![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün tam olarak açar diye düşünmüştüm ama tam olarak açmadı sadece ucu biraz açıldı. Fakat kokusu daha keskin hissediliyor.
Eklenti 211826 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili tturt, umarım Plumerian açmıştır.
Bir görüntü alabilirmiyiz;) Bu güzeliğin bir çeliği için açık arttırmaya girdim, Eklenti 212013 3 dolara kazandım, 13 mayıs cuma uğurlu oldu benim için. Hiç Guadelupe'den birşey satın almamıştım bu ilk oldu:D |
3 Eklenti(ler)
Sayın Jezebel,
Hayırlısı olsun, inşallah sağ salim elinize ulaşır da size ve bizlere bu güzelliklerini yaşatır. Plumerianın son durumu. Eklenti 213274 Eklenti 213275 Eklenti 213276 |
2 Eklenti(ler)
Çok güzel, bu gün artık tam açmıştır, kokusu da etrafa yayılmıştır.
Darısı Orkun Kırcının ve benim başıma. Cüce Plumerialarım çok güzel gelişiyor, merak ediyorum onlar açaba daha mı erken açıyorlar:confused: Eklenti 213834 , Eklenti 213835 Umarım beni çok bekletmezler. |
3 Eklenti(ler)
Yapraklarımız açılmaya başlamış. Darısı çiçeklerin başına.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mesajımdaki mavi plumeria 5/5 çimlendi.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1424 Eklenti 219228 . |
3 Eklenti(ler)
bunlarda benım plumerialarım, büyük olan sanırım pembeymiş, küçük olanda krem ortası sarı olan sanırım, bu sene çiçeklenirlermi bilmem ama yapraklarıda çok güzel küçük olan daha yeni yeni uyanıyor güzellik uykusundan :p
|
Orkun'cum çiçekleri de açılmaya başlamış işte. Sol taraftaki basbayağı tomurcuk.
|
Kuru bir dalın böyle muhteşem cicege dönmesi cok ilginc .
tohumları kolay cimleniyormu . benim gibi tecrübesiz biri cimlendire bilirmi acaba :o sarı ve beyaz aynı cicekte birde koku off |
1 Eklenti(ler)
Dün akşam itibariyle durum bu. :D
|
Az kalınca sabretmesi çok zor...:D
|
Kesinlikle :D
|
Orhan bey gözünüz aydın...
Misler gibi kokuya hazırlıklı olun Mısır gezimde her yerde 3 rengide vardı,ben her an her yerde kokladım ve ben ilk orda gördüm bu çiçeği Mısırlılar parfümünü bile yapmışlar ve tabi aldım.... |
1 Eklenti(ler)
|
Gözün aydın, tutmuş.
Bakalım ne renk açacaklar hanımefendi ;) |
Ooo çok sevindim :) sanırım beyaz olacak öyle diye biliyorum gene de süpriz:) Teşekkürler Jezebell
|
Gözünüzaydın. Bol çiçekli olur inşallah.:)
|
İnşallahhhh Orkun teşekkürler:)
|
İlk uyandıktan sonra da çiçek verebiliyormu? Bu yıl üçüncü senesi ancak yapraktan başka birşey yok :(
|
Sanırım verebiliyor. Üstte fotosu olan plumeriamda diğer dalda da çiçek sapı oluşmaya başlamış. Geçen hafta birşey yoktu.
|
Şimdi plumeria'yı taktınız aklıma...Vay benim dertli başım...:D:D
|
4 Eklenti(ler)
Tam açmak üzere olan plumeriama birşeyler oldu.:(
Eklenti 224356 , Eklenti 224357 , Eklenti 224358 , Eklenti 224359 Kırmızı örümcek deyip 2 kere her yanını (gövde, yapraklar üst ve altını) Neem azal' a ilaçladım. Yardımlarınızı bekliyorum. Durumda bir fark olmadı. |
Benimkilerde aynı durumda malesef.Bende ilaçladım ama hala aynı.
|
Bütün gün konuyu araştırdım, %1 yağlı deterjanlı çözeltı diyorlar.
Güneşte durmuyacakmış ilaçlıyken. Bu ne demek, ilacı bir süre sonra silecek veya yıkayacakmıyız? |
Herhalde ilaç kuruyana kadar güneşte kalmayacaktır...diye düşünüyorum.
|
Şimdi biraz daha kurcaladım, 24 saat ilaçlı duracakmış.
Ama hasarlı yaprakları makas yardımıyla gövdeye zarar vermeden kesecekmişiz. Sonra bahçe hortumuyla yıkayın diyorlar. Sonra da Neemazal gibi hafif yağlı %1lik çözelti ile fısfıslayın demişler. Yapraklara kıyamamıştım, kıymam lazım... |
Geçen böyle olmaya başlamıştı benimkide. Roa Natura ile birkaç fısfısla hemen kendine geldi.
|
Alıntı:
Roa'nin akarisit içerdiğini düşünmüyorum. Saygılar . |
Jezebel; Neemazal etkili olmuştur bence. Ancak bu tür akarların verdiğ zarar kalıcı oluyor. Yani bitkinin eski haline dönmesini beklemeyin.
Büyümesi hızlanmışsa ve yeni çıkan yapraklarda problem yoksa sorun halledilmiş demektir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025