günler geçirdim yani Kayseri de rahatlıkla bilgi edinebileceğim bir yer yok. İyi ki sitenizle tanışmış ve foruma üye olmuşum sizlere tekrar teşekkür ederim Saygılarımla...

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Başa Dön