View Single Post
Eski 28-09-2016, 21:25   #611
Erdal Hoca
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sapin neresini isirdiniz? Capsaicin (bibere aciligini veren madde), plasenta (sapa yapisik bulunan beyaz etli kisim) ve ondan biberin ucuna dogru uzanan beyaz damarda yer aliyor. Tohumlarda capsaicin bulunmaz.

Beyaz etten kocaman bir isirik almazsaniz, ne kadar aci oldugunu anlamaniz zor. Bunu yapacaksaniz, yaninizda bol miktarda ekmek ici bulundurun.
Sayın birnefestoprak, tam da yukarıda tarif ettiğiniz "sapa yapışık bulunan beyaz etli kısım " dan ısırdım.. Zaten sonraki günlerde tamamını da yedim; ama inanın bana acı gibi gelmedi. Yavan, ham bir tadı vardı.

Ama erkanbeyin gönderdiği ( tohumu ebaydan alınan ) türü kesin olarak bilinmeyen biberle morugadan birer taneyi bütün olarak yiyemedim. Gerçekten beni mutlu edecek kadar acıydı

Zaten bu yıl aldığım bhut fidelerinden hiçbir ürün elde edemedim. Fideler yüzlerce çiçek açtı. Çiçekler meyveye dönmeden döküldü. Ağustos sonunda getirttiğim fidelerin birinin üstünde gelen tek bir biberden başka biber görmedim... Ben de bu konuda yine yüzlerce mesaj okudum. O mesajlardaki önerileri uygulamaya çalıştım; ama nafile... O çiçeklerden bibere dönüşen olmadı. Kim bilir, belki de tohum hallerinde bir sıkıntı vardı... Bilemiyorum....

Düzenleyen Erdal Hoca : 28-09-2016 saat 23:00 Neden: Düzeltme
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön