Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ydc
Mine hanım merhaba ben aranıza yeni katıldım.Temmuz ayında diktiğim ahşap saksıların içinde hederalarım var.Bunlar yavaş yavaş kurumaya başladılar toprak üst kısmında bir zararlı görünmüyor. Altında da olduğunu sanmıyorum ama önce gövdesi canlılığını kaybetti sonra yapraklar pörsüyüp buruşmaya başladı.Yan saksılarda elwoodii var onların kökünde önce karınca ilaçladıktan sonra üst kısımda unlu bite benzer zararlıılar olmaya başladı.İlaçlayınca onlardanda kurtuldum ama şimdi hederalarımda sorun var Neyapmalıyım yerlerine yenilerini dikicem ama acaba topraklarda mı bir sorun var diye düşünüyorum saksılarımda büyük hepsinin toprağını değiştirmem çok zor olacak neyapmalıyım toprağa huwasan kullansam yeterli olurmu
|
Sebebin ne olduğunu tam anlayamadan çözüm önermek güç oluyor. Gövde canlılığını kaybettiyse muhtemelen kök boğazı veya kök çürüklüğü ile karşı karşıya olabiliriz. Canlılıklarını kaybetmeyip tamamen ölmedilerse topraktan 5-10 cm yukarıdan kesip bekleyin. Ahşap saksınızda drenaj deliği var diye düşünüyorum. Yoksa hemen açın.
Öldülerse söküp atın toprağı Huwasan' la muamele edebilirsiniz, elinizde mevcut sanıyorum. Ertesi gün de Stubble aid gibi toprak uygulamalarına özel bir aktivatör mikrobiyal ile muamele edin. Yeni dikimlerinizi onsan sonra yapın.