![]() |
Alıntı:
Ben ortadaki o hareketin tomurcuk olduğunu düşünmek istiyorum :cool: Ustalar ne derler bilemem. |
2 Eklenti(ler)
Terasımdaki plumerialar...
Eklenti 305739 Daha önce black tip şüphesi ile ucunu kestiğim plumeria yandan sürgün veriyor. Öbür ucunda da siyahlaşma vardı, takip ediyordum... Ortasından yeni yapraklar çıkıyor (mavi daire içindeki). Kesilmekten kurtuldu...:D Eklenti 305740 |
Ne kadar çokmuş.. :eek:
|
2 Eklenti(ler)
Sayı çok ama bakalım çiçekleri (renk, koku) nasıl olacak...:confused:
Aşağıdaki Kıbrıs'tan geldi, "Fitne" (yerel adı)... Renginden emin olduğum tek plumeria... Eklenti 305771 Aşğıdakiler de tohumdan çimlendirdiklerim. İlginç olan, bir sıradaki tohumların hepsi çimlenirken diğer sıralarda tık yok. Işık alıp almamasına bağlıyorum, ama çimlenen sıra ışığı az mı, çok mu aldı takip etmedim. Bir deneme yapmak gerekecek... Eklenti 305770 |
Alıntı:
Nereden bu ismi yakıştırdıklarını da bunca senedir öğrenmiş değilim. |
Benim de yağmurda kalan gövdesinde yumaşama olunca kestiğim bitkimde ilk çıkan minik yapraklar karardı, sonra çıkanlar sağlıklı oldu. Ben güneşte çok susuz kaldığıda bağlamıştım.
|
Ben drhegeli'den gelen plumeri tohumlarının hiç birini çimlendiremedim beceriksilik işte.
|
fitne Ar. fitne
a. 1. Karışıklık, kargaşa: Fitneyi bastırmak kolay değil. 2. sf. Fitneci, ara bozucu. Güncel Türkçe Sözlük Sahip olan ile olmayanın arasının bozulacağı kesin...:D |
Merhaba arkadaşlar bende bu siteye yeni üyeoldum yazılarınızın birkısmını okudum bendede plumeria merakı başladı nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
Kışın soğuktan uç kısmı bozulan anaç plumeriam dün itibariyle 4 yerinden pıtladı. Bu yaz da çiçek görme imkanum olacak sanırım.
Ayrıca sayın drhegeli'den gelen 10 tohumdan 6sı çimlenmişti. Hepsini diatomitte çimlendirdim. Fideler şu anda 3 diatomit 3 toprakta. Sıcakların artmasıyla gelişimleri de hızlandı. Yakında foto da eklemeye çalışırım. |
Tohumları çimlendiremeyen arkadaşlara önerim diadomit denen kedi kumunda çimlendirin(çakıl taşı gibi bir şey).Çift kap yöntemi ile, ben de bu siteden öğrendim bu tekniği.Bu başlıkda arayın detayını. Pet bardaklara koydum nerdeyse çimlenmeyen yok. Daha önce toprakda fire vermişdi. Hem adenium hem de plumerialarımın çoğu çimlendi ilk fırsatta resimleri de eklerim. Kolay gelsin.
|
Benim plumerialarımın çoğu çimlendi. Arkadaşlarıma da birer tohum vermiştim. Onlarınkiler de çimlenmiş. Umarım hakkını veririz..
|
3 Eklenti(ler)
Kıbrıs'da şu sıralarda tüm Plumeria'lar coşmuş durumda. Bence bunun en önemli nedeni Plumeria'lar da dahil olmak üzere tüm bitkilerin mümkün olduğu kadar az sulanması..Girne'den bir kaç fotoğraf.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 311703 |
1 Eklenti(ler)
Son durumumuz. Kış yüzünden bu yıl çiçek göremiycem sanırım... Seneye inşallah.
|
Alıntı:
|
İstanbul'da yetiştirip çiçeğini gören şanslı arkadaş varmı.
|
İstanbul' da saksı içinde yetiştirenlerden belirli bir istikrar tutturanlar varsa, çiçek de elde etmişlerdir muhakkak. Yoksa sürekli çelik alıp ya da tohumdan yetiştirip bitkiyi kaybettikten sonra insana yine yeniden denemek için sabır ötesi bir güç gerekli :) Benim saksıda yetiştirmek isteyeceğim son bitki Plumeria olurdu sanırım.
|
:(Plumeria tohumlarım malesef çıkmadılar üzüldüm:(:( çok özen göstermiştim ama olmadı. :(:(
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın SDurul,
Çelik gayet iyi görünüyor, olurda problem yaşarsanız dert etmeyin ben size ya yeni bir çelik gönderirim ya da tutmuş çeliklerden gönderirim. Sizin çelikle aynı plumeriadan alınmış, çeliğin son durumu ile anaç plumerianın son durumunu gösteren fotoğrafları ekliyorum. Çelik yaprak yapmadan çiçek sapı oluşturmuştu, bir iki çiçeğini açamadan döktükten sonra hem çiçeğini açmaya başladı hem yapraklanmaya başladı. Bu haliyle bile çiçeği çok güzel kokuyordu. Bu tamamen şans bunu size göndermiş sizde ki bende kalmış olabilirdi. Dediğim gibi siz sıkılmayın plumeria çok birini size gönderirim. Kayınvalidemler hafta sonu Sapancadan döndüler daha önceden aklıma gelseydi onlarla gönderirdim. Olmazsa Ağustos sonu, Eylül başı gibi tekrar bizden Demirciye dönecekler o zaman gönderirim. Eklenti 312571 Eklenti 312572 |
Alıntı:
Tabi şanslısınız ki Girne sokaklarında Plumeria dev ağaçlar şeklinde görmek mümkün. Biz de saksıda bakmak zorundayız. 3 yaşındaki iki plumeria'm bu kış dışarıda bırakıldı ve donmadılar ( birinin ucu donmuştu, budadım yandan iki sürgün verdi ). Üreticiler kışın topraktan çıkarıp kuru ortamda bahara kadar muhafaza edilebileceğini söylüyorlar. Sayı arttıkca bu yöntemi benimsemek gerekecek;) |
Çok tohum çürüttüm... :( bilemedim galiba. Şimdi 2 tanesi beni sevindirdi. Boylanıp duruyorlar.
Elimde birkaç tohum var, beklemedeyim. |
3 Eklenti(ler)
Keyfi yerine gelmeye başladı artık. Gitti gidecek derken ;)
|
Benim plumerialarım balkonda epey büyüdüler (tohumdan ilk çıkanlar) ama balkona musallat yaprak sineğim var bir tülü yokedemediğim. Ev yapımı ilaçla azalmışdı ama bitmedi, nemazal aldım kimyasal olmasın diye ama hala var. En kötüsü plumeriaların yapraklarında görmüyorum ama yaraklar büzüşdü lekelendi sanırım sorun onlar. Acil ne yapmam lazım kimyasal mı kullansam.
|
Sn.papatya, kırmızı örümcek olabilir.
|
Ne yapsam kimyasal ilaç mı kullansam!
|
NeemAzal öneriliyor.
http://www.udopea.de/images/product_...z-neemazal.png Ayrıca sitenin ev yapımı ilaçlarını da deneyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/22249-post1.htm |
Fazla plumeria tohumu var mı? Ya da tohum paylaşımı ne zaman yapılır? yapılırsa ben varım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025