View Single Post
Eski 06-10-2016, 21:56   #624
Erdal Hoca
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster
tam tersini önermiyor hocam , siz yanlış anlamışsınız. Tabi bu zamana kadar bende aynı.
Rakam vermiş mi? Yok.Güneşte-Sıcakta acı olur diyor okadar.(hangi cografyada, neye göre)
Evet meyve tutarsa acı oluyor, Tutarsa...
bizim buradaki çeşitlerde de, güneşi çok gören daha acı.
Hocam aslında Biz o yazıyı okuyarak tepesine vurduk, gözünü çıkardık.
Ayrıca Mersin, Antalya, Muğla tropik bir yerde değil. Çöle daha yakınız.
Ben denedim , aynı bakımla tek çiçek tutmamış biberlerimden birini nisbeten daha serin yere götürüp meyve aldım.
Ben inat ediyorum, Bence bu sitede acı biber için bol sıcak ve bol güneş olması gerektiği söyleniyor.YAZIN EN SICAK NOKTADA GÜNEŞİN ALTINDA YETİŞTİRİN diyor adamlar ...

Hatta burada şöyle bir not daha vardı: Ne kadar bol güneş, o kadar bol acı biber, diye... Şimdi aradım ama o cümleyi bulamadım. Yani adamlar bol güneş ve sıcağın biber için vazgeçilmez olduğunu iddia ediyorlar. Neye göre, hangi coğrafyaya göre, hangi rakam aralığı..... söylediğiniz gibi bunlar havada kalan ifadeler...Ama o sitedeki en yetkili birilerinin bu yazıları okuduğuna eminim... Çünkü bol bol isimleri geçiyor, bunu onlar da biliyor olmalı

Bhut işine bu yıl ciddi olarak eğildiğimde baktım ki sıcak nedeniyle çiçek dökebileceği yazılıyor. Saksıları balkonun en kuytu köşesine aldım, dışını aliminyum folyo ile sardım, falan filan... Ama bunların hiçbiri çözüm olmadı. Zaten ilginç olan bir şey de şu: Bu tarz biberlerin tohumlarında mı bir sıkıntı var acaba? Çünkü alıp da şöyle doya doya rahatça ürün alan neden yok... Hadi bizim buralar çok sıcak.. peki bu tohumlar için ideal bir iklim-sıcaklık hiç mi yok bu memlekette... Herkes zorlanıyor. Gerçi bu zorluklar bizi bu forumda bir araya getiriyor. Sonuçta faydalı bir mücadele sürdürüyoruz ...

Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön