agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Plumeria (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5352.htm)

oxygene 03-10-2011 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SEHA (Mesaj 865409)
Sayın Oxygene çok güzel görünüyorlar..........Benimde 38 tane tohumdan yetişme ve 3 tane çelikten yetişme plumerialarım var... Tohumdan olanlar 5 aylık oldular ve şu an sağlıklı bir biçimde yetişiyorlar kış da geldi sayılır kış gelince ne yapacağığımı bilemiyorum.... Umarım hep birlikte çiçeklenmiş olarakta görürüz.Sizin plumerialar yaklaşık olarak kaç aylık?

Yanlış hatırlamiyorsam Nisanda ekmiştim. Bağzılarını geçen yıl ekmiştim. Fakat bu yıl ektiklerim geçen yıl ekilenlerin boylarını ve kalınlıklarını geçti. Geçen yıl acemilikten olsa gerek bağzı hatalar ve yanlış uygulamalar yapmıştım bir de kırmızı örümcekler ciddi şekilde zarar verdi bitkilere. Bağzılarını da kaybetmiştim. Bu yıl çok şükür kayıp hiç yok ve hepsi çok sağlıklı şimdilik.

Kış süresince Plumerialarınızı unutun, ben öyle yapmıştım. Evimin çatısına aldım boş bir odaya ve bahar başında da uyanmaya başladılar ve kısa bir sürede yeşillendiler.

drhegeli 03-10-2011 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 865770)
...Evimin çatısına aldım boş bir odaya...

Odayı ısıttınız mı ? Veya başka bir deyişle, odanın ısısı ne idi?

oxygene 03-10-2011 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 865774)
Odayı ısıttınız mı ? Veya başka bir deyişle, odanın ısısı ne idi?

Hayır ısıtmadım. Dışarıdan 3-5 C derece daha sıcak bir ortam. Kendi hallerinde bıraktım. Zaten havalar biraz daha soğuduğu zaman bitkilerin üzerindeki tüm yapraklar dökülecektir. Bağzı türlerde yaprak dökülmediği söyleniyor henüz böyle bir plumeriam olmadı. Yaprakları dökülünce epey moralim bozulmuştu daha fazla üzülmemek için görmemeye özen gösterdim :)

Orkun Kırcı 03-10-2011 14:35

1 Eklenti(ler)
Bebeklerin bugünkü durumları. Tekli olanlar siparişle gelenlerden, çift olan bardak ise sayın drhegeli'nin hediyesi olan butterfly çifti :D. İnşallah büyüdüklerini de görürüz. Kışın diatomitte olan bu bebekleri ne yapmam konusunda bilgi verin lütfen.

gulşen 03-10-2011 15:59

maşallah orkun bey inşallah kışı sorunsuz atlatır bebekleriniz :)
benim tohumlardan 5 tanesini maalesef kaybettim geri kalan 4 tanesine baktığımda koyduğum gibi duruyodu, toprakta olan kısımları sertti sadece, tekrar toprağa ektim acaba çimlenme şansı varmı?

Orkun Kırcı 03-10-2011 16:54

Çürüme olmamışsa şans vardır herhalde. Bende daha önce deneyim yaşamadığım için kesin birşey diyemiycem. İnşallah çimlenirler.

bıcırık 03-10-2011 17:00

maşallah çok güzeller çok...heyecan verici bir bekleyiş...sevgilerimle...

SEHA 03-10-2011 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 865770)
Yanlış hatırlamiyorsam Nisanda ekmiştim. Bağzılarını geçen yıl ekmiştim. Fakat bu yıl ektiklerim geçen yıl ekilenlerin boylarını ve kalınlıklarını geçti. Geçen yıl acemilikten olsa gerek bağzı hatalar ve yanlış uygulamalar yapmıştım bir de kırmızı örümcekler ciddi şekilde zarar verdi bitkilere. Bağzılarını da kaybetmiştim. Bu yıl çok şükür kayıp hiç yok ve hepsi çok sağlıklı şimdilik.

Kış süresince Plumerialarınızı unutun, ben öyle yapmıştım. Evimin çatısına aldım boş bir odaya ve bahar başında da uyanmaya başladılar ve kısa bir sürede yeşillendiler.

Sayın oxygene evinizin çatısı güneş görüyormuydu, yani kışın plumerialar güneş görmek zorunda mı yoksa normal güneş görmeyen bir yerde kışı geçirebilirler mi?
Bu arada sizinle aynı anda ekim yapmışız, bende 6 nisan da ekimini yapmıştım plumerialarımı,kış geldi ve çok korkuyorum iyşallah fire vermeden atlatabiliriz kışı şuan sağlıklı bir biçimde gelişmleri sürüyor.

acemifüsun 03-10-2011 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 865842)
Bebeklerin bugünkü durumları. Tekli olanlar siparişle gelenlerden, çift olan bardak ise sayın drhegeli'nin hediyesi olan butterfly çifti :D. İnşallah büyüdüklerini de görürüz. Kışın diatomitte olan bu bebekleri ne yapmam konusunda bilgi verin lütfen.

Bebeler dizilmiş Orkun, ellerine sağlık:)
Diatomit denemem hiç yok, bu konuda deneyimli arkadaşlar yol gösterirler. Ben bebeleri şaşırtma zamanı gelince sihirli toprak, orkide torfu, ponza taşı karışımına geçirmeyi düşünüyorum. Torf, perlit az vermikulit karışımlı, çimlendirme toprağında durmalarından çok tedirginim. Zaten, artık çok kontrollu sulamaya çalışıyorum. Bebeler neredeyse günün yarısını güneş görerek geçiriyorlar.

acemifüsun 03-10-2011 21:51

1 Eklenti(ler)
Dizi dizi inciyiz,
Güzellikte birinciyiz,
Eğer bizi sorarsanız,
Plumeria bebekleriyiz:)

oxygene 04-10-2011 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SEHA (Mesaj 865927)
Sayın oxygene evinizin çatısı güneş görüyormuydu, yani kışın plumerialar güneş görmek zorunda mı yoksa normal güneş görmeyen bir yerde kışı geçirebilirler mi?
Bu arada sizinle aynı anda ekim yapmışız, bende 6 nisan da ekimini yapmıştım plumerialarımı,kış geldi ve çok korkuyorum iyşallah fire vermeden atlatabiliriz kışı şuan sağlıklı bir biçimde gelişmleri sürüyor.

Kışın güneş çok önemli değil. Benim bitkilerimi koyduğum yer akşam üzeri 1-2 saat anca güneş görüyordu. Bence ona da gerek yok çünki kışın sadece bir odun parçası olarak kalıyorlar.

tturt 04-10-2011 12:49

1 Eklenti(ler)
Yurtdışından sipariş verdiğim çelikler geldi. İkisinin sanki alt kısımlarının suyu çekilmiş gibi geldi. Şansımızı deneyeceğiz. Hafta sonuna kadar bu şekilde bekleyecekler. Hafta sonu Sapancadan çelikler için hazırlayacağım harçları getireceğim. İki köklendirme hormonum var iki iki bu hormanlara batırıp hazırlayacağım harcın içine 10 cm kadar derinlikte (gelen çeliklerin açıklamasında önerilen) dikeceğim. Çeliklerin boyları 25 cm.

Sizlerin tohumdan yetiştirdikleriniz harika görünüyor. Ben de 3 sene önce tohumdan yetiştirmeye başladım çok fazla da tohumdan büyüttüm sonra eşe dosta dağıttım. Çok olunca saklama durumumda musait olmayınca dağıttım. Şimdi elimde tohumdan yetişen 4 plumeria var. Bunun dışında daha önce Sayın Mutlu Kutlu'dan edindiğim bir plumeria var.

Şimdi de çelik deneyimi hayırlısı bakalım. İstanbul şartlarında umarım iç ortamda bu çelikleri köklendirmeyi başarırım.

Eklenti 249493

acemifüsun 04-10-2011 19:49

Kolay gelsin sayın tturt, inşallah firesiz hepsi köklenir:)

acemifüsun 06-10-2011 16:56

Arkadaşlar çimlenen Plumeria tohumlarım arasında Solytoptim etiketi olan 2 yavru var. Çiçeği nasıl merak ediyorum?:)

gulşen 06-10-2011 17:44

1 Eklenti(ler)
plumeriamın bir tanesi yaklaşık 1 aydır tomurcukta ama maalesef daha açamadı burda gündüz sıcaklığı 26 larda ama geceleri 13 14 lere kadar düştü bende içeri aldım merak ettiğim acaba içerde de tomurcukların çiçeğe dönmesi mümkünmü? yalnız şu an yeteri kadar güneş göremiyor sadece aydınlık bir alan bulunduğu yer

oxygene 07-10-2011 11:05

Benim Plumerialarıma nazar değdi sanırım. İçeri aldım ve kırmızı örümcekler saldırıya geçti... İnanılmaz bir hızla yayılmaya başladılar ben de bu gün tekrar balkona aldım. Bir müddet daha orda durmaları gerekecek sanırım. İlaç da kullanmak istemiyorum arasıra yapraklarını ellerimle seviyorum :)

acemifüsun 07-10-2011 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 867123)
Benim Plumerialarıma nazar değdi sanırım. İçeri aldım ve kırmızı örümcekler saldırıya geçti... İnanılmaz bir hızla yayılmaya başladılar ben de bu gün tekrar balkona aldım. Bir müddet daha orda durmaları gerekecek sanırım. İlaç da kullanmak istemiyorum arasıra yapraklarını ellerimle seviyorum :)

Topraklarına fazla su gelmiyecek şekilde sık sık yapraklarının alt ve üstlerini hortumla su püskürtüp, yıkasanız, faydası olur eminim:)

oxygene 07-10-2011 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 867153)
Topraklarına fazla su gelmiyecek şekilde sık sık yapraklarının alt ve üstlerini hortumla su püskürtüp, yıkasanız, faydası olur eminim:)

Evde olduğum zamanlarda 2-3 saatte bir sprey şeklinde yapraklarını ıslatıyorum. İçeri aldığım için yaprakları ıslatamamıştım ondan olsa gerek hemen kırmızı örümcekler sardı bitkileri :(

acemifüsun 07-10-2011 12:57

Tazzikli su ile belki netice alırsınız:)

bıcırık 07-10-2011 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 866018)
Dizi dizi inciyiz,
Güzellikte birinciyiz,
Eğer bizi sorarsanız,
Plumeria bebekleriyiz:)

Maşallah sıra sıra dizilmişler...Darısı başımıza...:D Ellerinize sağlık...Çiçeklerinide görün inşaallah...sevgilerimle...

acemifüsun 07-10-2011 15:39

Teşekkür ederim sevgili bıcırık, darısı sizlerin başına:) Tohumları çimlendirebilme oranım o/o 50'de kaldı. İlk bölüm ektiklerimde 1 tek fire verdim , fakat 2. bölüm ektiklerimde yatılı misafirim gelince havalandırmalarında ve nemlendirmelerinde yanlışlık yaptım, çok başarısız oldum. Sevgiler.

loveflower 09-10-2011 14:14

Plumeria! Çok istiyordum yetiştirmeyi, başlığın takipçisiyim, emek verdiniz hepiniz, heyecanlı bekleyişlerinizi okudum, sizin gibi heyecan yaptım ben de.Sanki biraz nazlı tohumlar. Hepinizi kutluyorum.Maşallah! Kışı bekleyip baharda ekince başarı oranı daha mı yüksek acaba.

acemifüsun 09-10-2011 16:25

Sevgili loveflower toprağın nemine dikkat etmek gerekiyor, teşekkürler:) 25derece ve üstü sabit sıcaklık istiyor. İstanbulda ev şartlarında(Kalorifer peteği üstünde), ya da ısıtmalı sistemle çimlendirilebilir herhalde. Böyle bir sistem yoksa bence en güvenlisi, Haziranda sıcaklıklar uygun olunca tohumları riske atmamak:)

gülenmelek 09-10-2011 19:14

Ben perlitte denedim ve 2 de 2 başarı sağladım. Ankara da havalar serinledi bayağı ama kaloriferler 2 gündür yanıyor sadece. 9-10 tane tohumum vardı. Kaybederim korkusuyla hepsini ekemedim. Tek tek perlitte deniyorum. Kısa sürede çimleniyorlar. ;)

tturt 11-10-2011 13:01

1 Eklenti(ler)
Gelen çelikleri saksıya aldım. Kırmızı renkli olanın gövdesinde ciddi yumuşama vardı. Sanırım şansı çok az. Diğerlerini köklendirmeyi başarabilecekmiyim meraktayım.

Eklenti 250738

sevgim09 11-10-2011 13:30

plumeriam geçen sene omzuma kadar büyüdü. bana 4 yıl önce çelik olarak geldi . geçen sene mis gibi açtı ama her yıl örümcek oluyor bu sene örümcek onu mahvetti hiç açmadı. çok üzgünüm ne yapmalıyım .

Hülya 14-10-2011 10:53

Aşağıdaki linkte plumeria için gübre satışı var.Bilginize arkadaşlar.

Plumeria-Dünger - Alles für die Anzucht, Dünger

ayhat 14-10-2011 11:05

BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı
Seni beklediğim kadar.

Geçti, istemem gelmeni
Yokluğunda buldum seni.
Bırak vehmimde gölgeni
Gelme, artık neye yarar? ..

Necip Fazıl Kısakürek

Ben bu şiiri 4 senedir gözünün içine baktığım Plumeriama hediye ediyorum, ama yine de ikinci mısrasını daha demiyorum, sabrım bu senede bir işe yaramadı, neyse ölme de, en azından açacağın için umudum olsun.

loveflower 14-10-2011 17:27

Sevgili acemifüsun teşekkür ederim, bir kaçını kaloriferin üzerinde deneyip geri kalanını dediğiniz gibi riske atmayıp Nisan ayını bekleyeceğim.

Sevgili tturt, filizlerini görmeniz dileğiyle, güzel ve sağlıklı gözüküyor çelikler.

drhegeli 16-10-2011 13:36

Sevgili plumeriaseverler,

Tayland'tan beklediğim çelikler nihayet geldi. Biraz cılızlar ama hepsi sağlam ve yumşama yok. İsteyen olursa paylaşmaya hazırım...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025