![]() |
Ya soğukta kaldı, ya aşırı suladınız, ya da her ikisi de ...
Temiz açılmamış bir jiletle sağlam dokuya ulaşana dek kesin ve sulamayın lütfen bir müddet. Jilet bulamıyacak olursanız falçata da olur. Ölü dokudan bir gıdım bile kalmasın. Farzedin gangren oldu, ölü dokunun bir milimtresi bile çürümeye devam etmesine sebep olacaktır. Kolay gelsin ve geçmiş olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
Alıntı:
İçeriye alıp dediklerinizi hemen uygulayacağım. Zira akşam rüyama girdi :) Ankara sokaklarında bahçelerde plumeria görüyorum birsürü. Diyorum kendi kendime, insanlar Ankara soğuğunda nasıl yetiştiriyorlar da ben bir içeri bir dışarı beceremedim diye :) Teşekkürler.. |
Bu sene ölen plumeriam için çok üzgünüm. Tohum veya çelik nereden bulabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Çiçeklenmesi 3. yılmış ve bitkim 2 yaşında idi :(
|
Tohum Zengarden'den bulabilirsiniz sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ölen plumeria çiçeğim bugün yaşasaydı 3 yaşında olacaktı. Forumu tekrar okudum ve palmiye merkezine ulaştım sağolsunlar bana bir hayli yaşlı:rolleyes: irice bir plumeria yolladılar ve yeni uyanıyor. Umarım Köyceğizden sonra İstanbul'u da sever. Palmiye Merkezi sağolsun, niye bunca yıl bekledim bilemiyorum. Bu yaz belki de çiçeği ile tanışacağım. Ama yetti mi hayır; plumeria aşkı bu olur mu; hemen tohumlar net'ten de 7 çeşit tohumunu sipariş ettim. Biraz daha havalar ısınsın biraz da güneş çıksın hemen ekeceğim. İlk sipariş fazla sulamadan ve İstanbul'un kararsız havasından çimlenmedi ama çürümedi de bende toprakla buluşturdum ilk grubu bakalım başarılı olmazsa diğer 7 çeşitten denicem. Küllenen Plumeria aşkım depreşti. İşte fotografları sizce çiçeklenir mi? :p
|
Hayırlı olsun, bir başladı mı mu aşk bitmez;)
Biz de 3-4 yıldır devam ediyor hiz azaldığı yok. Plumeria aşkı :) |
Alıntı:
Hayırlı olsun sevgili Jezebel, kaç yaşında bu güzellik? |
Sevgili Adalet,
geçen yıl bir ara tohumlardan usanmış ve köksüz çelik almıştım, 20 liraya. İşte bu o çelik, yavruağzı açması gerekiyor, çiçek çevresi kırmızı. Bakalım ne çıkacak bahtıma. |
1 Eklenti(ler)
Hatırladığıma göre adı Nopakaw,
resmini bulmaya çalıştım, böyle birşey bekliyorum. Renkleri tanımlamak ne kadar zor böyle bakınca;) Eklenti 203775 Umarım öyle olur. |
Az önce balkonda Y şeklindeki plumeria yı incelerlerken bir dalında Jezebelinki gibi tomurcuk oluşmaya başladığını gördüm. Darısı diğer arkadaşların başına :)
|
Gözün aydın Orkun bey,
en az 3 ay aynı saptan çiçek verecek plumerian ;) |
Ooooo bunu bilmiyordum. Süper bi haber. Balkonda mis kokuları altında keyif yapıcaz desenize :D
|
sizce resimdeki kalınlıkta bir plumeria açarmı bu sene ? Çiçeğini görmek istiyorum evde plumeria tohumları yarısı saksıda yarısı ne olur ne olmaz diye dolapta ....
|
pulmera yetiştirmeyi çok istiyorum fakat günde 6 saat güneş görmesi gerekiyormuş diye biliyorum. benim salonum kuzeydoğu ya bakıyor ve 6 saat güneş görmüyor. yeni bir eve taşınırsam ilk bakacağım şey evin çiçek yetiştirmek açısından konumu olacak. e o zamana kadarda pulmera ya uzaktan bakarım ancak:)))
|
Tohumdan plumeria cimlendirme
Plumeria tohumu sicak ortamda kac gunde nasil cimlendirilir acaba.1 tane tohumum vardi yaklasik1 haftadir cimlenmedi .Nasil ekmeliydim ?. Kapali bir kabda cimlendirmeye calisiyorum fisfisla su puskurtuyorum arada petegin uzerine aliyorum. Yanlis mi yapiyorum?
Tesekkurler |
Alıntı:
Gelişmeleri daha sık fotoğraflar mısın Jezebel'ciğim? |
Sevgice1981, tohum kabınızı kalorifer peteğinin üzerine koymayın, çürütebilirsiniz.
Oda içinde kalması yeterli, bir haftada çimlenmesi gerekir. |
1 Eklenti(ler)
|
Tamam, artık çok emin olabiliriz, kesin çiçleniyor, yaşasın!!!
|
Alıntı:
10 gün oldu. Bu kez uyarı cezasıyla geçiştirelim. Bir daha ki böyle geçiştirilmeyecek :D |
Olur biraz savsakladım görevimi.
Akşam ilk iş resmini sunayım, sapın yanında iki yaprak çıkıyor. Havalar da yağmurlu gitti, balkonun en güneşli noktasında tutuyorum şimdilik. Biraz ısınsın bahçeye çıkaracağım. Diğer Plumerialarım bahçede hala yaprak çıkarmadılar, canlılar ama... |
Benim plumerialarımda öldü maalesef :( Önceden tohumlarım vardı onlarla yeni baştan dikeceğim artık ..Umarım çıkarlar...
|
4 Eklenti(ler)
Havalar yağmurlu gittiği için henüz dışarı çıkartamadım içerde yapraklanmaya başladılar. Sanıyorum çiçek sapı da verdi bu sene bir aksilik olmazsa çiçeğini görüp kokusunu koklayabileceğiz.
Eklenti 206866 Eklenti 206867 Eklenti 206868 Eklenti 206869 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili tturt,
maşallah sizin çiçek yakında açar. Ne renk açacak bakalım. Benimki şimdilik bu kadar gelişti. Eklenti 206928 . |
Sayın Tturt, sevgili Jezebel, büyük bir merakla sizlerin çiçeklerini görmeyi bekliyorum.
Mersin'deki komşumu iki günde bir arıyorum, "hani o kuru dal gibi görünen, senin bir şeye benzetemediğin çiçeklerimde tomucuğa benzer bir şeyler var mı" diye. Malesef bana güzel haberleri bir türlü veremedi, oysa benimkiler bu sene üç yaşındalar artık açması gerekiyor. En iyisi gidip kendi gözlerimle görmek :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025