View Single Post
Eski 07-10-2016, 21:34   #629
Erdal Hoca
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster
Şimdi hocam adamların her dediği bizim buralarda tutmuyor, Bizim çocuklar sert, bu çeşitler kibar, bu sebepten verimlide değiller. Deneye deneye öğreniyoruz. Benim kısmen daha serin yerde olanın başında şu an için 5 adet meyve var. Fazla sıcaklık konusunda baya bir kafa yorup yazdık, şimdi yeni konular, denemeler, budama ve verim artışı ilgili araştırmalar yapıyorum.
Tohumu satın aldığımız, zor çimlendirdiğimiz, çimlendirebilsek bile çiçek dökmelerine engel olamadığımız o tohumları satan arkadaşlara seslenelim : YAZIN EN SICAK NOKTADA GÜNEŞİN ALTINDA YETİŞTİRİN diyorsunuz. Ama bu güneş ve sıcak nerede? Erzurumdaki güneş ve sıcak mı, Tekirdağdaki mi, Antalya-Mersin-Muğla mı yoksa Samsun-Ordu-Trabzon mu?

Bunu açık seçik yazsınlar da biz de ona göre biberden umudu keselim ya da dört elle sarılalım. Olmadı son çare en uygun hava koşulları neredeyse oraya taşınalım

Ben de erkanbey'in söylediklerine katılıyorum. Eğer erken ekimde başarılı olabilirsek havalar iyice yanmadan ürün alabiliriz, denemeye değer

Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön