View Single Post
Eski 03-10-2016, 09:34   #614
Kumdereli
Ağaçsever

Kumdereli's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Sayın Kumdereli......................................... ..........
İklim değiştiremeyeceğime göre ürün almakta sıkıntı mı yaşarım sizce ?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Sayın Kumdereli, söylediklerinize inanıp rahatlamak istiyorum; ama şu an balkondaki 4 bhutttan hiçbirinde meyve olmaması, birinin yüzlerce çiçek açıp 0 ürünle sezonu kapatmak üzere olması, diğerlerinin de çiçek bile açmadan sapır sapır tomurcukları dökmesi sadece " iklimle-ortamla " ilgili olabilir mi bilemiyorum Eğer öyleyse ben bulunduğum yerde hiçbir özel tür biberden ürün alamam. Amerikadan, erkanbey sayesinde gelen carolina tohumlarımı dikmek için gün sayıyorum. İklim değiştiremeyeceğime göre ürün almakta sıkıntı mı yaşarım sizce ?
Her çeşit için konuşmuyorum Hocam ama maalesef gerçek bu. Benim elimde bulunan 9 tenekede dikili bu biberlerden, agustosun 15 ne kadar 1 meyve dahi alamadım ve yüzlerce çiçek döküldü.
Aynı biberin 1 tanesi dediğim gibi bana göre kısmen daha serin yeri olan arkaşıma götürdüm, daha dogrusu annesigile, oda hafta sonları gidip What Sapp tan foto gönderiyor bana.
sonuç ortada. Ben şüphede olduğum durumun deyenini yaptım, elle tutuldu, gözle görüldü.

Bakın bende fırçalardım,daha hiç fırçada toz emmaresi görmezdim,
Tembih etmiştim arkadaşıma, oda hafta bir gidince fırçalamış,
söyledigine göre fırçaladıgında minicik polen taneleri uçuşuyormuş.

Dikkatimi çeken fark, yukardaki çiçeği yakınlaştırırsanız . 5 'li Erkek organların ne kadar güçlü beyaz toz olduğunu görürsünüz. bence Fırçayada gerek yok.

Tabi ortamla alakalı bakteriyel bir durum olabilirmi? Olabilir...
Sormadıgımız yer kalmadı, kimi mantar dedi, kimi çok sulama dedi, kimi çok azot dedi, mutlaka stresdir dedi, kimi sinek dedi, kimi kedi.

Meğerse biber ben burada yanıyorum diyormuş, işte Deney! işte sonuç.
+35 C. den sonrası yok. Temmuz ağustosta 40 C. lerı görmedikmi.

Kanımca +sıcaklıktan olacak şikayetler, Genelde Mersin, urfa, mugla, antalya geliyor.

Bizim yapacağımız tek şey var, oda elimizdeki kısır kalmış ihtiyarları gecleştirp, kış geldimi serada-evde nerdeyse artık. gövde ve kök gelişimiyle vakit kaybetmeden baharda turfanda ürün almak.
Caroline reaper bölümüne bunu yazmışıtım. iyi günler.

http://www.agaclar.net/forum/balkon-...i/33577-20.htm

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön