View Single Post
Eski 28-09-2011, 15:21   #704
Süleyman Koçak
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Exclamation Daha Gösterişli Salon Bitkileri İçin ???

Merhabalar Mine Hanım.
Çiçekçiden aldığımız hemen her tür bitki (özellikle benjamin, margarita v.b. yeşil yapraklı olanlar) çiçekçide iken çok gösterişli ve iri yapraklara sahip iken, evimize aldığımızda-bütün ihtiyaçlarını karşılamamıza rağmen- aynı gösterişli ve iri yaprakları çıkarmıyorlar. Öncekilere göre daha küçük ve cılız yapraklar görüyoruz. Örneğin difenbahyam bana geldiğindeki yaprakları ile sonradan çıkarmış olduğu yaprakların büyüklüğü arasında iki kat fark var. Bu birçok bitki severin de ortak derdidir kanaatimce. Yeşil yapraklı bitkiler için suyla karıştırılıp toprağa verilen bitki besinlerinden de kullandım. Sonuç pek değişmedi.
Biz de iri ve parlak yapraklı, gösterişli bitkiler yetiştirmek istiyoruz. Ama kimyasal formüller yerine daha ev işi çözümler bekliyoruz.
Bir sorum da şu: Difenbahyam iyice büyüdü. Bulunduğumuz mevsim itibarı ile gövdeden kesip köklendirme yapmam uygun olur mu? Olursa ne önerirsiniz?
Son olarak; orman altı ibreli yaprak çürüntüleri ile biraz perlit ve yanmış koyun gübresinden oluşan saksı harcımı bitkilere uyguladım. İlk sulamamda drenaj suyu demli çay renginde kahverengi kırmızı olarak aktı. Bu durum normal mi?
Selamlar...

Eklenen Resimler

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Başa Dön