Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca
Sayın Kumdereli, biberlerin çiçek dökmesine ( deyim yerindeyse ) ben bir yaz tatilimi verdim.  Bazı günlerde onlarca mesaj, yazı okudum. Anlamadığım şeylerden biri de şu: Bu forumda bu derdin çaresi nasıl bulunamadı  Çünkü birçok üyenin ortak derdi biber konusunda, bu.
Çiçek dökme konusunda " Aman dikkat, saksının dolayısıyla toprağın fazla ısınması, biberin aşırı sıcağa maruz kalması bitkiyi strese sokar ve çiçek dökülmesine yol açar." tarzında çok uyarı var. Siz de benzer şeyler söylüyorsunuz. Ancak, bu forumdaki birçok kişinin ( benim de ) yakından tanıdığımız bir firma tam tersini öneriyor. Acı biber tohumu satışıyla ilgili tanıtım sayfalarından aldığım ekran görüntüleri aşağıda... Biz, bitki aşırı sıcakta kalırsa çiçek döker diyoruz, onlar tam tersini öneriyor 
|
tam tersini önermiyor hocam , siz yanlış anlamışsınız. Tabi bu zamana kadar bende aynı.
Rakam vermiş mi? Yok.Güneşte-Sıcakta acı olur diyor okadar.(hangi cografyada, neye göre)
Evet meyve tutarsa acı oluyor, Tutarsa...
bizim buradaki çeşitlerde de, güneşi çok gören daha acı.
Hocam aslında Biz o yazıyı okuyarak tepesine vurduk, gözünü çıkardık.
Ayrıca Mersin, Antalya, Muğla tropik bir yerde değil. Çöle daha yakınız.
Ben denedim , aynı bakımla tek çiçek tutmamış biberlerimden birini nisbeten daha serin yere götürüp meyve aldım.