![]() |
Yanına kalınca bir kazık dikip hafifçe bu kazığa bağlamanızı öneririm, gövde sürekli kalınlaşma eğiliminde olacağı için bağladığınız ipleri arada bir çözüp yeniden bağlamak zorunda kalacaksınız.
Kazık dikmezseniz tacı iyice ağırlaştığında sağa veya sola yatacak eğri büğrü bir gövde oluşacak. Kazık olarak inşaat demiri daha iyi olur, saksı yüzeyinde gövdeden 2-3 parmak uzaklıktan toprağa saplayın. Ve herzaman bol güneş görsün, bol çiçekler koklamanızı dilerim. Alıntı:
|
Sayın Mutlu Kutlu,
Bilgi için çok teşekkür ederim. Haftaya Sapancaya götüreceğim sanıyorum havalar daha iyi olacak. Yinede dışarda bırakmayıp verandanın altında güneşi bolca alacağı bir yere koyacağım yağmurlar geçene kadar orada dursun. Sapancaya gitiğimde kazık işinide hemen halledeceğim. Yalnız inşaat demiri kullanmam Ege açısından sakıncalı olabileceğinden ağaç bir kazık kullanacağım. |
Bu bir Plumeria çiftliği, ben hiç destek sopası göremedim ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ypJgfxet-DY&NR=1 Bu Türkiyeye mahsus, rüzgarın fazla olmasından dolayı mı gerekli acaba ? Sevgiler. |
Ah bu görüntüler beni öldürdü.
http://www.youtube.com/watch?v=uIdsjOlCZtU&NR=1 :p http://www.youtube.com/watch?v=Rqxxi3ZncpY&NR=1 İnanılmaz çeşitlilik. Allaha şükürler olsun, görüntü ve koku aynı yerde... |
1 Eklenti(ler)
İşte bu benim minişim. Geçen yaz Kıbrıs tan çelik olarak getirmiştim.
|
Orkun bey kutlarım, çiçek geliyor:)
|
Çiçekler bir yıl önceden oluşuyor anlaşılan. Çiçek haberleri hep çelikten köklendirenlerden geliyor. Tohumdan çiçek açtıran oldu mu?
Benim 3. yılı bitirdi ama çiçek belirtisi yok. Sadece yan dallar vermeye başladı :( |
Benim de tohumdan 3 yaşını tamamlayanlar var.
Ama İzmirde hava serin gidiyor, hiç yapraklanma dahi yok. Hepsini beton bir saksıya topladım ki taşıması koruması kolay olsun. Adalet hanımınkiler 3 yaşını tamamlıyalı çok oldu, ben onların açmasını bekliyorum bu sene. Bakalım, yaşayıp göreceğiz. |
Merak ettiğim bir konu daha var aslında.
Çelikten üretilenler ilk yıl açtıktan sonra ertesi yıllarda da açmaya devam ediyormu? Ediyorsa tohumdan üretmek yerine çelik temin etmek daha mantıklı olacak. |
Bu konuda tecrube sahibi olan arkadaşlar var - biri Mutlu Kutlu, diğeri MSaygıın,
üçüncüsü de oxygene. Umarım onlar bizlere yanıt verir. |
1 Eklenti(ler)
Biraz önce plumerianın son durumunu fotoğrafladım çiçek oluşumu gelişiyor, yalnız yerde 3-4 dökülmüş çiçek oluşumu gördüm neden dökülüyor olabilir bilemedim.
Eklenti 208566 |
Tohumdan üretmek, senelerce çiçek açmasını beklemek zaten başlı başına bir sabır gerektiriyor.
Çelikten üretmek çiçek açması açısından daha iyi, çiçek açmasından sonraki senelerde de çiçek açmaya devam eder. Kafası kopan veya çürüyen bir plumeria o sene açmaz. Çelik almanında püf noktaları var, püf noktalarını anlatmak çok zor. ancak deneme yanılma veya çıraklık yaparak öğrenebilirsiniz. Çelik veya köklenmiş çelikten üretim satın almak, tohum almaktan daha pahalı. Bence zaman paradan daha değerli, hayat kısa göreceksek bir an önce sonucu görmemiz lazım. Alıntı:
|
Bu güzel çicegi tohumdan çimlendik diyelim. Desenize çicegini görebilmek icin assagı yukarı 4 yıl beklicez.Allah nasip ederse :((
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili sevgice,
çocuk sahibi olup 20 - 30 yıl emek vermeği göze alıyoruz. Çiçek yetiştirmek için de 4 yıl emek vermek çok sayılmaz, mama yok, bez yok,okul yok, dershane yok. Bir köşede durup su vermenizi, gübre vermenizi bekler sabırla, ağlamaz, ateşlenmez. 4 yıl ne ki? Ben bunu 4 yıl bekliyeyim diyorum, 5 tanecik tohum geldi... Eklenti 209448 . |
Sn. jezebel eveto açıdan bakarsak. ben bu siteye takıldım takılalı sevgılı 2 yasındakı çıçegim çok degerli tohumlarımı cımlendırme asamasında hakladı bıgüzel. Maalesef dökdu. Ama bazılarını çimlendirmeyi başardım . Bunun tadıda bir başka imiş.
Şimdi onlarda sevgili kızım gibi buyuyorlar. Ama daha 2 aylık sayılırlar :)) |
Plumeria gayet iyi durumda kış uykusundan uyandı, çelikten üretilmiş boyu 80 cm, kalın bir gövde. Yapraklar uyanınca büyümeye başladı fakat 1 haftadır büyüyen yapraklarda yumuşama ve biraz aşağı kıvrılma var aynı çekiştirilmiş plastik gibi fakat ciddi buyutta değil. Su yeterli, çürüme yok sağlıklı büyüyor ama belli bir büyümeden sonra yaprak gevşiyor ve yayılıyor, renk yine yeşil ? Bu durum nedir sizce?
|
Sevgili Jezebel, rengi çok güzelmiş. Dilerim çiçeklerini görürsünüz. Güle güle büyütün.
|
Teşekkürler arkadaşım.
Hep beraber inşallah ;) Her yıl açan başka yetişkin Plumerialerım olduğu sürece zaman hizla geçer. İlk tohumu ekişimi daha dün gibi hatırlıyorum ;) |
müsait bi zaman bulursam benim canavarların fotoğrafalrını da ekleyeceğim.. bir tanesei 1 metre kadar diğeri ondan 20 santim daha kısa.. büyümelere çok güzel devam ediyor.. yaralama yapıldı ancak hala ne çiçek var ne 2-3 dallanma.. boyuna yürüyorlar.. bakalım bir kaç oynamayala istenen kıvama getirmeye çalışacağım.. yaza doğru işler hafifleyince de sakladığım tohumlarda yeni nesli çimlendirmeye başlıyacağım..
|
1 Eklenti(ler)
Bir hafta sonra durum bu. :D
|
Orkun hic yapragı yok normalmi .
|
Yapraklar yolda :) ilk defa yetiştiriyorum normal gibi gelitor bana.
|
Orkun bey, tamamen normal.
Ayrıca meyve ağaçları, mor salkım ve başka birçok bitki önce açar sonra yaprak verir. Telaşa gerek yok;) |
2 Eklenti(ler)
Plumerianın bu akşamüstü çekilmiş son fotoğrafları sanırım yarın akşamüstüne kadar açmış olur.
Eklenti 211527 Eklenti 211528 |
Sayın turtt, açtı açacak:D
Heyecanınız dorukta sanırım, kokusunu merak ediyorum, her bitkinin kokusu farklı diyorlar;) |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Jezebel,
Bu haliyle kokladım çok güzel kokusu vardı. Bu bitkiyi ilk Bali'de görmüştüm ve koklamıştım koku aynı geldi. |
Ne kadar bol güneş, okadar bol çiçek plumerialarda.
|
Okuduklarımdan öyle anladım, ektiklerimin biri gül kokuluymuş.
Bakalım, benimki de bir açsın. Geçen sene açan Plumeria'mın kokusu güzeldi ama pek de güçlü değildi. Yaşayıp göreceğiz. |
Bazı plumeriaların kokusu gerçekten çok zayıf. Moriqna cinslerinde bazıları aşırı kokulu, bazılarıda inadına az kokulu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025