View Single Post
Eski 18-09-2011, 15:37   #692
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maliyeci-38 Mesajı Göster
Merhaba Mine Hanım. Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim. Torfu toprakla karıştırılmış odun çürüğü zannederdim ancak verdiğiniz bilgi beni aydınlattı. Tabi torfun büyük pazar payı olduğu bir gerçek. Ne yazık ki elimdeki bahçe toprağına dikili bütün bitkilerimi (köklerini topraktan suyla arındırarak) saksı açarken torfa geçirdim bunun için çok pişmanım ama bitkilerimi daha fazla örselememek için ki annemin kanaati de bu geri normal toprağa geçiremedim çok üzgünüm. Bu konuda forumda uygun başlık altında bildirdiğiniz görüşleri araştırıp okuma imkanım olmadı bu yüzden bu başlık altında sorduğum için lütfen kusura bakmayın. Bitkilerim için endişemi mazur görün. Şimdi bitkilerime azot potasyum magnezyum içeren sıvı besin verdim sonra ise siyah boncuk gibi olan organik gübreden her birine bir çorba kaşığı verdim. Sayın Mine Hanım şimdiden sonra bana ne önerirsiniz yardımınıza çok ihtiyacım var. Teşekkürler...
Bitkilerinizin hepsi saksıda mı şimdi? Saksıdalarsa kış sonu saksı değiştitin ve onları yeni hazırlayacağanız saksı harcına dikin ama bu arada kökleri torftan temizlemeyin. Olduğu gibi dikim yapın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön