![]() |
plumeria tohum paylaşımı yapılırsa lütfen benide unutmayın. şimdiden teşekkürler.........
|
Alıntı:
bu talebinizi bu alanda dile getirirseniz paylaşım yapılacağı zaman sizi unutmayacaklarını sanıyorum. |
sn. kelebek çalısı teşekkürederim saygılar.......
|
5 Eklenti(ler)
2011 sonbaharında edindiğim çeliklerden mutlu haberler var...
Eklenti 322564 Eklenti 322565 İki tanesi çiçek açmış... Bir tanesi de yolda...:D Eklenti 322567 Eklenti 322568 Eklenti 322566 |
2 Eklenti(ler)
4 yıldır beklediğim an..Aynı saksıda 6 tane plumerya, karışık tohum ekmiştim. (Kışın saksı ile birlikte kalorifer dairesine koydum ve hiç sulamadım. Mayısta dışarıya aldım. Bir gece yağmur yedi, sabah hemen toprağını değiştirdim ama....2 tanesi kökboğazından, 2 taneside tepeden çürüme yaptı. Hemen kesip, diatomitte köklendirdim, rahat köklendi. Şu anda içerde kırmızı örümcek...sürekli ilaçlama yaptım ama engelleyemedim. Bu içerde ve saksıda olacak bir çiçek değil bence)
kokusunu muhteşem, ısparta gülü gibi kokuyor...Hiç beklemiyordum böyle güzel bir kokuyu... |
Plumeria yetiştirmek cok zevkli yapraklarının canlılıgı ve görselligi muhteşem ;)
Ben kışın aldıgım celigi ara sıra suladım sanırım iyi bile geldi benimki ne zaman acacak merak ediyorum . Degişik renklerde olsa fena olmaz |
1 Eklenti(ler)
Yoldaki de geldi...
|
Alıntı:
Çiçeklenen Plumeriaları görmek çok keyifli. |
Yıllardır benim gibi çiçek bekleyip, çiçeğini göremeyenler için,
naylondan plumeria yapımı:D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
drhegeli Yoldaki de geldi...MAŞALLAH
Harika çok güzel biz bekliyoruz çiçek açmasını iki yaşında fakat henüz çiçek yok. |
Alıntı:
Arama yapılınca bulmak mümkün;) Saygılar. |
Bir soru.
Tohumdan yetişmiş bir Plumeria'dan çelik almış olsam... Çiçek açmasını hızlandırmış olur muyum? Yoksa jineop taktiği ile naylondan plumeria mı yapalım. |
Baş parmağınızın ucunu işaret parmağınızın ucuyla birleştirin.
Elinizdeki Plumeria kalınlığı bu ölçüde ise açmasını bekliyebilirsiniz. Doğa kandırılamaz:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlla canlısı... ne kaldı ki şurada bugün yarın açar. Azı gitti zamanın çoğu kaldı. Parmaklarımla kontrolünü akşam yapacağım. :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Tura fotoğraf eklersiniz tabii.. :)
Alıntı:
Örgüden yapılmışı basit.. Eklenti 323668 |
|
1 Eklenti(ler)
Canlısı daha güzel...:cool:
Eklenti 323673 |
4 Eklenti(ler)
Yurtdışından çelik olarak gelen plumerilar anlatıldığı gibi önceden bekletilerek kesim yerleri kurutulmuştu. Bu çeliklerin tutması ve yeni sürgün vermesi çok uzun zaman aldı.
Benim tecrübelerim ise 3-5 gün bekletilmeden budanır budanmaz üzerindeki beyaz sıvı daha akarken dikilen çeliklerin tutma oranı %100. Biliyorum bu durum yazılanların dışında. Bu durumu tekrar test etmek adına tohumdan yetişen bir plumeriayı budadım. Budama öncesi ve budama sonrası fotoğrafları paylaşıyorum. Alınan çeliklerin ve anaç plumeriada ki gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım. Eklenti 323869 Eklenti 323870 Eklenti 323871 Eklenti 323872 |
Sayın tturt plumerianız cok cansız duruyor bir hastalık varmış gibi kesmeden bir konturolünü yaptınızmı .
Sayın drhegeli acan celikler bizimle aldıklarınızmı bizde cicek oluşumu yok cicek beklesekmi bu yıl ;) üstelik hepsi farklı acmış maşşallah cok güzeller |
3 Eklenti(ler)
Benim bahçemde değil ama çok severek gezdiğim ve içinde kendimi kaybettiğim ve de bitkilerimin bir çoğunu aldığım yerde fotoğrafladığım bu harika çiçekleri sizlerle paylaşmamazlık edemezdim.
Eklenti 324455 Eklenti 324454 Eklenti 324456 |
1 Eklenti(ler)
eBay dan 3 çelik 3 adet de aşılı plumeria aldım.Aşılılar için endişem yok da çelikden üretim için kafama takılan bir şeyi soracağım.Köklenmesi için alttan bir kaba su koyarak nemlendirmek plumerialara fazla gelir mi? Çünkü havalar çok sıcak acaba yeterli nem olur mu? Yoksa fazla nemden çürür mü tereddütleri bana kafatyı yedirecek.Bir de gövdelerine su püskürtmek olumlu veya olumsuz etki yapar mı?
Eklenti 324646 |
Alıntı:
Toprak karışımınız gayet geçirgen görünüyor. Gölgeye de almışsınız. Tek ihtiyacınız sabır. |
Teşekkür ederim drhegeli. evet toprak karışımım çok geçirgen ve hızlı kuruyor. IBA da kullandım artık bekleyecez.İlginize teşekkür ederim,saygılar.
|
PLUMERIA larım tuttu sanırım. Gözlerden hayata uzanan yapraklar belirdi.
|
Yumurtanın hikmeti nedir sayın Hortulanus? Bizim buranın tabiri ile azıcık kocakarı ilacı gibi geldi bana.Kabuğunda kireç ve kalsiyum içinde protein var.Merak ettim bilmediğimiz bir gerekçesi mi var?
Bir de tohum çelik konusundaki fikrimi paylaşmak isterim.Birini yapınca diğeri olmaz diye bir şey yok.Ben hem çelik aldım hem de tohum yetiştiriyorum.Özel olarak açan tohumdan yetişme çiçekleri koruyup, sıradan olanlara özel türlerden aşı yapılabilir.Ama tohumdan çiçek görmek için 4 yıl gibi bir süre okudum forumda,hemen çeliğe ,aşılı fidana yöneldim.Bol çiçekli ve keyifli bitkiler diliyorum. |
sildim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025