![]() |
1 Eklenti(ler)
İşte son durumumuz. sağ kolda 2, sol kolda 1 sürgün var. Ayrıca sağ kolda 2 tanede yeni patlayan göz var. Böyle olacağını bilseydim geçen yıldan keserdim uçlarını :)
|
Bu bitkiyi nereden temin edebilirim acaba?
|
Sayın pajero bu linkte satışını mutlu bey yapıyor fiyatı bence oldukca uygun .
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/28330.htm |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Plumeria dostları
Tohumdan yetiştirdiğim bitkilerimden bir tanesi çiçek açmak üzere. Renginin ne olacağını çok merak ediyorum... Zafer İLKEN |
zafer bey bizde sizinle birlikte merak içinde bekliyoruz :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim , iki fidanı
Eklenti 333557 saksıdan bahçeye aktardım. Gelişimi nasıl olacak, ne renk açacak merakla bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Benim plumeria'nın son hali
|
havanın ısınmasıyla bahçeye çıkardığım plumeriadak çiçek oluşumunu annem geçmiş çiçek sapı güç harcamasın diye kesip atmış, görünce çok üzüldüm bayağı büyüdü ama bir daha da maalesef çiçek sapı vermedi.Birde benim bitkimin alt kısmı üzt kısıma göre daha ince.
|
2 Eklenti(ler)
plumeria nın son hali, benim hala umudum var, 5 sene bekledim, ölmez sağ kalırsa ömür boyu bekleyeceğim :)
|
2 Eklenti(ler)
Tesadüfen benim de bir çeliğim oldu..
Diktim ama gövdesindeki yara beni rahatsız ediyor.. Eklenti 334465 Diktikten sonra düşen çiçeği.. Eklenti 334464 |
Çiçek rengi çok güzel, bütün bitkilerde renk geçişi desenlerine bayılıyorum.
Ben olsan yaralı yerden keser 2 çelik yapardım bitkiyi. ;) |
Aslında, niyetim ikiye bölüp paylaşmaktı.. Teklif ettiğim arkadaşımızda varmış, istemedi..
Diktim artık :p |
Alıntı:
Böyle tesadüfler mucize gibi bir şey. Gövde oldukça kalınlaşmış... kaç yaşıda acaba. Sn.sakdag'nın önerisi çok güzel. Böylece sarı renk çiçekli iki bitkiniz olur. Kolay gelsin. |
Bitki oldukça uzundu, sizin boyunuz kadar vardı Sn. Tura..
Zaten koklamak için dalı eğince kırıldı.. Şanssızlık işte :p |
Yaralı bölgenin arka tarafı ne durumda bilemiyorum ama görünen yüzde; bir süre sonra yukarıya su ve besin taşınmasında sıkıntı olacağı izlenimi uyandırıyor.
(bölerek, bu çiçekten olmayan arkadaşlarınıza teklif edebilirsiniz böylece. :)) |
ben teklif edeyim bari plumeria yaya talibim diye hani bitkiden paylaşmak isteyen olur diye :)
|
Benim arka bahçedeki Plumeria' nın dallarını kediler oyun oynarken çıtır çıtır kırıyorlar. Daha geçen hafta 'Y' şeklindeki dallardan birini aşağı indirdiler. Yetişmek, engel olmak da mümkün olamıyor ki.
Aynı şekilde, ön bahçede bulunan Plumeria dalı ise dün bina boya işlemlerine yardımcı olmak için gelen bir çalışanın dikkatsiz ve umursamaz çalışma şekli yüzünden kırıldı. Özetle, burada Plumeria ibadullah gibi ama ne yazık ki ihtiyacım olmadığından ve çürüyerek toprağa dönmesi için doğaya bırakıyorum bu dalları. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Plumeria'lar tohumdan henüz bir yaşına gelmediler,gelişmeleri iyi kışın soğuktan koruyabilirsek,çiçeklerinide inşallah görürüz.
|
3 Eklenti(ler)
Değerli dostlar,
Benim Plumeria'lardan son görüntüler ekte. Hergün açtı mı diye tomurcukluya baka baka bir hal oldum; ancak sonbahara girdik, havalar soğumaya başladı, ne yapıp edip (gerekirse geceleri üstüne naylon kapatıp) bu çiçekleri açtıracağım ! Sevgilerimle... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Plumeria dostları
İlk çiçeğim nihayet açtı (Ortası sarı, sonrası beyaz, kenarları pembe) Sevgiyle Zafer İLKEN |
Plumerialar Acarken
3 Eklenti(ler)
]Yaz başında çelik olarak aldığım PLAYALARE türü plumeria açıyor.
Eklenti 338557 Veee açtı: Eklenti 339188 Eklenti 339189 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Rengi şeftali gibi. |
Sayın Tura,
Merak etmeyin sizi 6 sene bekletmeyeceğim. |
Alıntı:
|
İskenderunda açık arazide, bahçelerde, petrol önlerinde vs bu bitki yetiştiriliyor. Köklenmesi biraz zor, ama kokusu mükemmel! Sanırım bitkiden dal kesildikten sonra yapraklar dökülünceye kadar bekletilmesi, sonra dikilmesi gerekiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar
Plumerialarımda son durum (Pembe olanın rengi gerçekte daha koyu, ama ışık nedeniyle böyle çıktı !) Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Aynı dalda üç farklı renk, olgunlukları aynı.
Eklenti 341235 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025