![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Hatta burada şöyle bir not daha vardı: Ne kadar bol güneş, o kadar bol acı biber, diye... Şimdi aradım ama o cümleyi bulamadım. Yani adamlar bol güneş ve sıcağın biber için vazgeçilmez olduğunu iddia ediyorlar. Neye göre, hangi coğrafyaya göre, hangi rakam aralığı..... söylediğiniz gibi bunlar havada kalan ifadeler...Ama o sitedeki en yetkili birilerinin bu yazıları okuduğuna eminim... Çünkü bol bol isimleri geçiyor, bunu onlar da biliyor olmalı ![]() Bhut işine bu yıl ciddi olarak eğildiğimde baktım ki sıcak nedeniyle çiçek dökebileceği yazılıyor. Saksıları balkonun en kuytu köşesine aldım, dışını aliminyum folyo ile sardım, falan filan... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
|
Şimdi hocam adamların her dediği bizim buralarda tutmuyor, Bizim çocuklar sert, bu çeşitler kibar, bu sebepten verimlide değiller. Deneye deneye öğreniyoruz. Benim kısmen daha serin yerde olanın başında şu an için 5 adet meyve var. Fazla sıcaklık konusunda baya bir kafa yorup yazdık, şimdi yeni konular, denemeler, budama ve verim artışı ilgili araştırmalar yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2016
|
Soldaki işyerinde biriktirip yanmaya bıraktığım çay posası, (bunu yanmışıda var.) Sağdaki çuvalda ise Arkadaşımın üretiği solucan gübresi. Alt resimlerde ise değişik tarihlerde ,farklı yerlerden budama denemesi yaptığım Gönüllüler Kış budaması yapılıp evde bakılacak olanlara daha zaman var. Ayrıca önümüzdeki sezona nasipse 9 çeşit tohum ekmeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Alıntı:
Bunu açık seçik yazsınlar da biz de ona göre biberden umudu keselim ya da dört elle sarılalım. Olmadı son çare en uygun hava koşulları neredeyse oraya taşınalım ![]() Ben de erkanbey'in söylediklerine katılıyorum. Eğer erken ekimde başarılı olabilirsek havalar iyice yanmadan ürün alabiliriz, denemeye değer ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|